Künye   |  Bize Ulaşın   |  Giriş Sayfam Yap   |  Sık Kullanılanlara Ekle

APO'NUN YAKALANIŞINDA YENİ BİR İDDİA DAHA

APO'NUN YAKALANIŞINDA YENİ BİR İDDİA DAHA

Kenya'da yayın yapan Daily Nation gazetesi, Abdullah Öcalan'ı Kenya'da yakalayıp Türkiye'ye teslim edenlerin Mossad ajanları olduğu iddiasına yer verdi.

1 Mart 2010 11:36
font boyutu küçülsün büyüsün


Öcalan'ı kim paketledi ?

Kenya'da yayın yapan Daily Nation gazetesi, Abdullah Öcalan'ı Kenya'da yakalayıp Türkiye'ye teslim edenlerin Mossad ajanları olduğu iddiasına yer verdi.

 Gazeteye göre Mossad ajanları Öcalan'a Kürtçe konuşarak yaklaşmışlar.

Daily Nation'ın gazeteci Gordon Thomas'ın İsrail gizli servisinin tarihini anlattığı Gideon's Spies adlı kitabına dayandırdığı iddiaya göre her şey 1998 Kasım ayında dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan bu konuda yardım istemesiyle başladı. Netanyahu'dan bilgi alan Mossad Başkanı Efraim Halevy 'katkılarının gizli kalması şartıyla' görev için biri kadın 6 ajanı görevlendirdi.

6 ülkede iz sürüldü

İddiaya göre Mossad ajanları İtalya'dan başlayarak İspanya, Fas, Tunus, Suriye ve Portekiz'de Abdullah Öcalan'ın izini sürdü. Buralardan sığınma izni alamayan Öcalan'ın bir KLM uçağıyla Kenya'nın başkenti Nairobi'ye uçtuğunu Hollandalı yetkililerden öğrenen Mossad, ajanlarını bu ülkeye gönderdi. Koruma ekibine bir içki sofrasında sızan ve akıcı bir Kürtçe konuşarak güvenlerini kazanan bir ajan, Öcalan'ın hayatının tehlikede olduğunu ve Yunanistan büyükelçiliğini hemen terk etmesi gerektiği mesajını iletti. Bunun üzerine Abdullah Öcalan'ın oradan alınarak "yakalanması çok zor olan" Kuzey Irak dağlarına götürülmesi kararlaştırıldı. İddiaya göre işte bu karar PKK liderinin "özgür" yıllarının son kararıydı. Ancak Kenyalı bir istihbarat yetkilisine göre ise Öcalan Mossad ajanları ve Kenyalıların Yunan elçiliğine yaptığı bir baskın sonucunda "paketlendi." Sonuçta Öcalan 'Uyanık' operasyonuyla 14 Şubat 1999'da yakalanıp Türkiye'ye teslim edildi.

 

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/ocalan-i-kim-paketledi--154641.htm










yorumlayorum ekle


Yorumlar


  henüz yorum yok








Anket

AKP Hazırladığı Anayasa Değişikliği Paketi ile Neyi Arzulamaktadır?

  • Daha çok Demokrası
  • Bütün Erkleri elinde tutan bir iktidar
  • Rejim değişikliği
  • Fikrim yok



   [ sonuçlar için tıklayın ]