En Sıcak Konular

Helin Demir

Gündeme Bakış
Helin Demir
16 Şubat 2010

Öcalan İçin Değer mi?



Türkiye’de idam cezasının kaldırılmasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılan terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın İmralı Adası’ndaki mahkumiyetinin 11.yılını doldurduğu bildiriliyor. Her yıl olduğu gibi yine 15 Şubat tarihini protesto etmek isteyen eylemciler yurdun çeşitli yerlerinde gösteriler düzenleyerek halkı provoke etmeye çalışıyor.

Söz konusu olaylarda yine kadınlar ve çocuklar ön saflarda öne sürülüyor. PKK’nın yayın organı ROJ TV’den devamlı tahrik edici şiddet içerikli çağrılar yankılanıyor. Bütün bunlar adı hapis olan ama sağlığı ve keyfi için her şeyin düşünülmüş olduğu İmralı’da günlerini geçiren bencil, düşüncesiz, vicdansız, tutarsız ve kendinden başka hiç kimseyi düşünmeyen bir adam için yapılıyor. Şu an hapiste olan bu şahsın dışarıda olduğu zamanlar düşünüldüğünde Kürt halkını hiçe saydığı ve onların yararına hiçbir şey yapmadığı biliniyor ancak her 15 Şubat’ta konuyu canlı tutmak adına ısrarla gösteriler sürdürülüyor.

Her gün yandaş kaybeden ve militanları eksilen örgüt, aslında değmeyeceğini bile bile bu zat-ı muhteremi(!) gereğinden fazla önemsetme çabası içine giriyor. PKK yandaşlarının gösterileri bir yandan sürerken diğer yandan 11 yıldır Abdullah Öcalan için harcanan paralar gündeme geliyor. Güvenliğin en üst düzeyde tutulduğu İmralı Cezaevi’nde açık görüş sırasında Öcalan’ın gözüne kalem sokulması gibi herhangi bir saldırı olasılığına karşı görüşme odasında Öcalan ve ziyaretçileri arasındaki mesafenin 7 metreye çıkarıldığı belirtiliyor. Öcalan’ın İmralı’ya getirilmesinden sonra binalar, asker ve Adalet Bakanlığı’na bağlı görevlilerin kaldığı yapıların tekrar gözden geçirildiği, yeni güvenlik sistemleri kurulduğu kaydediliyor. Son olarak da 5 milyon dolarlık harcama ile Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi yaptırıldığı biliniyor.

Öcalan’ın deniz yoluyla kaçırılma olasılığına karşı İmralı Adası’nda 4 km uzunluğunda tel örgü çekildiği ve 200 kamera ile “mavi hat” adıyla güvenlik sistemi oluşturulduğu belirtiliyor. Geceyi gündüze çeviren bu hatta tellere konan güvercinler bile alarmların çalmasına sebep olurken, Öcalan’ın Çarşamba günleri avukatlarıyla yaptığı görüşmelerde kullanılan görüşme odasının da yeniden düzenlendiğine dikkat çekiliyor. Yeni düzenleme ile Öcalan avukatlarıyla uzak mesafede yüksek sesle karşılıklı olarak konuşabiliyor. Öcalan’ın bu görüşmelerde avukatlarına karşı son derece sert ifadeler kullandığı ve agresif tavırlar sergilediği söyleniyor. Adalet Bakanlığı, İmralı Cezaevi’ne diğer Cezaevleri kadar yiyecek ödeneği ayırıyor. Öcalan ve beraberindekiler diğer Cezaevlerindeki mahkumların yediği yemeklerin maddi olarak eşit tutarındaki yemeklerle besleniyor.

Yerden yere vurduğu, bir türlü beğenmediği avukatları ve yakınları, Öcalan’la görüşebilmek için adaya gidiş dönüş ücreti olarak 30 TL ödüyor, giderken yanlarında bir sürü kitap götürüyor. Öcalan hiçbir zaman getirilen kitaplarla yetinmediği gibi, bu kitaplarda not düşülen kaynaklar için de yeniden istek listesi yapıyor. Bir de Öcalan için kendini yakanlar ve intihar edenler var. Bunlar da yaptıkları saçmalığın yıl dönümlerinde anılıyor. Yaşamanın ne kadar güzel olduğu su götürmez bir gerçek olarak kabul edilirken ve bunu tartışmaya bile gerek duyulmazken maalesef örgüt yandaşlarınca bu tür hareketlerden övgüyle bahsediliyor.

Türkiye’de yıllarca devam eden terörün baş sorumlusu olan vicdan yoksunu Öcalan için yapılanlar ve harcananların gerçekten değip değmeyeceği tartışılabiliyor. Oysa o İmralı Adası’nda, sağlığı ve keyfi yerinde oturuyor.



Bu yazı 1,309 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 19 Temmuz 2011 PKK’NIN ŞİDDET KARARI VE BDP’NİN ÇIKMAZLARI
    • 12 Temmuz 2011 PKK VE BDP’NİN PROPAGANDA ARACI: ÇOCUKLAR!
    • 12 Temmuz 2011 BDP’DE SEÇİM SONRASI YAŞANAN RAHATSIZLIKLAR
    • 4 Temmuz 2011 SEÇİMDEN SONRA BDP’DE NELER OLUYOR?
    • 28 Haziran 2011 ÖRGÜTTEN KOPUŞLAR HIZLANIYOR
    • 15 Haziran 2011 SEÇİMDEN SONRA BDP’YE BAKIŞ
    • 12 Haziran 2011 Demokratik Özerklik, Kent Meclisleri, Adalet Komisyonu= Bölücülüğün Kanıtları
    • 7 Haziran 2011 BDP’NİN SEÇİM FİYASKOSU
    • 3 Haziran 2011 TERÖR ÖRGÜTÜNDE BOZUK DÜZEN
    • 25 Mayıs 2011 İMAM KATİLİ PKK
    • 25 Mayıs 2011 PKK-BDP/SEÇİM HİLELERİ-ÇATIŞMALAR-ANLAŞMAZLIKLAR
    • 13 Mayıs 2011 Seçimlere Az Kala BDP'de Neler Oluyor?
    • 9 Mayıs 2011 pkk hizbullah çatışması dinmiyor
    • 4 Mayıs 2011 DANİMARKALI BAKAN: “ROJ TV’Yİ KAPATMAK YARGININ İŞİ”
    • 2 Mayıs 2011 PKK- BDP –HİZBULLAH/GERİLİM
    • 28 Nisan 2011 SÖYLEMLER BAŞKA YAŞANANLAR BAŞKA
    • 21 Nisan 2011 PKK- BDP –HİZBULLAH ÇATIŞMASI
    • 18 Nisan 2011 SALDIRGAN TUTUM SERGİLEYEN BDP KÜRTLERİ NASIL TEMSİL EDECEK?
    • 14 Nisan 2011 PKK’NIN SON YALANI: ÖCALAN’IN KÖYÜ’NE AYRIMCILIK
    • 13 Nisan 2011 TERÖRE HİZMET EDEN SAHTE İMAMLAR

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,978 µs