En Sıcak Konular

Üzeyir Lokman Çaycı

Varoluş Üçgeni
Üzeyir Lokman Çaycı
3 Mayıs 2013

Çözüm var Sayın Vali: 1 Mayıs'da sergilenenler



1 Mayıs'da sergilenenler

Şiddet acizliğin, inançsızlığın, sevgisizliğin,halka yakın devlet adamı olamamanın işareti ve yansımasıdır. Siz bu tavrınızdan dolayı insanların kâlplerinde oluşturduğunuz olumsuzlukları hayatınız boyunca sırtınızda taşıyacaksınız. Sergilediğiniz tavır, kendinizi savunmak için sarfettiğiniz sözler görevinize, üzerinde bulunduğunuz makama, taşıdığınız sorumluluğa hiç yakışmadı. ALLAH'a kulluk ölçüsünde de haddinizi aştınız. Gerine gerine adeta hiçbir şey yapmamış gibi görünüyorsunuz. Yani içinde bulunduğunuz ülkeye, civarınızda bulunan evliyalara, şehitlere ve onların torunlarına ya da çocuklarrıa karşı hata yaptığınızı düşünemeyecek kadar çok pişkin görünüyorsunuz. Aldığınız maaşı helâl ettirecek, Türk Milleti'nin verdiği fırsatı, devletin verdiği yetkiyi iyiye, güzele, hayıra, çevirecek bir davranış sergilemediniz. AKP bir zulüm partisidir. Ben onların valisiyim deme hakkınız yok. Biz nice valiler, nice kaymakamlar gördük. Bunların hatalarını gördüğümüz zaman gazete sayfalarına taşıdık. Makamlarında bizzat uyardık. 80 yıl önce Niğde Valisi babamın öfkesi karşısında Bor'a gelerek babamdan özür diledi. Siz devletin valisisiniz. AKP iktidarının uzun süreceğini sanmayın ve kendinize şu parolayı düstur edinin : "Hayat ölmeye değer, halka zulmetmeye, insanlar karşısında küçülmeye değmez." Diyorsunuz ki biz orantılı müdahale ettik... Dünya sizin orantısız devlet gücü kullandığınızı, anayasal suç işlediğinizi gördü. Biz burada Fransız arkadaşlarımla sizin hafife aldığız panzerli, biber gazlı, tazyikli sulu, gaz bombalı, saldırı halindeki polis gücüyle sergilediğiniz resmi buradan seyrettik. Onlara  : Bu olay Fransa'da olsa nasıl karşılanırdı, diye sordum. Vali derhal görevden alınır, hakkında soruşturma açılır... İçişleri bakanı derhal istifa eder. Bu bir hakkın, bir yetkinin kullanılması değil, kışkırtma, devletle milletin arasını açma, hukuka güvensizlik oluşturma, yasaları çiğneme, yetkiyi aşma girişimidir" dediler.

Sayın Vali, suç işlediniz. Kendinizi savunurken, diyorsunuz ki, biz orantılı güç kullandık... Sizin karşınızdaki insanlarda sizin gibi devlet yetkisi, cop, biber gazı, gaz bombası, tank, silah yoktu. "Başka bir yol bilen varsa bize gelsin söylesin", diyorsun. Bu çok kolay. Siz böyle, halka ve hakka yakın bir yol bilemeyecek durumdaysanız ve bu yolda çözümler üretemiyorsanız ahengi, huzuru temin edemeyecek bir haldeyseniz, o makamda vakit kaybetmeniz anlamsızdır. Siz alın teri erlerine, çocuklarına rızık taşıyan canlara, babalara, analara, evlâtlara, ninelere, dedelere, hastalara, yaşlılara, özürlülere neden ilk etapta şiddeti reva gördünüz? Önce bana bunun cevabını verin.
Sayın Vali, neden aklınıza insanlarla kucaklaşma, onlara sevgiyle yaklaşma gelmedi? Güleryüzle bir bayramın gerçekleşmesi için, onların güvenliğini sağlayacak şartları gerçekleştirseydiniz, suç ya da günah işlememiş olacaktınız.
Yüzlerce mağdur ettiğiniz,  canını acıttığınız insanın şu  an vebali altındasınız.  Bu kul hakkı zor taşınır... Konuyu Türkiye'yi dünyaya rezil etme eylemi olarak da ele aldığımız zaman sorumluluğunuz katmerleşmektedir. Halka saldırı enerjinizi bayram yapmaları için halkın güvenliğini sağlamada kullanmış olsaydınız, bayram bayram olacak, siz de devletin valisi olarak hakettiğiniz yeri kalplerde bulacaktınız.
Birilerinin Türkiye'de Türk Milleti'ne huzuru çok gördükleri anlaşılıyor.  Kanunsuz emirlere âlet olmayınız! Her işin çözümü sevgiden, dostluktan, kardeşlikten geçer.
Lütfen teröristlere gösterdiğiniz yakın ilgiyi onların şehit ettikleri evlatların annelerine ve babalarına da gösterin! 

Paris, 01.05.2013

ULUSAL KANAL 01 MAYIS 2013 VALI KENDINI SAVUNDU 

 

 


Bu yazı 1,312 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 11 Mart 2016 Harem Konusu
    • 12 Şubat 2016 Ordu ve siyaset
    • 16 Ocak 2016 Muhalefet partileri nasıl şekillendirildi?
    • 31 Ekim 2015 Seçimler Ve Türkiyemiz
    • 3 Eylül 2015 Tilki
    • 22 Ağustos 2015 Öfkenin Bir Ucu
    • 25 Temmuz 2015 Ah Ahmet Vefik Paşa Ah!
    • 12 Temmuz 2015 AKP'li yöneticilerin suç ve günah işleme özgürlükleri
    • 8 Aralık 2014 Geçmişteki zulüm tezgahı bu kez AKP tarafından kuruldu!
    • 12 Kasım 2014 Eğitim Sisteminin Ve Ahlakın Çürütülmesi İçin
    • 9 Ağustos 2014 Kime oy vereceğiz ?
    • 25 Haziran 2014 Atatürkçesine
    • 20 Ocak 2014 Onu susturun!
    • 20 Aralık 2013 AKP yöneticileri ve dindar gençlik SAFSATALARI
    • 2 Aralık 2013 Aynadaki Adam
    • 19 Kasım 2013 İstanbul
    • 11 Kasım 2013 Atatürk Ve Ayhan Baran
    • 20 Ekim 2013 Evet Tayyip dünya lideri!
    • 30 Ağustos 2013 İstiklali olmayanın istikbali olamaz!
    • 3 Temmuz 2013 Hıyarname

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,297 µs