En Sıcak Konular

KAHVECİ: ''ENGELLİ DİYEREK VATANDAŞLARIMIZA ENGELLEME YAPMAYIN''

2 Aralık 2010 18:01 tsi
KAHVECİ: ''ENGELLİ DİYEREK VATANDAŞLARIMIZA ENGELLEME YAPMAYIN'' Demokrat Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Av. Ayşegül Dalkır Kahveci,2 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.İşte o mesaj...

ENGELLİ DİYEREK VATANDAŞLARIMIZA ENGELLEME YAPMAYIN...
 
 
Bugün Dünya Engelliler günü. Engelli olduklarına bakmaksızın daha fazla engel olunan vatandaşlarımızı ve bu hayatlarında idame kaynağı olan ailelerini  bir gün değil her gün takdir ediyor ve kutluyoruz.
 
1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından  Dünya engelliler günü olarak kabul edilen bugün de ;Ükemizde yaşayan tüm engellilerimizin engeller olmadan ve gerekli  devlet desteğinin sağlanarak engelli oldukları bir nebze olsun unutturularak bundan sonraki yaşamlarını en az engelle yaşamalarını temenni ediyorum..Unutulmasın ki...Engelli olmak hiç kimsenin seçimi ve arzusu değildir..
 
Dünyamızda  500 milyonun üzerinde engelli insan olduğu belirtilmektedir.Acı gerçek ise gelişmiş ,gelişmekte olan ve üçüncü dünya ülkeleri  olarak sınıflandırılan dünyamızda engellilerin engellerinin  daha da çoğaldığı  üçüncü dünya ülkelerinde yaşıyor olmasıdır.
 
Ülkemizde yaşayan nüfüsumuzun  10.000.000 gibi yüksek bir rakamı maalesef engelli olarak adlandırılmaktadır . Hayatla barışık olması için çaba sarfetmemiz gerekirken engelli veya özürlü vatandaşlarımız maalesef devlet desteğinden yoksun olarak evde hapis hayatı yaşamaktadırlar. Adına sosyal devlet dediğimiz ve sağlıkta dönüşüm şovları ile her gün ekranda  halkı uyutma seminerleri yapanlar ; Hayata engelli olarak adım atan yavrularımızı, teröre karşı vücutlarını siper ederek artık hayatlarının sonuna kadar engelli olarak yaşayacak kahramanlarımızı göz ardı etmektedirler .Bu insanlarımızın çilelerini her zaman olduğu gibi yine Türk anneleri,Türk kadınları çekerek, gözyaşlarını kalplerinin pınarlarına her gün akıtmaktadırlar .
 
Ekonomik zorlukları aşmaya çalışan engelli vatandaşlarımız ve aileleri  ; Otobüse binebilmek ,karşıdan karşıya geçebilmek için bile destek alması gerekirken ; engelli vatandaşlarımıza maalesef sahip çıkılmamaktadır. Belki bir gün bizler de engelli oluruz diye hiç mi ? düşünmeyiz.Sorusunu kendimize sormamız gerekmektedir. Engellileri ekonomik olarak rahatlatma aş ve iş sağlamak için sınav yapılması mevcut iktidarın engelli vatandaşlarımıza verdiği değeri açık ve net olarak göstermektedir. Engelli rampaları olmayan sınav mekanlarında yürüme zorluğu çeken vatandaşlarımızın ailelerinin sırtında sınav salonuna getirilmeleri veya on binlerce kadronun hangi gerekçe ile yıllardır boş bekletildiğinin açıklaması ise hiç bir yetkili tarafından yapılmamıştır.
 
 Engelli vatandaşlarımıza  bu tür psikolojik çöküntülere sebep olacak davranış ve uygulamalarda bulunanların kendilerine gelmesini temenni ediyorum...
 
Her daim Avrupa 'dan örnekler verenler Avrupa 'da yaşayan engelli  insanların devlet tarafından nasıl desteklendiğini dikkatle takip etmeleri gerekmektedir. Acaba Türkiye de kaç bin engelli tatile gidebilmektedir? Avrupa ülkelerinde kaç milyon engelli her yıl tatil yapabilmektedir ? Sorusunu  kendilerine sormaları gerekir.
 
Özürlülerin ülkemizdeki sessiz çığlığının ,sessiz çırpınışlarının, yalnızlıklarının, çaresizliklerinin sesi bizleriz. Biz Demokrat Partiyiz. Demokrat Kadınlarız.
 
Bu sebeple Demokrat Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı ve Demokrat kadınlar  olarak ;Tüm engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin acılarını ve sıkıntılarını kalben paylaşıyoruz.
 
03.12.2010 Cuma günü saat 11:00 den itibaren Gazi Mustafa Kemal Bulvarı no:47  / Demirtepe 'den başlayarak Sıhhıye'ye  yürüyeceğiz. Özürlü yavrularımıza, engelli kardeşlerimize ses olmaya onların sessizliğine ve çaresizliğine hayır ! Siz çaresiz ve sessiz değilsiniz diyerek destek vermeye çalışacağız. Bu günümüzde tüm vatandaşlarımızı engelli kardeşlerimize desteğe davet ediyoruz..
 
Tüm Türkiye' ye Saygı ve Sevgilerimizle ;

 Av. Ayşegül Dalkır Kahveci
 
Demokrat Parti Kadın Kolları  Genel Başkanı

 

Not: Bu mesaj Mir Haber'e "Demokrat Haberler Ajansı" tarafından yayımlanmak üzere e-posta yolu ile gönderilimiştir.



Bu haber 904 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,195 µs