En Sıcak Konular

HABUR'DAN GELEN PKK'LILARI SAVUNAN ''AVUKAT'' CHP PARTİ MECLİSİ'NE GİRDİ

19 Aralık 2010 13:07 tsi
HABUR'DAN GELEN PKK'LILARI SAVUNAN ''AVUKAT'' CHP PARTİ MECLİSİ'NE GİRDİ CHP'nin 80 kişilik Parti Meclisi (PM) listesinin en çarpıcı ismi eski Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu oldu.PKK’lıların avukatlığını yapanTanrıkulu, ’ana dilde eğitim’in de ateşli savunucularından...

CHP’DE TORNİSTAN

Kaset dalgasıyla alabora olan partide, kaptan köşküne oturtulan Kılıçdaroğlu rotasını çizdi: 1970’lere dönüş

Kılıçdaroğlu’nun büyük merakla beklenen kurultay konuşmasına ‘eski tip söylemler’ damga vurdu.

Alkışlar ‘radikal sol’ sloganlara
CHP’nin 15. Olağanüstü Kurultayı, partinin yeni rotasını da açıkça ortaya koyan bir platforma dönüştü. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının en fazla alkış alan bölümleri idam edilen Erdal Eren için okuduğu şiir ve darbecilerle AKP’ye tepki gösterdiği anlar oldu. Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde uygulamak üzere 41 ayrı vaatte bulundu.

PKK avukatı, Parti Meclisi’nde!
Merakla beklenen 80 kişilik Parti Meclisi (PM) listesinin en çarpıcı ismi ise eski Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu oldu. PKK’lıların avukatlığını yapan ve ’ana dilde eğitim’in ateşli savunucularından olan Tanrıkulu, Ümraniye Davası’nın sanıklarına ağır eleştiriler yöneltmişti. Tanrıkulu’nun davaya müdahil olma isteği de reddedilmişti.

Partililer ‘Arena’yı tıkabasa doldurdu
CHP’nin 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için yapılan 13 bin kişilik ‘Arena’da gerçekleştirilen kurultayına rekor katılım vardı. Kırmızı-mavi renklerle donatılan salon hıncahınç doldu.

CHP’de kurultay coşkusu
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 15. Olağanüstü Kurultayı dün Ankara’da yapıldı. Delegelerin yoğun
ilgi gösterdiği kurultaya rekor katılım oldu. Kırmızı-mavi renklerle donatılan salon hıncahınç doldu.

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için yapılan ‘Arena’daki kurultaya delegeler yoğun ilgi gösterdi. Salona, Deniz Gezmiş ve Kılıçdaroğlu’nu efsanevi gerilla lideri Che Guevara gibi resmedildiği dev bir pankart asıldı.

Ana muhalefet partisi CHP’nin Haziran ayındaki genel seçimler öncesinde yeni Parti Meclisi’ni belirleyeceği  15. Olağanüstü Kurultayı dün yapıldı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen CHP’liler, kurultayın başlamasına saatler kala Ankara Arena Spor Salonu’nu hınca hınç doldurdu. Birçok partili de salon dışında kaldı. Yaklaşık 2 bin gazetecinin görev yaptığı 13 bin kişilik salonda neredeyse oturacak yer kalmadı.

* Halk iktidara gelecek
Kurultay salonun içinde “Az kaldı şafak sökecek, halk iktidara gelecek”, “CHP geliyor iktidara, güvenle bak iktidara”, “Umudun adı Kemal”, “Yandaşa değil yurttaşa hizmete geliyoruz” gibi iktidar vurgusu taşıyan çok sayıda pankart asıldı. Salondaki tüm koltuklara CHP bayrakları bırakıldı. Partililer, sık sık “Başbakan Kemal”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları attı..

* CHP şarkıları çalındı
CHP’liler, çeşitli sanatçıların şarkıları ve eğlenirken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katkıda bulunduğu CHP şarkıları ve 10. Yıl Marşı da çalındı. CHP’liler, müzik yayınının kesildiği kısa anlarda İtalya Komünist Partisi’nin efsanevi marşı Çav Bella’nın Türkçe versiyonunu söyledi.  

* Salon kırmızı-mavi
Sade ve abartısız olarak hazırlanan kurultay salonunda kırmızı ve mavi hakimiyeti dikkat çekti. Platformun iki yanına dev ekranlar yerleştirildi. Salonun zemininde Kurultay Divanı ile gazeteciler yer aldı. Salonun düzenlemesini CHP Genel Başkan Yardımcısı İsa Gök üstlendi.

* Rahşan Ecevit’e alkış
Kurultaya, siyasi parti liderlerinin yanısıra, büyükelçiler, sanatçılar ve sivil toplum örgütleri davet edilmişti. Kurultay’a onur konuğu olarak davet edilen merhum Başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit büyük alkış aldı. Salonda yer alan isimlerden biri de Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün boşandığı eşi Aylin Kotil’di

* Kürtlerle buluşacak
Diyarbakır Barosu eski Başkanı Sezgin Tanrıkulu da kurultaya katılan isimler arasındaydı. CHP parti Meclisi’ne seçilen Tanrıkulu, “CHP üçüncü yolda Kürtlerle buluşacak. Bu dönüşümü bir başlangıç olarak görüyorum. Kürt meselesi gerçek anlamda bir programa kavuşacak. Yeni Parti Meclisi bnun yolunu açacak” dedi.

