En Sıcak Konular

Hakverdi Murat Merdamert

Mefkure
Hakverdi Murat Merdamert
7 Temmuz 2008

O Gün,O İşi Yapmasaydın Be Ogün!



Adını aldığın Trabzonsporlu Ogün de,adını eski bir futbolcu olan (Fenerbahçeli) Ogün Altıparmak'dan almıştı.Öğrendiğimiz kadarıyla sen de bir futbolcuymuşsun.Üçüncü kuşak bir Ogün olarak seni de yeşil sahalarda alkışlamak isterdik ama sen başka sahalarda kendini göstermek istedin.

16-17 yaşları kontrolsüz olunca,en tehlikeli yaşlardır elbette.Türkiye'nin bilinen ilk siyasi suikastçısı olan Hüseyin Üzmez,Malatya'da gazeteci Ahmet Emin Yalman'a,PTT çıkışında kurşun yağdırırken 17 yaşındaydı.Keşke Üzmez'in,Şu Bizimkiler ve Çilenin Böylesi adlı kitaplarını okusaydın,belki bu işlerin çare olmadığını bilirdin be Ogün

Sen doğmadan 20 sene önce,bu ülkede Dursun Önkuzu diye bir öğrenci,sırf fikirlerinden dolayı işkenceyle öldürüldü.Yusuf İslamoğlu,Süleyman Özmenem de aynı sebeplerden toprağa düştüler.Öyle bir girdaba girmişti ki Türkiye,insanlar sabah evden çıkarlarken,evdekilerle helalleşir olmuşlardı.Şiddetten bu ülke çok çekti.Çok değerli evlatlarını ya toprağa verdi,ya mapusa gönderdi.Halkın gözünde ölende öldürende anarşistti,hiç kimse halka yaranamıyordu aslında.Bir sabah tanklarla uyandırıldığında,iki taraf da birbirini bitirememişti ama zarar Türkiye'nin hanesine yazılmıştı.Keşke bunları sana birileri anlatsaydı be Ogün.

Belki hakikaten bir vatansever,milliyetçi birisindir.Belki de,"Türkten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan,Ermeni'nin,Ermenistan'la kuracağı asil kanda mevcuttur",sözü herkes gibi senin de kanına dokunmuştur.Ya da ne bileyim,dünyanın ilk kadın şavaş pilotu olan,Atatürk'ün manevi kızı medar-i iftiharımız Sabiha Gökçen'in Ermeni yatimhanesinden alınma bir ermeni kızı olduğunu iddia etmesine kızmışsındır.Lakin adaletin vermediği cezayı vermek sana mı kalmıştı o yaşında.Sen sanıyor musun ki,senden farklı düşünenler vura vura biter? Tabiat boşluğu kaldırmaz be Ogün.Eksilenin yerine mutlaka birileri gelir.

Türkiye'de ateizmin büyük savunucusu Aziz Nesin öldü de,savunanlar bitti mi sanki?Musa Anter öldürüldü de PKK'yı destekleyen gazeteciler tükendi mi?Bilmeliydin ki canını almaya gittiğin adamın ölüsü,bu devlete dirisinden daha çok yük olacaktı.Bunu fırsat bilen dış odaklar,Özellikle Ermeni Diasporası,tezlerini kabul ettirmek için daha da bastıracaklardı.Kimsenin aklına,Asala tarafından şehit edilen büyükelçilerimiz yurda getirilirken,bu memleketin hiç bir evladının,ülkemizde yaşayan Ermeniler'e bırak kurşun ya da taş atmayı,laf bile atmadıkları gelmeyecekti elbette.Nostalji heveslisi Marksist ideoloji sahibi bazılarının sokaklara dökülüp,"kahrolsun faşizm,katil devlet,yaşasın halkların özgürlüğü,hepimiz birer...."gibi sloganlar atacaklarını,hiç düşünmedin mi Ogün.Bilemedin mi,Türkiye karşıtlarının ve Türk düşmanlarının daha da azıtacaklarını.Bilemedin mi bunu bahane edip gardımızı düşürmeye çalışacaklarını?

