En Sıcak Konular

Üzeyir Lokman Çaycı

Varoluş Üçgeni
Üzeyir Lokman Çaycı
20 Şubat 2011

İstismar



 

Cenab-ı ALLAH (C.C.) Şuarâ Suresi’nin 183. ayetinde : «İnsanların hakkı olan şeyleri kısmayın. Yeryüzünde bozgunculuk yaparak karışıklık çıkarmayın» derken Recep Tayyip Erdoğan kendi sorumluluk alanını kişileri hedef alacak seviyeye indirgeyerek insanların haklarını koruma yerine onlara çeşitli şekillerde zulüm yapmaktadır ve karışıklık çıkarttırmaktadır.

Bu şekilde silahsız insanlara silah çekilmekte, küçük çocukların ümükleri sıkılmakta, gençler devlet güçleri tarafından tekmelenmekte, hamile yavrularımızın çocukları düşürülmekte, millet biber ve portakal gazlarıyla, tazyikli sularla cezalandırılmaktadır. Bu zülümler hizmet gibi gösterilerek, meydanlarda yeni yeni tacizlerin gösterileri sergilenmektedir. Halktan gelen veya gelecek tepkilerle de baskıların ve tertiplerin dozlarının artırılacağı anlaşılıyor…
Bu zihniyet sahipler asla müslüman olamazlar!
 
AKP istismarlar üzerine, emperyalist desteklerle kurulmuş bir partidir. Bu bir çok olayla, tahriple, tavırla, suçla, tahrikle, zulümle belgelenmiştir.  Başındakiler ise dostlarını, çevresindekilerini, Türk Milleti’nin değerlerini çıkarları için bir çırpıda harcayabilecek niteliktedirler. Bunu yüzlerce istismarla (1) örneklendirmek mümkün...

Bana göre «İmam Hatipliliği» yaşayamayan bir kişinin imam hatiplilik istismarlarıyla siyaset yapması, günah denizinde yüzmesi gibi bir şey. Kendi ordusuna, Prof. Dr. Mehmet Haberal gibi ilim adamlarına, kendi ülkesinin kahramanlarına iftiralarla örülü suçlamalar  yapan, ülkemizin yiğit insanlarına terörist damgası vuran, Amerika’dan, emperyalistlerden emir alarak ülke yönetmeye talip olan bir kişi özce imam hatipli ya da Müslüman olamaz... Bu zihniyetten bu yüce camiaya ve yüce dinimize zarar vermekten başka bir şey de beklenemez.
 
Rahmetli Necip Fazıl Kısakürek ile sahneye koyduğumuz «Ahşap Konak» isimli tiyatro eseri konusunda bir kaç arkadaşımla bir kaç kez görüştüğümüz yıllarda bugünkü AKP zihniyetinin benzerlerinin onu çok üzdüğünü çok yakından biliyorum. Bu sebeple o adı geçen zihniyeti, dürüst olmayan yaşayışlarını ve tavırlarını tasvip etmediği için,  onlardan kopmuş, o zamanlar ülkücü hareketin elinde bulunan Ortadoğu gazetesine «O ve ben» eserini vermiş orada tefrika halinde yayınlatmaya başlamıştı. O günlerde avukat, Tercüman gazetesi yazarı Ergun Göze de Ortadoğu Gazetesi’nde murakıb(2) olarak görev yapıyordu. Ben daha öceden tanıştığım Ergun Göze ile birlikte bir başka konuyla ilgili olarak  Necip Fazıl Kısakürek’le orada karşılaşmıştık. Necip Fazıl’ın belli ölçüleri ve titizlikleri vardı. Siyasetin oyunlarına gelemeyecek şekilde de akıllıydı.
 
Bu tip insanlar hem kendilerini, hem yakınlarındakilerini, hem de ülkelerini felakete sürüklüyorlar…
 
Türkiye ve Türk Milleti üzerine oynanan oyunlar yeni değildi. Emperyalistler hiç bir zaman ülkemiz üzerinden ellerini çekmemişlerdir. Bu müdahaleler, halkın inancına, geleceğine etki yapabilecek şekilde Osmanlı’dan itibaren sürdürülmektedir. Osmanlı bu tür Müdahalelerle çökertilmiştir.
 
