En Sıcak Konular

DP KADIN KOLLARI: ''FİİLİ EŞİTLİK İSTİYORUZ!''

4 Aralık 2010 23:09 tsi
DP KADIN KOLLARI: ''FİİLİ EŞİTLİK İSTİYORUZ!'' 5 Aralık Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi sebebiyle, Demokrat Parti Kadın Kollar Genel Başkanlığı Mesaj yayımladı.İşte o mesaj...

5 Aralık Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi sebebiyle, Demokrat Parti Kadın Kollar Genel Başkanlığı Mesaj yayımladı.

DEMOKRAT PARTİ  Kadın Kolları Genel Başkanı Kahveci; "Bundan sonra fiili eşitlik diyoruz...."    

İşte o mesaj:

DEMOKRAT PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANLIK DİVANI 5 ARALIK GÜNÜNDE KARALAR BAĞLADI 
 
76 yıl önce 5 Aralık 1934’de, Türk Kadını genel seçimlere katılma, milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuştu. Bugün ise mecliste 550 milletvekilinin yalnızca 46 vekil ile kadınlar temsil edilmektedir.
 
Demokrasi tarihimiz boyunca maalesef kadının Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil oranı ortalaması % 2 yi geçmeyerek demokrasimiz adına utanılacak bir durumdur.% 53 e ulaşan kadın nüfusumuzun mecliste temsil edilmiyor olması açısından siyasi parti liderleri bu utanç sebebi ile kadınların yüzüne hala nasıl bakabilmektedir.
 
Ülkemizde kadınlar olarak sadece seçimlerde hatırlanmamız haklarımızın birileri tarafından kullanılıyor olması bizlere sadece seçme hakkı gibi bir hak tanındığı şeklinde yanlış bir anlam çıkmasına sebebiyet vermektedir.
 
Kanunla verilmiş olan seçme ve seçilme hakkımızın tüm siyasi partiler ve liderleri tarafından en kısa sürede kota vesaire gibi dolambaçlı laflar ve pozitif ayırımcılık benzeri Anayasal değişiklikler yerine " fiili eşitlik " çerçevesinde değerlendirilerek devletin tüm kademelerinde ve bürokraside uygulanmasını ;2011 yılında yapılacak olan Genel Seçimlerde fiili eşitlik  çerçevesinde tüm partilerin gösterecek oldukları milletvekili adaylarının % 50 oran gibi bir oranla kadın adaylar olarak tespit edilmesini   ; 76 yıl önce verilen hakkımızın " FİİLİ EŞİTLİK " çerçevesinde çözümlenerek Parlamento ve bürokraside daha fazla kadının yer almasını diliyoruz ve seçilme hakkının şu ana kadar birileri tarafından gasp edilmiş olmasını Demokrat Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı  ve Başkanlık Divanı üyelerim adına kınıyorum.Kadın haklarında 76 yıl önce dünya ikincisi olan Türkiye , maalesef şu anda dünya ülkeleri arasında sondan onuncu sırada yer almaktadır.
 
Tüm Türkiyede'ki kadınlarımızı seçimlerde seçilme hakkını fiili eşitlik çerçevesinde uygulayacak olan Demokrat çizgide buluşmaya ve siyaset sahnesinde sadece oyları ile değil aktif olarak siyasete davet ediyoruz.. Anayasal seçme ve seçilme  hakkımızı   tam anlamı ile kullanmak  üzere, tüm kadınlarımızın 5 Aralık Seçme ve Seçilme hakkı kutlu olsun..
 
Tüm Türkiyeye ye saygı ve sevgilerimizle ;
 
Av.Ayşegül Dalkır Kahveci
 
Demokrat Parti Kadın Kolları Genel Başkanı

 

 

Not: Bu mesaj ve ilgili fotoğraflar, "Demokrat Haberler Ajansı" tarafından Mir Haber'e yayımlanmak üzere, e-pota yolu ile gönderilmiştir. 



Bu haber 958 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,955 µs