En Sıcak Konular

MOİZ KOHEN'İN BÜYÜK ZOKASI

6 Kasım 2010 08:26 tsi
MOİZ KOHEN'İN BÜYÜK ZOKASI İstiklâl Mücadelesini İslâmî bayrak altında yapanlar, Cumhuriyet kurulduktan sonra İslâm'ı dışladılar ve Moiz Kohen'in zehirli ideolojisini benimsediler.

Moiz Kohen’in Büyük Zokası

TÜRKLERİN tarih boyunca yuttukları en büyük zoka, Tekin Alp takma adlı Moiz Kohen Yahudisinin uydurduğu Moizî milliyetçilik ve Türkçülük ideolojisi olmuştur.

Dikkat buyurunuz, bendeniz Moizî ideolojiyi hedef ve konu alıyorum.Dini bütün milliyetçiler ve Türkçüler üzerlerine alınmasınlar.

İstiklâl Mücadelesini İslâmî bayrak altında yapanlar, Cumhuriyet kurulduktan sonra Dine sırt çevirdiler, İslâm'ı dışladılar ve Moiz Kohen'in (Pardon Tekin Alp'in) zehirli ideolojisini benimsediler. Böylece ebediyete kadar yaşayacak bir rejim kurduklarını sanıyorlardı. Heyhat!.. 87'inci kuruluş yıldönümünde temellerden korkunç çatırtılar geliyor. 1299'da kurulduğunu kabul edersek Osmanlı Devleti-i Aliyyesi 623 sene yaşamıştı.

Kitaplarından birindeki bir bölüme hangi başlığı koymuştu Moiz Kohen TekinAlp?.. "Kahr Olsun Şeriat" diye haykırmamış mıydı?

Türkler, Osmanlı bayrağı altında 600 küsur sene Şeriat-ı Garra-i Ahmediyye uğrunda cihad etmişler, kanlarını i'lâ-i kelimetullah için dökmüşlerdi. Moiz Kohen Tekin Alp bu altı asırlık kutsal geleneği yıkmak, yerine kendi icadı batırıcı ve yakıcı bir ideolojiyi yeni bir din gibi ikame etmek istiyordu.

Moiz Kohen hayli başarılı oldu ama onun zokasını yutan Türkler bu ideolojiden çok zarar gördüler.

İslâm'ın zuhurundan bu yana Türkler Din-i Mübin-i İslâm'a hizmet ettikleri müddetçe zafer, izzet, tevfik, şeref bulmuşlardır. İçlerinden bazı beyinsizler ne zaman İslâm'a ihanet etmişlerse zelil, rezil ve sefil olmuşlardır. Tarih bu dediklerimin şahididir, başka şahit gerekmez.

Birkaç nâdir kalem dışında kimsenin üzerinde durmadığı esrarlı bir konu var: Lozan'ın gizli protokolleri...İşte Türk'ün beli bu protokollerle kırılmıştır, Türkiye'nin bağrında bu protokollerle derin ve onulmaz bir yara açılmıştır.

Herkes meşru sınırlar ve boyutlar içinde milletini, soydaşlarını sever ve onların iyiliği için çalışır ama Moiz Kohen'in kendine mahsus milliyetçiliği ve Türkçülüğü bambaşka bir ideoloji idi. O, Türkleri İslâm'dan kopartmak istiyordu.

Bir kısım Türkler gerek lâiklik, gerek sekülerleşme, gerekse cahillik yüzünden İslâm'dan koptular ama kıyametleri de koptu.

Türk ülkelerinden Özbekistan'ı ele alalım: Orada, Marksist-Leninist zulüm rejimi bile Özbekleri, Türkiye Türklerini bizdeki resmî ideolojinin bozduğu kadar bozamamıştır.

İslâm'ın ilk asrında Ümmet-i Muhammed'i, Yahudi dönmesi İbn Sebe'nin fitne ve fesatları perişan etmiştir. Kıyamet'in yaklaştığı şu devirde de, Türkiye Müslümanlarını Moiz Kohen TekinAlp'in fitneleri perişan etmiştir.

