En Sıcak Konular

Yakup Musa

Hakikat
Yakup Musa
2 Nisan 2014

TSK.'NIN DOĞAL AFET KLAVUZU'NU BULUNDURMAKTAN TUTUKLANDILAR



 

            İSTANBUL’daki Askeri Casusluk Davasında “gizli belge temin etme” suçundan Yargıtayın 43 sanık hakkındaki mahkumiyet kararını onamış, dava kapsamında açılan suçla suçlanan Yarbay Kubilay Şükrü ÖZDEMİR’e 2 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

            Heybeliada Deniz Lisesi Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı görevinde bulunan Yarbay ÖZDEMİR’in temin etmekle suçlandığı belgeler “Doğal Afet ve Yardım” konularını içeren askeri dokümanlar teşkil ediyor. Mahkemelerce tutukluların serbest bırakıldığı, davaların geçerliliğini yitirdiği bugünlerde yarbayın cezaevine gireceği öğrenildi. Tahliyeler gerçekleşirken bir yandan bu tutuklamaların yapılması oldukça çelişkilidir. Tahliyeler ve yeni tutuklamalar bir arada gerçekleşmektedir.

            Yargıtay 9’ncu Ceza Dairesi 56 sanığın yargılandığı İSTANBUL Askeri Casusluk Davasında 43 sanık hakkında mahkumiyeti 07 ARALIK 2013 tarihinde onamıştı.

            Hapis cezası 3 yıldan fazla olanlara yakalama kararı çıkarılmış, üç yıldan az ceza verilenlere “teslim olmaları” tebliğ edildi.

            Haklarında yakalama kararı çıkartılan Astsubay Adnan YILMAZ 12 ŞUBAT 2014, MİLGEM Sonar Sistemi Sorumlusu Yük.Müh.Alb. Necmi YILDIRIM ise 22 ŞUBAT 2014 tarihlerinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

            Yine de dava kapsamında verilen cezalar, (E) Dz.P.Alb. İbrahim SEZER 15 yıl 7 ay, TÜBİTAK Güv.D.Bşk. Yücel ÇİPLİ yıl 6 ay 15 gün Tuğa. Şafak YÜREKLİ 2 yıl cezaya çarptırılmıştır.

            Orduya kumpas kurulduğunun konuşulduğu, belgelerin sahte olduğu anlaşıldığı bu günlerde bir yönden tekrar cezalandırmalara devam edildiği görülmektedir(!) Yarbay Kubilay Şükrü ÖZDEMİR’in temin etmekle suçlandığı dokümanlar “Doğal Afet ve Yardım” konularını içermekte olup, Genelkurmay Başkanlığı’nca hazırlanan rapor mahkemeye gönderilmiş  yine raporda “HİZMETE ÖZEL” gizlilik derecesi verilen dokümanlar için; “HİZMETE ÖZEL” gizlilik derecesiyle işaretlenen bu belgelere Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı sanığın “Anılan Bilgilere Görevi İtibariyle nüfuz edebileceği” özetinde rapor göndermiştir.

            Rapora rağmen yine de HİZMETE ÖZEL gizlilik dereceli dokümanlar Yarbay ÖZDEMİR’e “Gizli Belge Temin Etmek” suçundan mahkum olmasına mahkemenin karar vermesi oldukça açık, suçlamayı ortadan kaldıran resmi delile (Dz.K.K.lığı Raporu) rağmen hapis cezası vermesi hukuk açısından oldukça çelişkilidir.

            Yapılan tahliyelere rağmen hala Deniz Kuvvetlerimizin komutan ve subaylarının tutukluluğunun sürdüğünü, (E) Org. Hurşit TOLON Ergenekon Davasından tahliye edilmiş, Zirve Davasından tutuklu olduğundan serbest bırakılmadığını unutmayalım.

            Silivri Mahkemelerinde kullanılan delillerin (dijital veriler, gizli tanıklar) sonradan suçlamaya neden olacak şekilde CD’lere, harddisklere eklendiği defalarca bilimsel raporlarla kanıtlanmıştır.

            İZMİR’deki Askeri Casusluk Davasından tutuklu yargılananların önemli bir bölümünün serbest bırakılması özgürlüklerin tek tek değil daha geniş bir yelpazede gelebileceği ümidimizi kuvvetlendirmektedir. Bu davalarda karar verecek olan yargıçların siyasi yönlendirmelerden uzak, hukukun yerini bulması için gereken hassasiyeti göstereceklerine dair umudumuzu korumaktayız.

            Yapılan tahliyelere rağmen hala Deniz Kuvvetlerimizin kritik, önemli kadrolarında görev yapmış Komutanlarının henüz tahliye olmaması acaba bir tesadüf müdür yoksa altında başka şeyler mi vardır?

             Balyoz Davasında “Dijital deliller güvenilir” diyen ve 237 mahkumiyeti onayan Yargıtay 9’ncu Ceza Dairesi dijital delillere dayalı Askeri Casusluk Davasında da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın aksi görüşüne rağmen 43 sanık hakkındaki mahkumiyet  kararlarını onayladı. Bu durumda dijital deliller kesin delil listesine Yargıtay kararı ile girmiş bulunmaktadır.

             Toplum vicdanında kesinlikle zemin bulmamış, delilleri tartışmalı, adil yargılamanın bütün ilkelerinin çiğnendiği davalar nedeniyle hapiste bulunan herkesin serbest bırakılması gerekiyor. Tüm tahliyeler gerçekleşmedikçe hukukun hala tecelli etmediği gerçeğini tüm vicdanlar duyacaktır.

Selam, saygı ve dualarımla.

Yakup MUSA

 

02.04.2014

 

 

 

 

 

 

  

           

 

 

 

 

  

           



Bu yazı 1,590 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 28 Ekim 2015 TÜRKİYE'DE BAŞKANLIK SİSTEMİ
    • 16 Ekim 2015 BALYOZ DAVASI BİLİRKİŞİ RAPORLARI (3)
    • 2 Ekim 2015 TCG MUAVENET FACİASI!
    • 17 Ağustos 2015 AMERİKAN ÇOCUKLARI ÇUVALDA
    • 6 Haziran 2015 TÜRKİYE'DE BAŞKANLIK SİSTEMİ
    • 24 Mayıs 2015 BALYOZ DAVASI BİLİRKİŞİ RAPORLARI (2)
    • 19 Mayıs 2015 KÜRECİK RADARI İSRAİL İÇİN ÇALIŞIYOR!
    • 11 Mayıs 2015 BALYOZ DAVASI BİLİRKİŞİ RAPORLARI
    • 26 Nisan 2015 100. YILINDA ÇANAKKALE SAVAŞLARI
    • 13 Nisan 2015 İCRA VE İFLAS KANUNUNUN KABÜLÜ
    • 1 Nisan 2015 31 MART VAK’ASI
    • 18 Mart 2015 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ
    • 4 Mart 2015 28 ŞUBAT BELGESİ
    • 31 Ocak 2015 SOYKIRIM İFTİRASI
    • 28 Aralık 2014 EHLİ KÜFÜRE BENZEMEKTEN KAÇINMAK!
    • 22 Aralık 2014 DÜNYA HABERLERİNİ CIA YAPTIRIYOR!
    • 20 Kasım 2014 TCG. MUAVENET FACİASI
    • 15 Eylül 2014 27 MAYIS VE 12 EYLÜL DARBESİ
    • 10 Haziran 2014 27 MAYIS DARBESİ VE MASONLAR
    • 1 Haziran 2014 27 MAYIS DARBESİ GERÇEKLERİ

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,373 µs