¤  İngiltere’nin The Times gazetesinin 15 Mayıs 2008 tarihli sayısında : «AKP’nin ayakta kalması, Batı’nın hayati çıkarlarının korunması demektir. AKP, ABD, İngiltere ve AB’ye bu tavizleri vereceğini garanti ederek iktidara gelmiştir!» 
¤  Tarih : 22.03.2009... Newsweek dergisi haberi içinde bulunduğumuz anı haber veriyor  : "AKP kendi derin devletini yaratıyor" 
¤  Tarih : 25.02.2010... Wall Street Journal :AKP kırıp döktüklerini bu sefer toplayamayacak.¤  Tarih : 27.02.2010... L.A. Times, AKP'nin kan davası yaklaşımından vazgeçmesi gerektiğini belirtti.
¤  Tarih :  04.03.2010... Alman Taz Gazetesi Jürgen Gottschlich imzalı "AKP'nin Zafer Sarhoşluğu" başliğını taşıyan bir yorum-analiz yayınladı.¤  Tarih :  07.03.2010... Newsweek'den çarpıcı yorum... «Ordu yenildi, Erdoğan daha İslami bir Türkiye vizyonunu özgürce uygulayabilecek»¤  Tarih  : 20.04.2010  İngiliz The Guardian gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın izlediği politikaların, Türkiye'nin Avrupalı olmadığını savunanlara bolca malzeme sağladığını yazdı. Gazete Recep Tayyip Erdoğan'ı, «kavgacı ve hırçın» olarak tanımladı.
¤  Tarih :  04.05.2010...  ABD’nin etkin gazetelerinden Wall Street Journal, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in davasının başladığı gün ilginç bir yorum yayımladı  : «Türkiye’nin, Kansız İç Savaşında Entrika» başlığıyla verilen haberde, «Avrupa’nın kenarındaki bu kilit Müslüman ülkesini, eski laik kurumları ülkenin İslamî eğilimli hükümeti ve destekçileriyle karşı karşıya getiren kansız bir iç savaş bölüyor» açıklamaları bu zihniyeti bütün yönleriyle teşhir etmektedir.
 
Gerginlik varmış gibi yansıtılmaya çalışılsa da AKP İsrail dostluğu çok yönlü sürdürülüyor. ABD’nin Ortadoğu’yu ve Türkiye’yi parçalama, bölme projelerine Recep Tayyip Erdoğan da «eşbaşkanlık» yapıyor.
 
¤  AKP'nin ulusal yolsuzluk markasının «OFER» olduğunu biliyoruz. AKP hükümeti, yasalara aykırı olarak İsrailli işadamına 6 ayda 755 milyon dolar kazandırdığı, TÜPRAŞ'ın yüzde 14,76' lık hissesinin, kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklarla, yasadışı olarak İsrailli işadamı OFER'e 446 milyon dolara satıldığını bile bile sergilenen karşıtlık senaryoları sadece göz boyamak içindir. ¤   Bu konu kapatılan Refah Partisi'nin Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın : «AKP'yi İsrail kurdurdu» sözüyle anlam kazanıyor.
Sergilenenler nelerle nelerin iç içe geçtiğini gösteren aşağıdaki haberlerle daha açık belirginleşiyor.¤  09.09.2006 tarihinde «ABD’nin Kürt bayrağını tanıdığı» gazeteler yansıdı.
¤  18.08.2006 tarihinde Ulusal Kanal’da yer alan : «ABD’den PKK’ya silah yardımı... Üç ABD helikopteri, PKK'ya silah indirdi. Irak'ın kuzeyindeki Kurmiye bölgesine halılara sarılı halde füzeler ve bombalar bırakıldı. İran sınırındaki köye uçaklara karşı kullanılan 2 adet strella füzesi ve 18 paket C-4 patlayıcısı indirildi.» haberi bugüne kadar yalanlanmadı.¤  İtalyan La Stampa gazetesi, İsrail'de yayımlanan Yediot Ahronot gazetesine dayandırdığı haberinde kuzey Irak'taki Kürt peşmergeleri emekli İsrail askerleri tarafından eğitildiklerini iddia etti. Gazete, askerlerin, tarım uzmanı ve mühendis kimliği altında kuzey Irak'a girdikleri belirtirken, "Z" bölgesi diye adlandırılan gizli bir bölgeye konuşlandırıldıkları açıklandı. İsrail Savunma Bakanlığı konu hakkında bir açıklama yapmadı.¤  Tarih : 20 Eylül 2006... BBC : Kürtleri İsrail eğitiyor...  İngiliz BBC televizyonu, İsrail ordusunda görev yapmış eski komandoların Kuzey Irak'taki Kürtlere verdiği eğitimin görüntülerini yayınladı.
°  Tarih  : 23.10.2009...  Economist'ten şok iddia : AKP,ABD, PKK ve  Barzani bir yıldır gizlice görüşüyor!
Sadece görüşme mi? Yukarıdaki haberlere göre AKP,  ABD, PKK ve Barzani işbirliği de tescilleniyor!
Dolayısıyla TP lideri eski AKP’li Abdüllatif Şener’in «AKP yabancılara çalışıyor» sözü de doğrulanmış oluyor.
 
