Künye   |  Bize Ulaşın   |  Giriş Sayfam Yap   |  Sık Kullanılanlara Ekle

ÖĞRETMENE "EŞ" MÜJDESİ

ÖĞRETMENE

Milli Eğitim Bakanlığı, ‘il emri uygulamasını’ kaldırdı. Yıllardır birbirlerinden ayrı olarak çalışan mağdur öğretmenler, eşinin bulunduğu ilin Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosuna atanabilecek.

24 Temmuz 2010 10:12
font boyutu küçülsün büyüsün



Milli Eğitim Bakanlığı, eşlerinin bulunduğu ilde kadro olmaması nedeniyle atanamayan öğretmenlerin yaşadığı sorunu çözdü. Bakan Nimet Çubukçu, her öğretmenin eşinin bulunduğu ile atanması talimatını verdi. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Remzi Kaya, öğretmenlerin eş durumundan atanması konusunda açıklama yaptı. Kaya, şöyle konuştu: “Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, öğretmen atama kılavuzunda il emri koymamıştı. Sayın bakanımız il emri talimatı verdi. Artık öğretmenler eşinin bulunduğu ilin Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosuna atanacak. Her öğretmen mutlaka eş durumundan eşinin bulunduğu kente atanabilecek.”

25 tercih hakkı
Yetkililer, “Öğretmenlere 2010 özür durumuna bağlı iller arası yer değiştirme başvurularında, alanlarında açılan 25 eğitim kurumu için tercih hakkı verilmiştir. Öğretmenler, 26. tercihiyle de ’bunlardan boş kalacak eğitim kurumlarına atanmak istiyorum’ seçeneğini kullanabilecekler. Herhangi bir öğretmen 26. tercihine de atanamaması durumunda ’İl emrine atanmak istiyorum’ seçeneğini seçebilecek. Ayrıca alanında 25’den az tercih edilecek kurum bulunan öğretmenler bu kurumları tercih ettikten sonra ’İl emrine atanmak istiyorum’, sistemde hiçbir eğitim kurumu görünmeyen öğretmenler ise doğrudan ’İl emrine atanmak istiyorum’seçeneğini kullanarak tercih yapabilecek” şeklinde konuştu.

Yeniçağ Gazetesi










yorumlayorum ekle


Yorumlar


  henüz yorum yok








Anket

AKP Hazırladığı Anayasa Değişikliği Paketi ile Neyi Arzulamaktadır?

  • Daha çok Demokrası
  • Bütün Erkleri elinde tutan bir iktidar
  • Rejim değişikliği
  • Fikrim yok



   [ sonuçlar için tıklayın ]