Sekülerleşe sekülerleşe Müslümanlıkları ism ve resmden ibaret kalmış olan bugünün İslâmcıları özlerine dönüp gerçek faziletli Cumhuriyeti ayakta tutabilecekler mi?

Durum pek parlak görülmüyor... Yolcu sarhoş, hancı sarhoş...

Devlet korkunç zelzeleler, krizler içinde sarsılıyor...Terör yangını bacayı sarmış...Terörist başı İmralı cezire-i humayunundan tebaasına sere serpe emir ve talimat veriyor... Edebî, zengin, yazılı Türkçe can çekişiyor...Yeni nesiller, atalarının mezarlarındaki Türkçe kitabeleri okuyamayacak kadar kara cahil... Kokuşma yaygın, yoğun, ve genel...Bedevî ve kırsal kesim kültürü hükümran olmuş...Ülkede kirlenmedik kurum kalmamış...Devleti, halkı, ülkeyi ayakta tutan değerler yürürlükten kalkmış... Hedonizmin ve materyalizmin en bayağısı, en süflîsi, en çirkin hayat felsefesi halini almış...

Acaba 2012'ye kadar dayanır mı dersiniz?

 

Mehmet Şevket Eygi-Milli Gazete*

 

MİR HABER'İN NOTU:

Yazarın,"Dikkat buyurunuz, bendeniz Moizî ideolojiyi hedef ve konu alıyorum.Dini bütün milliyetçiler ve Türkçüler üzerlerine alınmasınlar." sözüne biz de dikkat çekmek istiyoruz.

Mir Haber, Türk Milliyetçiliği esası üzerine yayın yapmaktadır.Biz İslâm'ın belirlediği meşru sınırlar içinde milletini, soydaşlarını seven ve onların iyiliği için çalışan bir anlayışı benimsiyoruz. Bize göre "Türkleşmek" aynı zamanda "İslâmlaşmak" demektir.Türkler İslâm'la öylesine kaynaşmıştır ki,Batılılar müslüman olan eski dindaşlarını "Türk oldu'' şeklinde tanımlamıştır.

İslâm'dan arındırılmış bir ''Türkçülük'' anlayışı,Türk Milleti'ne ihanettir ve  ayaklarımızın altındadır.Şundan da eminiz ki,günümüz Türk Milliyetçiği fikrinin,Moiz Kohen'in kendine has milliyetçiliği ve Türkçülüğü'yle alakası yoktur.

Selam olsun ''Türk-İslâm Davası'' yolunda ilerleyenlere...

Munis Tekinalp (Moiz Kohen)  Kimdir?

Munis Tekinalp (Moiz Kohen) (1883-1961) Türkçülük akımının önde gelen üyelerinden olan bir yazar ve düşünürdür. Serez'de bir hahamın oğlu olarak Yahudi bir aile içinde Moiz Kohen adıyla dünyaya geldi. İttihat ve Terakki Cemiyetine üye oldu. Selanik'te çıkan Türkçe bir gazete olan Asır'da yazılar yazdı. Balkan Savaşından sonra İstanbul'a geldi. İsmini Munis Tekinalp olarak değiştirdi. Türkiye'deki Yahudileri Türkleşmeye ikna etme amaçlı yazılar yazdı. 1961 yılında tedavi amacıyla gittiği Fransa'nın Nice kentinde öldü.

2004 yılında Liz Behmoaras tarafından kaleme alınan "Bir Kimlik Arayışının Hikâyesi" (Remzi Kitabevi) adlı kitap Munis Tekinalp'ın yaşam öyküsünü konu almıştır. Tekinalp hakkındaki en önemli kitap Jacob M. Landau tarafından kaleme alınan "Tekinalp: Bir Türk Yurtseveri" (İletişim Yayınları, 1996) başlıklı kitaptır. Kitapta Tekinalp’in II. Meşrutiyet’ten Cumhuriyet’e uzanan düşünsel serüveni, hem kendi yazılarından örneklerle hem de Landau’nun değerlendirmeleriyle izlenebilir.(Vikipedi)

 

*Kaynak:MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/makale/moiz-kohenin-buyuk-zokasi-181412.htm}



Bu haber 2,379 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,461 µs