En Sıcak Konular

Üzeyir Lokman Çaycı

Varoluş Üçgeni
Üzeyir Lokman Çaycı
25 Ekim 2012

Cumhuriyet Bayramını kutlatmamak anayasal suçtur !



Bayram coşkusunu ya da heyecanını kırmak suç ve bir hak ihlâlidir. Tıpkı BOP'a  eşbaşkanlık yapmak gibi anayasal bir suçtur ! Devleti yönetenlerin altında yaşadığı bayrağın, üızerinde yaşadığı toprakların millî dayanaklarını inkâr etmeleri asla affedilemez. Eğer Cumhuriyet Bayramına karşı çıkılıyorsa, bu vatana, millete, bayrağa ve üzerinde yaşanılan topraklara ihanettir. Anayasa'ya bağlı olma mecburiyetini, Bayramlarımızı yasaklayanları lanetleme görevini, Cumhuriyet Bayramını kutlama faziletini her Türk damarlarında hissetmelidir.

Cumhuriyet Bayramını kutlatmamak anayasal suçtur !

Anayasa'nın 1. maddesi :  «Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.»
 
O halde Cumhuriyeti bayramla kutlama her Türk vatandaşının görevi ve hakkıdır. Bu hak hiçbir güç tarafından engellenemez!
 
Anayasa'nın 2. maddesi :  «Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.»
 
AKP yöneticilerinin bu hükmü çeşitli şekillerde çiğnedikleri açık açık görülmektedir.
 
Anayasa'nın 3. maddesi :  «Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Millî marşı "İstiklal Marşı"dır.
Başkenti Ankara'dır.»
 
AKP yöneticilerinin bu hükmü de çeşitli şekillerde çiğnedikleri açık açık görülmekte, dil birliğimizi bozacak çok tehlikeli icraatlara öncülük yaptıkları ve tarafsız olması gereken devlet kurumlarını bu anayasal ihlale alet ettikleri  görülmektedir.
 
Anayasa'nın 6. maddesi :  «Egemenlik, kayıtsız şartsız Milletindir.
Türk Milleti, egemenliğini, Anayasanın koyduğu esaslara göre, yetkili organları eliyle kullanır.
Egemenliğin kullanılması, hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz. Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamaz."
 
AKP yöneticileri  ve AKP'nin kanunsuz emirlerine itaat eden görevliler kaynağını anayasadan almadıkları kanunsuz, hukuksuz, hak ihlâlleriyle anayasaya aykırı bir biçimde devlet yetkisi kullanmaktadırlar!
 
AKP yöneticilerinin dış güçlerin emir, telkin ve talimatlarıyla Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetmeye talip oldukları artık gizlenmiyor... Bu ağır suçlar ve kusurlar içinde bulunan AKP yöneticilerinin ettikleri sadakat yeminine de riayet etmemeleri bu zihniyetin Türkiye Cumhuriyetini tehlikeye, riske iteceğini göstermektedir.
Her vatandaş, yurduna, bayrağına, bayramlarına,  topraklarına, kutsallarına, sokaklarına, caddelerine, belediyelerine, insanlarına, kahramanlarına, ilim adamlarına, ordusuna, askerlerine, şehitlerine sahip çıkmak zorundadır.
 
Müslüman'ı Müslüman'a kırdırtmak, Irak'ta 2 Müslüman'ı katleden Amerikan askerlerine ülkelerine sağ selim dönmeleri için dua etmek ağır günahlardandır.
 
Hac görevi için yollara düşen milletvekillerine hiç ayırım yapmadan ben haklarımı helal etmiyorum. Onları Türkiye Cumhuriyeti Devletinin millî hassasiyetlerinin, inancımıza ait değerlerin, îlahî emirlerin ayaklar altına alındığı bir dönemde, ülkemizi ve komşu ülkeleri sorunlarla, kanla, gözyaşlarıyla iç içe bırakarak Hac görevlerini yapmaları beni  endişeye sevkediyor. Çünkü o kutsal yerler içlerini, özlerini, kâlplerini manevi olarak temizlemeyenleri kul haklarına riayet etmeyenleri, insanî görevlerini yapmayanları manen kabul etmemektedir. Kendi kendilerini ve milleti Hac görevlerimizi yapıyoruz diye aldatmasınlar!
 