Siyasi kimliğe sahip olup da katledilen kim bayrak olmamış ki Ogün.Sen, üç-beş sene önce çok az kişinin tanıdığı,kendi çapındaki bir gazeteciyi,dünyanın gündemi ne taşıdın.Bu ülkenin bazı densizleri de,Ermeniler'in,Azarbeycan'da,işgal ettikleri toprakları geri vermediğini bilmiyormuşcasına,Türkiye üzerindeki emellerinden bihabermişcesine,sanki düşmanlığı biz kaşıyormuşuz gibi,halkların kardeşliğinden dem vurmaktadırlar.

Rahmetli Atilla İlhanı'ın tespiti ile,en az %10 hain potansiyeli olan bu topraklar üzerinde,Ahmet Hamdi Tanpınar'ın deyimi ile, "baba kompleksi"sahibi insanlar yaşamaktadır.Yani geçmişini beğenmeme,hakir görme hastalığına tutulmuş insanlar topluluğu.Bunlar,Ege'de Yunan'ı,Doğuda Ermeni'yi severler ama Anadolu'da Türk'ü sevmezler.Bunlara fırsat verdin be Ogün.

Kimler kandırdı seni Ogün? "Dip Dalgasının" Tsunamiye dönüşmesinden korkanlar mı? Kızılelma koalisyonundan rahatsız olanlar mı?

Yoksa bir türlü kırılamayan,AB ve ABD karşıtlığı direncini kırmak,milliyetçiliği vahşi göstermek isteyenlerin oyununa mı geldin be Ogün.

Yanlış yaptın be ogün,bizim için,kendin için, müteveffa için yanlış yaptın.Sen bu yazıyı elbette okuyamayacaksın.Ben zaten bu yazıyı ,başka Ogünler olmasın diye yazdım.

O gün,o işi yapmasaydın be Ogün!

Not : Bu yazı,Şubat 2007 tarihinde yazılmıştır.



Bu yazı 2,087 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 11 Haziran 2023 Başbuğum Size Bir Maruzatım Var!
    • 26 Mart 2023 ''Işıklar İçinde Yatsın'ın Dayandığı Kaynak
    • 13 Şubat 2023 Yıkıldım Depremde Enkazda Kaldım
    • 1 Eylül 2022 Karakoç'u Umuttun mu Mihriban?
    • 2 Mayıs 2022 Munik Ana
    • 19 Mart 2022 ''Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' Nasıl Olacak?
    • 11 Şubat 2022 Fazıl Merdamert Destanı
    • 19 Aralık 2021 Devlet Babadır Banka Değil
    • 29 Mart 2020 Cuma Namazı Bundan Sonra Farzı Kifaye mi Oldu?
    • 20 Mart 2020 Hürriyet Olmayan Yerde Cuma Namazı Kılmak Caiz Değildir
    • 13 Mart 2020 Salgın Hastalık Olan Yerlerde Cuma Namazı Kılınamaz!
    • 9 Mart 2020 Allah Belamızı Çoktan Vermiş de Farkında Değiliz!..
    • 24 Şubat 2020 Neden İlle de Su Manzarası?
    • 5 Ocak 2020 9 Işık'ı 1 Ampule Bağlamak
    • 6 Aralık 2019 Müslümanın 12 Ödevi
    • 27 Kasım 2019 Anlarsın yalan Dünyayı
    • 19 Şubat 2019 Göçtü Gitti Ozan Arif -Sagu-
    • 15 Şubat 2019 ''Çağrımız İslam'da Dirilişedir'' ve OZAN ARİF
    • 12 Ocak 2018 Beyin Yetmezliği
    • 1 Eylül 2017 Aldığı Nefese Hükmedemeyen İnsan

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,688 µs