En Sıcak Konular

KADINLARA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDA DP'DEN HÜKÜMETE SERT TEPKİ

22 Şubat 2011 16:28 tsi
KADINLARA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDA DP'DEN HÜKÜMETE SERT TEPKİ Demokrat Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşegül Dalkır Kahveci,“Maalesef kadını yok gören siyasi irade kadına yapılan şiddet konusunda ağzını açmamaktadır" dedi.

DP’ Lİ  KAHVECİ’ DEN  KADINLARA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDA HİÇ BİR ŞEY YAPMAYAN HÜKÜMETE KARŞI  SERT AÇIKLAMALAR GELDİ
 
Demokrat Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Av.Ayşegül Dalkır Kahveci Hükümeti sert ifadelerle uyardı…
 
“Maalesef kadını yok gören siyasi irade kadına yapılan şiddet konusunda ağzını açmamaktadır.
 
PKK Terörüne verdiğimiz şehit sayısından fazla kadın ülkemizde canice katledilmiştir.Halen katledilmeye devam etmektedir.
 
2002 yılında iktidara gelen AKP hükümeti her alanda olduğu gibi kadına karşı şiddet ve cinayetlerde kadınların aleyhine olacak bir tablonun yaşanmasına sebebiyet vermiştir. Kadına yönelik olarak işlenen cinayetler 2002 yılında resmi olarak  66 kadındır. Maalesef 2009 yılında 700 ‘ e ; 2010 yılının ilk yedi ayında 300 ‘e çıkan kadına karşı işlenen cinayet sayısı  AKP hükümetinin pozitif ayrımcılık adı altında kadınların yaşama hakkına  karşı bile ne kadar pozitif olduğunu göstermektedir.
 
Kadınları siyaset malzemesi yaparak pozitif ayrımcılık yapacağım diyerek referandumda oy isteyen AKP iktidarı şu ana  kadar Kadına karşı pozitif değil ; Cumhuriyet tarihinin en negatif hükümeti olarak tarihe geçmiştir.Türk kadını mevcut elde etmiş olduğu haklarını kaybetmek ile karşı karşıyadır.
 
Hiçbir iktidar döneminde bu rakamlarla ifade edilecek derece kadın canice katledilmemiştir. Kadına karşı şiddeti Hukukun üstünlüğü çerçevesinde ele almayıp Töre’nin üstünlüğü çerçevesinde ele alan  bir iktidar grubu tarafından yönetilen bir ülkede yaşıyoruz.
 
Sayın Başbakan Arap Kadınlarından bahsederken , Ebu Gureyb cezaevinde ABD askerlerine sunulan Müslüman Arap kadın kardeşlerimizi unuttuğunu kendisine biz hatırlatalım .Nur hanımın feryadına ve mektubuna karşılık AKP Irak ‘ta Amerikan askerlerinin tecavüz,taciz ve şiddetine muzafferiyetleri için dua ederek Müslüman arap kadınlarına ve kardeşlerimize ne kadar kardeşçe yaklaştığı tüm Türkiye kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bu hususta sayın Başbakanın samimiyetini öncelikle kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum.
 
Ne yüce dinimiz İslam ne de Türkiye Cumhuriyeti Kanunları kadınlara karşı yapılan bu muameleyi kabul etmemektedir.Öyle görünüyor ki  Hükümet ve AKP iktidarında kadının adı yok edilmek için gayret sarf edilmektedir.Henüz Sayın Başbakan,Bakanlar ve millet meclisi üyelerinden şu ana kadar hiçbir açıklama gelmemesi AKP iktidarı ve vekilleri tarafından kadınların canice katledilmesi hayatın olağan akışıymış gibi davranışlar sergilemektedir.
 
Son yedi yılda AKP iktidarı döneminde kadına karşı işlenen cinayetler % 1400 artarak ; Avrupa Birliği üyesi ülkeler içerisinde en sonda yer almaktadır.Erkek egemenlikten beslenen kadına yönelik şiddet AKP iktidarı döneminde sistematik hale gelmiş ve ekonomik krizin yıkımı ile beraber devam etmektedir.
 
Kadınlara üç çocuk tavsiyesinde bulunan Sayın Başbakanın bundan sonra Kadınlara üç diploma tavsiyesinde bulunmasını temenni ediyoruz.Kadın bu şiddet sarmalından ancak ve ancak eğitilerek ve meslek sahibi yapılarak kurtarılabilir.

Türk kadınında tanınan hakların tamamı için ve Kadına karşı şiddetin fütursuzca devam ettiği ve kadınlarımızın katline seyirci kalan bu iktidarı ve AKP içerisinde kadın için hiçbir şey yapmayan kadın vekilleri ve kadın bakanları kamuoyu önünde şiddetle gerçek demokrasinin adresi olan Demokrat Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı  olarak kınıyorum”… dedi

 

Kaynak: Demokrat Haberler Ajansı



Bu haber 917 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,156 µs