En Sıcak Konular

''Gençler Geleceği, Dünyayı ve Türkiye'yi Daha İyi Değerlendiriyor''

15 Mayıs 2022 10:59 tsi
''Gençler Geleceği, Dünyayı ve Türkiye'yi Daha İyi Değerlendiriyor'' EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer; ''İş dünyası ile daha sık bir araya gelen, yeşil ve dijital dönüşümü önemseyen, sorgulayan, araştıran gençlikle beraberiz. Bundan gurur duyuyoruz'' dedi.

Gençler Geleceği, Dünyayı ve Türkiye'yi Daha İyi Değerlendiriyor

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. Yılı vesilesiyle üyeleri üniversiteli gençlerden oluşan EGİAD Gençlik Komisyonu ile biraraya gelen Ege Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, “Herkesin geleceğini aradığı, herkesin hikayesini aradığı bir dönemdeyiz. Özellikle gençlerin daha çok insiyatif aldığı, geleceğin liderleri olarak gelecekte söz haklarının olması gerektiği bir süreçteyiz. Gençler Geleceği, Dünyayı ve Türkiye'yi Daha İyi Değerlendiriyor” dedi.

Gençlik Komisyonu Başkanı Ezgi Çetin’in sorularıyla modenatörlüğünü yürüttüğü etkinlikte samimi cevaplar veren EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, genç nesle çeşitli önerilerde bulundu. Dernek Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, gençlerin, Mustafa Kemal Atatürk ve 19 Mayıs ile ilgili duygu ve düşüncelerini dinleyen Yelkenbiçer, "Bütün gençlere yürekten teşekkür ediyorum. Gençler geleceğimizde söz sahibi olmaları sebebiyle, bir ülkenin en önemli serveti, gücü ve umududur. Bir milletin yücelmesinde en önemli faktör gençliğindir. Gençlik, toplumun da en önemli yapı taşıdır. Toplum hayatının büyük bir kısmını teşkil eden gençliğin donanımı, eğitim ve öğretimi, toplumun huzuru için büyük önem arz etmektedir. Gençler geleceği, Dünyayı ve Türkiye'yi daha iyi değerlendiriyorlar, donanımları yüksek. Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi ülkesi için verdiği mücadeleyi çok iyi biliyorlar " dedi.

“Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı; Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasıdır. Bu aslında bir milli kurtuluş savaşının başlangıcıdır. Dolayısıyla verilen mücadelenin başlangıcıdır” diyen Yelkenbiçer, STK’larda yer alan gençlerin takım çalışmasına daha yatkın olduğunu da hatırlatarak, “STK’larda yer almak sizleri güçlendirir. Kurtuluş savaşı da bir takım çalışmasıydı. Dünyada Genç İş İnsanları Derneği olan GİAD kavramı ne yazık ki yok ancak ülkemizde bizde var ve çok kıymetli buluyorum. Gençler artık birbirine daha yakın zaman dilimine ait farklı kuşakları temsil ediyor; EGİAD bu kuşaklar üzerine çalışıyor ve hazırlık yapıyor. Herkesin geleceğini aradığı, herkesin hikayesini aradığı bir dönemdeyiz. Daha çok STK’larda yer alıp geleceğinizi şekillendirmelisiniz. Özellikle gençlerin daha çok insiyatif alması, geleceğin liderleri olarak gelecekte söz haklarının olması gerekiyor. Şikayet etmek yerine çözüm önerileri sunan, sosyal girişimciler olarak faaliyetlerini sürdüren, sorun gördüklerinde çözüm önerileri üreten, iş dünyası ile daha sık bir araya gelen, yeşil ve dijital dönüşümü önemseyen, sorgulayan, araştıran gençlikle beraberiz. Bundan gurur duyuyoruz” dedi.



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,859 µs