En Sıcak Konular

Fuat Türker

Mücadele
Fuat Türker
12 Kasım 2011

‘Kahrolsun O Zan ve Tahminle Yalan Söyleyenler’



Müşrik ve münafıklar, dini kendi istek ve arzularına, çıkar ve bağnazlıklarına göre değiştirmek, özünden saptırmak isterler. Kur'an hükümlerinde kendilerince  ilave ve değişiklikler yapmaya çalışırlar. Yaşadıkları, hak dinle aynı ismi taşıyan ancak İslam dışı batıl bir dindir.

Kurdukları dini yalnızca kendileri yaşamaz, diğer insanlara da empoze ederler. Böylece Kur'an ve hadisler konusunda bilgisi olmayan cahil insanları da şirk içinde bir hayata sürüklerler.

Kur'an, Allah'a iftira eden ve O'nun adına hükümler uyduran kişi ve taraftarlarının din anlayışlarını birçok ayette tarif eder. Enam Suresi'nde Allah'ın, yalan uydurmalarının cezasını onlara vereceği bildirilir ve şöyle buyrulur: "... Allah'a karşı yalan yere iftira düzüp Allah'ın kendilerine rızık olarak verdiklerini haram kılanlar elbette hüsrana uğramışlardır. Onlar, gerçekten şaşırıp sapmışlardır ve doğru yolu bulamamışlardır. (Enam Suresi, 140)

Söz konusu kişiler, Allah'ın indirmediği hükümler öne sürer, Allah'ın helal kıldığı rızıkları haram kılmaya kalkarlar. Dini yasakçı ve zorlaştırıcı eğilimdedirler. Kendilerince din ne kadar zor yaşanırsa o kadar takva sahibi olunacağını zannederler. Allah'ın kolaylaştırdığını haber verdiği dini zorlaştırarak Allah'a iftira ederler. Allah adına ortaya çıktıkları açık olan bu kişiler büyük bir çirkin cesaret sergilerler.

Kendilerini ne kadar takva sahibi görseler de onlar Allah Katında müşriktirler. Kur'an, bu sapkın anlayışı sürdüren bağnaz kişilere şöyle seslenir:

"... Sizin yanınızda, bize çıkarabileceğiniz bir ilim mi var? Siz ancak zanna uymaktasınız ve siz ancak "zan ve tahminle yalan söylersiniz." (Enam Suresi, 148)

Münafık ve müşriklerin çoğunun zannı da birbirinden farklıdır; her birinin ayrı dini vardır. "Onlar yalnızca bir zanna uyarlar ve onlar ancak 'zan ve tahminde bulunarak yalan söylemektedirler.' (Yunus Suresi, 66)

Bu durum oldukça vahimdir ve çok büyük bir sorumluluktur. "Kahrolsun, o 'zan ve tahminle yalan söyleyenler' (Zariyat Suresi, 10) ayetiyle Allah, onların kahrolmasını dilediğini bildirir.

İnançları vahye değil, zanna ve tahmine dayalıdır. En 'üstün ve en apaçık olan delil Allah’ındır.” Kur'an ayetine karşı hurafe olmaz. Yüce Allah, “Bu benim dosdoğru olan yolumdur” ayetiyle insanlara Kur'an’a uymayı ve onun yolundan ayıracak başka yollara uymamayı emreder.

Mü’min Suresi 35. ayette, "Ki onlar, Allah'ın ayetleri konusunda kendilerine gelmiş bir delil bulunmaksızın mücadele edip dururlar. (Bu,) Allah Katında da, iman edenler katında da büyük bir öfke (sebebi)dir. İşte Allah, her mütekebbir zorbanın kalbini böyle mühürler." buyrulur.

Ellerinde bir delil olmadığı halde zanna dayalı iddialarıyla mücadele edenlerin bu davranışları, hem Allah'ın hem de inananların katında öfke ve buğza sebeptir. Allah, büyüklenen bu zorbaların kalplerini ayette ifade edildiği gibi, mühürlediğini bildirir. 