Başbakan’lık koltuğunda oturan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir buçuk milyon Müslüman’ı katleden ve binlerce Müslüman bayana tecavüz eden Irak işgalcisi ABD askerlerine yaptığı «Kahraman(!) Amerikan askerlerinin sağ salim ülkelerine dönmeleri için dua ediyorum» yakarışını nasıl izah edeceksiniz?AKP yöneticileri bu halleriyle Anayasayı ihlâl ederek suç işlemektedirler. Ayrıca bu kişilerin Müslümanlıkları da şüphe uyandırmaktadır. Yani, bu resimlerle şekillenen AKP siyaseti iyi görüntü arzetmiyor.
Türk Silahlı Kuvvetlerine yapılan saldırıların ise Türk Milleti’ne yapılmış olduğunu gayet iyi biliyoruz.
Bu konuda duyarsız kalmak suça iştirak etmek demektir. İftira ile tutuklanan komutanlarımızı sadece ziyaret ederek bu konuyu geçiştirmek de
kabul edilemez. Genel Kurmay Başkanlığı acilen hukukî önlemler almalıdır. Konunun halledileceği yer Dolmabahçe Sarayı ya da Başbakanlık koltuğunda oturan kişinin bulunduğu yerler değildir. Türkiye’nin güvenliği ve geleceği tehlikededir. 
Tarihi eserler bir bir yakılıyor...  Tarihi Hünkâr Kasrı bugün kül oldu. Emperyalistler Irak’ta bombalayarak, tarihi eserleri ülkelerine taşıyarak bölge insanlarını tarihlerinden kopardılar. Türkiye’de ise yakılarak, kapatılarak, satılarak Türk Milleti tarihinden koparılıyor. İster ihmal deyin, ister kasıt arayın AKP partizanlığı taşeron işçilerle, ehli olmayan insanlarla değerlerimizi, sağlığımızı, geleceğimizi, güvenliğimizi ve tarihimizi heba ediyor!
 
Bütün gücümüzle Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve vatanseverlerin yanlarında olacağız! AKP yöneticilerini ve bunlara destek olanları  da hayatımız boyunca beddualarımızla anacağız!
 
İnsanlarımız ve ülkemiz AKP yöneticilerinin çirkin oyunlarıyla bugün süratle parçalanma yoluna girdirilmiş ve uçuruma sürüklenmektedir.
Dininizi, onurunuzu, ülkenizi, milletinizi, bayrağınızı, tarihi bağlarınızı, birliğinizi, beraberliğinizi kaybetmeden ALLAH rızası için AKP yöneticilerine desteğinizi çekiniz. Hür ve huzurlu yaşamanın temeli budur.
 
Ankara, 19.02.2011
 
 
İstismar   :  Menfaatine âlet  etmek, sömürmek (1)
Murakıb   :  Kontrol eden, teftiş eden (2)
 
 
Selam ve sevgilerimle.

Üzeyir Lokman ÇAYCI
İç Mimar – Endüstri Tasarımcısı
55, rue Louise Michel
78711 Mantes la Ville
FRANCE
 
 
uzeyir.cayci@free.fr

http://www.artmajeur.com/serap/ 
 
illustrations (Resim) :  Üzeyir Lokman ÇAYCI

 

 



Bu yazı 1,903 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 11 Mart 2016 Harem Konusu
    • 12 Şubat 2016 Ordu ve siyaset
    • 16 Ocak 2016 Muhalefet partileri nasıl şekillendirildi?
    • 31 Ekim 2015 Seçimler Ve Türkiyemiz
    • 3 Eylül 2015 Tilki
    • 22 Ağustos 2015 Öfkenin Bir Ucu
    • 25 Temmuz 2015 Ah Ahmet Vefik Paşa Ah!
    • 12 Temmuz 2015 AKP'li yöneticilerin suç ve günah işleme özgürlükleri
    • 8 Aralık 2014 Geçmişteki zulüm tezgahı bu kez AKP tarafından kuruldu!
    • 12 Kasım 2014 Eğitim Sisteminin Ve Ahlakın Çürütülmesi İçin
    • 9 Ağustos 2014 Kime oy vereceğiz ?
    • 25 Haziran 2014 Atatürkçesine
    • 20 Ocak 2014 Onu susturun!
    • 20 Aralık 2013 AKP yöneticileri ve dindar gençlik SAFSATALARI
    • 2 Aralık 2013 Aynadaki Adam
    • 19 Kasım 2013 İstanbul
    • 11 Kasım 2013 Atatürk Ve Ayhan Baran
    • 20 Ekim 2013 Evet Tayyip dünya lideri!
    • 30 Ağustos 2013 İstiklali olmayanın istikbali olamaz!
    • 3 Temmuz 2013 Hıyarname

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,276 µs