Anayasa'nın 81. maddesi, 2. Andiçme -  Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, göreve başlarken aşağıdaki şekilde andiçerler :
"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim
Size soruyorum AKP yöneticileri bu hükmün hangi ifadesine riayet  ettiler? Verdikleri hangi söze uydular? Ben cevap veriyorum : Hiçbirine! Aksine Atatürk'ü, Cumhuriyeti, asil Türk Milletini, dindarlığı tartışılır hale getirdiler!!!!
Müslüman katliamı yaptıran, Müslüman katliamı yapanlara destek olan Türkiye
Bizi dunyaya rezil ettiler!
Bizi dünyaya rezil ettiler!
Bizi dünyaya rezil ettiler!
Kendilerinden olmayanları cezalandıran, suçlarını ifşa edenlere çile çektiren, sevdiklerine, kol kola oldukları insanlara, ellerinden ödül aldıkları kişilere kötülük yapmaktan çekinmeyen, sevmediklerine düşman muamelesi yapan, milletin paralarını, imkanlarını israf etmede sınır tanımayan AKP zihniyeti kalplerimizde tükenmiştir. Bu parti mensuplarını inançlı görmek ağır bir gafleti tanımlamaktadır.
Bu partinin tahriplerine sahip çıkanlar, bu partiye destek olanlar ve bu partinin mensupları günün birinde mutlaka hem ALLAH'a (C.C.), hem de Türk Milletine hesap vereceklerdir!
 
Nimet içinde yüzen yalancılar
 
¤  Nâzi'ât Sûresi, 37, 38, 39. Âyet : Azana ve dünya hayatını ahirete tercih edene, şüphesiz cehennem tek barınaktır.
¤  Müzzemmil Sûresi, 11, Âyet : Nimet içinde yüzen yalancıları bana bırak ve onlara biraz mühlet ver.
¤  Müddessir Sûresi, 49, 50, 51. Âyet : Böyle iken onlara ne oluyor ki, âdeta arslandan ürküp kaçan yaban eşekleri gibi (hâlâ) öğütten yüz çeviriyorlar?
¤  Kıyâmet Sûresi, 36. Âyet : İnsan, kendisinin başıboş bırakılacağını mı sanır!
 
Tekrar ediyorum :
«Cumhuriyet Bayramını kutlatmamak anayasal suçtur !»
Bu demokratik hakkı engelleyenler, kullandırmayanlar asla affedilmemelidir!
 
Türk ve İslâm âleminin mübarek kurban bayramını ve Türk âleminin cumhuriyet bayramını yürekten kutluyor.... Cenab-ı ALLAH'tan (C.C.) kansız, kinsiz, gözyaşısız, zulümsüz, zalimsiz, katilsiz, hainsiz,  insanca yaşanılan, sevgi dolu, kardeşlikle - dostlukla bezenmiş, düşmanlığı ve savaşı reddeden, barışla süslenmiş, çocukları – yaşlıları özürlüleri – hastaları, şehit yakınlarını, gazileri, kahramanları, kadınları, işçileri, memurları, öğrencileri, öğretmenleri koruyan, kollayan ve yücelten, bencilliği, kalleşliği reddeden bir dünya dileğiyle hepinize selâm ve sevgilerimizi sunuyoruz.
 

Ankara, 24.10.2012

 



Bu yazı 1,492 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 11 Mart 2016 Harem Konusu
    • 12 Şubat 2016 Ordu ve siyaset
    • 16 Ocak 2016 Muhalefet partileri nasıl şekillendirildi?
    • 31 Ekim 2015 Seçimler Ve Türkiyemiz
    • 3 Eylül 2015 Tilki
    • 22 Ağustos 2015 Öfkenin Bir Ucu
    • 25 Temmuz 2015 Ah Ahmet Vefik Paşa Ah!
    • 12 Temmuz 2015 AKP'li yöneticilerin suç ve günah işleme özgürlükleri
    • 8 Aralık 2014 Geçmişteki zulüm tezgahı bu kez AKP tarafından kuruldu!
    • 12 Kasım 2014 Eğitim Sisteminin Ve Ahlakın Çürütülmesi İçin
    • 9 Ağustos 2014 Kime oy vereceğiz ?
    • 25 Haziran 2014 Atatürkçesine
    • 20 Ocak 2014 Onu susturun!
    • 20 Aralık 2013 AKP yöneticileri ve dindar gençlik SAFSATALARI
    • 2 Aralık 2013 Aynadaki Adam
    • 19 Kasım 2013 İstanbul
    • 11 Kasım 2013 Atatürk Ve Ayhan Baran
    • 20 Ekim 2013 Evet Tayyip dünya lideri!
    • 30 Ağustos 2013 İstiklali olmayanın istikbali olamaz!
    • 3 Temmuz 2013 Hıyarname

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,709 µs