Enam Suresi, 26. ayette Allah, onların hem Kur'an’dan alıkoyduklarını, insanların ona yaklaşmalarını  engellediklerini, kendilerinin de Kur'an’dan kaçtıklarını bildirir. Ayetin sonundaki  “Onlar, yalnızca kendi nefislerinden başkasını yıkıma uğratmazlar ama şuurunda değildirler” ifadesiyle, şuursuzca kendilerini, hayatlarını ve ahiretlerini mahvettiklerini haber verir.

"Hiçbir bilgisi, yol göstericisi ve aydınlatıcı kitabı olmaksızın" Allah hakkında tartışıp-duran bu kişiler, "Allah'ın yolundan saptırmak amacıyla 'gururla salınıp-kasılarak" (Hac Suresi, 9) bunu yaparlar. Ayetin devamındaki "dünyada onun için aşağılanma vardır, kıyamet günü de yakıcı azabı ona taddıracağız."  ifadesiyle de bu davranışın karşılığında alacakları sonuç açıklanır. Kibir ve enaniyetle, insanları Allah'ın yolundan saptırmak amacıyla Allah hakkında tartışan kişilerin karşılaşacağı ceza da büyük olacaktır kuşkusuz. Ayette de bildirildiği üzere, dünyadaki aşağılanmadan sonra ahirette onları bekleyen, tadacakları yakıcı azaptır.

Müşrikler her dönemde babalarından dedelerinden öğrendikleri çarpık dini yaşar, Allah'tan gelen kesin belgeleri göz ardı eder, zan ve tahminle hareket ederler. Kur'an'la uyarılmaya tahammül edemezler. Onlara gerçekler açıklansa da atalarının dinine körü körüne uymakta kararlıdırlar. Hayat rehberleri Kur'an değil, "Onlar, 'çirkin bir hayasızlık' işlediklerinde: "biz atalarımızı bunun üzerinde bulduk. Allah bunu bize emretti" derler. De ki: "Şüphesiz Allah, 'çirkin hayasızlıkları' emretmez. Bilmediğiniz bir şeyi Allah'a karşı mı söylüyorsunuz?" (Araf Suresi, 28) ayetindeki ifadeyle, sapkın inançlarıdır.

İnsanın atalarından kalan geleneğe uyarak yaşadığı din, gerçek din değildir. Allah'ın hoşnutluğunu amaçlayan insan, atalarından kalan geleneği korumakla değil, yalnızca Kur'an'ın buyruklarını uygulamakla sorumludur.



Bu yazı 1,593 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 22 Mayıs 2014 Somanın Ardından
    • 13 Şubat 2014 Mesleğimiz Uhuvvet Değil mi?
    • 9 Ocak 2014 Cephemizin Sinesinde İman Bir...
    • 13 Kasım 2013 Ortak Akıl; İstişare
    • 1 Eylül 2013 Müslümanlar İçin Başka Çözüm Yok!
    • 21 Temmuz 2013 Berekete Şükür Ayı; Ramazan
    • 3 Nisan 2013 Müslümanların Derdiyle İlgilenmeyen Onlardan Değildir
    • 15 Mart 2013 Korkma, Ebedi Varsın!
    • 17 Şubat 2013 En Büyük Kuvvet; İhls ve Samimiyet
    • 28 Ocak 2013 Asla Kopmayan Kulp; İttihad-ı İslam
    • 19 Aralık 2012 21 Aralık Son mu Başlangıç mı?
    • 19 Kasım 2012 Zulmedenler
    • 10 Kasım 2012 Kur’an Kinatı Okuyor
    • 26 Ekim 2012 Bayramın Ruhu
    • 6 Ekim 2012 İttihad-ı İslam Nedir?
    • 25 Eylül 2012 Allah Dinini Facir Eliyle De Kuvvetlendirir
    • 8 Eylül 2012 Kainat Merhametle Başlar
    • 22 Ağustos 2012 Bu Bayramda Vicdanımız Rahat mıydı?
    • 27 Temmuz 2012 Ramazan Bereket Sofrasıdır
    • 30 Haziran 2012 Susmak mı Karşı Durmak mı?

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,038 µs