En Sıcak Konular

HOLLANDA'DAKİ TRAMVAY CANİSİ TÜRKİYE DOĞUMLU ÇIKTI

18 Mart 2019 23:12 tsi
HOLLANDA'DAKİ TRAMVAY CANİSİ TÜRKİYE DOĞUMLU  ÇIKTI Hollanda’nın Utrecht kentinde tramvayda yolculara ateş açan ve üç kişinin ölümüne beş kişinin de yaralanmasına yol açan zanlı yakalandı.

Hollanda’daki tramvay saldırısının Türkiye doğumlu zanlısı gözaltına alındı

Hollanda’nın Utrecht kentinde tramvayda yolculara ateş açan ve üç kişinin ölümüne beş kişinin de yaralanmasına yol açan zanlı yakalandı. 37 yaşındaki Türkiye doğumlu Gökmen Tanış gözaltına alındı.

Saldırı yerel saatle sabah 10.45’te, tramvay 24 Ekim Meydanı’nda ilerlerken düzenlenmişti. Hollanda polisi yolculara ateş açtıktan sonra, bir Renault Clio gasp ederek kaçan zanlının fotoğraflarını yayınlamış ve kimliğini Türkiye doğumlu Gökmen Tanış olarak duyurmuştu.

Saatler süren arama operasyonu sonunda Tanış’ın Oudenoord’da, daha önce gasp ettiği otomobilin bulunduğu yere 1 kilometre uzakta yakalandığı bildirildi.

Hollanda polisi daha önce “terör saldırısı” ihtimalini dışlamadıklarını duyurmuştu. Nitekim Tanış gözaltına alındıktan sonra savcılıktan yapılan açıklamada “Görgü tanıklarının ifadeleri ve toplanan kanıtlar çerçevesinde terör saldırısı ihtimali üzerinde duruyoruz” denildi.

“Türk toplumuna pek karışmazdı, münzevi bir tipti”

BBC Türkçe’ye konuşan ve Utrecht’te yaşayan Türk bir iş insanı, Gökmen Tanış’ın 2 Temmuz 1981 Yozgat doğumlu olduğunu, daha önce Çeçenistan’a gidip savaştığını söyledi. Türk iş insanı Tanış için, “Birkaç sene önce IŞİD’le bağlantısı nedeniyle tutuklanıp bırakıldı. Türk toplumuna pek karışmazdı, münzevi bir tipti” dedi.

Silahlı saldırı sonrası kentte en üst düzeye çıkarılan terör tehdidi seviyesi bir kademe düşürüldü. Yakalama operasyonu süresince ara verilen toplu taşıma hizmetlerine de yeniden başlandı.

Türk Dışişleri’nden kınama

Öte yandan saldırı, Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından da kınandı. Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada; Utrecht kentinde yapılan saldırıdan üzüntü duyulduğu belirtilirken, “Bu menfur saldırı neticesinde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Bu saldırı karşısında Hollanda halkı ve hükümeti ile dayanışmamız tamdır” denildi. (Medyascope)

 

Kaynak: https://medyascope.tv/2019/03/18/hollandadaki-tramvay-saldirisinin-turkiye-dogumlu-zanlisi-gozaltina-alindi/



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,804 µs