* Her kesimden ilgi
Kurultayı, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile siyasi parti temsilcileri izliyor. Ayrıca, 34 ülkenin büyükelçisi, Sosyalist Entarnasyonal üyesi siyasi parti temsilcilerinin de salonda yer aldığı duyuruldu.

* Salon dışı da hareketli
Ankara Spor Salonu’nun dışı ve fuayesi de içerisi kadar hareketli. Dışarıda çok sayıda seyyar satıcı, yiyecek, içecek ve parti amblemli şapka, rozet, atkı satarken, salonun fuayesinde de katılımcılara sıcak ve soğuk içecek ikramı yapıldı.

* İlk ziyaretçi Güneş
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çukurambar’daki evine sabah saatlerinde ilk olarak Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş geldi. Güneş’in ardından eve Genel Başkan Yardımcısı olan Gürsel Tekin girdi. Tekin,  “Bir bahar havası var” dedi. 80 kişilik PM üyeliği için 2 bin 500 başvuru yapıldığı öğrenildi.

* Çok güzel olacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 10.45’te evinden çıktı ve gazetecilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Sorulara kısa yanıtlar veren “Kurultay salonu çok güzel oldu. Çok güzel bir liste olacak” dedi. Gazetecilerin “Delegeler için bir mesajınız olacak mı?” sorusuna “Onları seviyorum” yanıtını verdi.

* Kılıçdaroğlu izdihamı
Saat 11.30’da salonda olması planlanan CHP lideri Kılıçdaroğlu, saat 11.00’de salona girdi. Kılıçdaroğlu, salona “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm” şarkısının kendisinin de stüdyoya girerek eşlik ettiği yeni düzenlemesi ve partililerin yoğun alkışlarıyla girdi. Binlerce partilinin ayakta alkışladığı Kılıçdaroğlu, salonda tur atarak delegeleri selamladı. CHP lideri protokoldeki yerine sevgi seli nedeniyle gitmekte zorlandı. Basın mensuplarının yoğun ilgisi ve kalabalık nedeniyle güçlükle ilerleyerek salonu dolaşan Kılıçdaroğlu’na, eşi, Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Hurşit Güneş ve Umut Oran eşlik etti.

* Che Guevara’ya benzettiler
CHP Gene Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu içeriye girdiğinde pankart sürprizi yaşandı. Bahçelievler Gençlik Örgütü’nün açtığı pankatta, “Polis gidecek, YÖK kalkacak. Üniversite bizimle özgür olacak” yazıyordu. Pendik Gençlik Örgütü ise üzerinde Deniz Gezmiş ve ’Che’ şeklinde çizilen Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının olduğu “68 ruhuyla halkın iktidarını kurmaya geliyoruz” pankartını açtı.

Bu defa kravatlı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu salona girdiğinde, herkesin ilk baktığı üzerindeki kıyafet oldu. Genel Başkan seçildiği kurultayda kravat takmamayı tercih eden Kılıçdaroğlu, “iktidara yürüyüş” başlığı altındaki bugünkü kurultaya ise kravatlı ve beyaz gömlek giyerek gelmeyi tercih etti.

* Eşi sağına oturdu
Kılıçdaroğlu salondaki yerini aldıktan sonra, yapılan anons üzerine ayağa kalkarak delegeleri selamladı. Eşini sağ yanına alan Kılıçdaroğlu’nun soluna CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum oturdu. Onun da yanında Murat Karayalçın vardı. Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, “Kurultayı coşkulu heyecanlı buldum. Herşey daha güzel olacak” dedi.

* Kocaoğlu Divan Başkanı
Kurultay başladığında kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, Divan Başkanlığı için il başkanlarının da önerdiği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ismini söyledi ve oylattı. Oylama sonucunda Kocaoğlu, Divan Başkanı seçildi.

* Mal varlığı 50 milyon
CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, olağünüstü kurultayda partinin kesin hesabı hakkında bilgi verdi. Buna göre partinin borçları 1 milyon 128 bin 774 TL, 3 Kasım tarihi itibarıyla malvarlığı 50 milyon 11 bin 691 TL.
 
Tekin’e çifte şok
CHP’nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, kurultayda delegelerin en fazla üzerini çizdiği  isim oldu. 762 oyla son sırada bulunan Tekin, seçime yapılan itiraz kabul edilirse Parti Meclisi dışında da kalacak.
Teskilat, baskanını sildiDelegenin en çok çizik attığı isim Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan
Yardımcısı Gürsel Tekin oldu. Kadın kotasına itiraz kabul edilirse
762 oy alan Tekin, Sezgin Tanrıkulu’yla birlikte PM dışında kalacak (Haber: Fatih ERBOZ - Macit SOYDAN)

Kaynak:



Bu haber 6,410 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,616 µs