En Sıcak Konular

ZEYBEK: ''AKP DİYE BİR PARTİ YOK RTE DİYE BİR ZAT VAR''

13 Mart 2011 18:06 tsi
ZEYBEK: ''AKP DİYE BİR PARTİ YOK RTE DİYE BİR ZAT VAR'' Zeybak: "Recep Tayyip Erdoğan'ı da kurtarmanın yolu bizim iktidara gelmemizdir. Atlantik ötelerinden kendine güç alarak parti kuran bir zat. AKP diye bir parti yok, RTE diye bir zat var'' dedi.

“İttifak arayışı içinde değiliz”

“Bu kepçe ne diyor? 'Emek en kutsal değerdir' diyor. Bu mübarek kepçeyi daldıracağız bütçenin içine ve bütçeyi gerçek sahiplerine vereceğiz. Hem de sizin gibi kafasına kaka kaka, 'Bana oy ver' diyerek, bir elin verdiğini diğer ele göstererek değil, gizlice yapacağız. Tam 850 yıllık Ahmet Yesevi'nin kendi el yapımı bu kepçe bana emanettir. Bu mübarek kepçeyi bütçeye daldırıp memura, esnafa ve işçiye dağıtacağız.

Genel Başkan Zeybek, İl Başkanlığı binasının açılışı için geldiği İzmir’de yaptığı konuşmada, “İttifak arayışında değiliz” dedi.

Adnan Menderes Havaalanı'nda İzmir İl Başkanı Naşit Birgüvi ve çok sayıda partili tarafından karşılandıktan sonra düzenlediği basın toplantısında, ittifak görüşmeleriyle ilgili bir soruyu cevaplandıran Zeybek, şunları söyledi:

“Çatıya sıra gelmedi..”

''İttifak arayışı peşinde değiliz. Son genel kurulda yapılan düzenleme ile Demokrat Parti, tarihi köklerine uygun olarak halkın huzuruna çıkmıştır. Biz milletimizle ittifak yapmak üzere yola çıktık. İttifak talepleri oldu, değerlendiriyoruz, görüşmeler devam ediyor. Başka çatı söz konusu değildir. Şu anda görüşmeler temel ve duvar üzerinde devam ediyor. Çatıya sıra gelmedi ama çatı Demokrat Partidir. Demokrat Parti çatısı altında olursa değerlendiririz. Seçimden sonraki koalisyonu şimdiden oluşturmak üzere bir ittifak olursa biz varız. Bu seçimde hükümeti kuracağız. Gelecek seçimde tek başımıza iktidar olacağız.”


Zeybek, “Merhum Necmettin Erbakan'la bu konuyu görüştünüz mü.” sorusuna da “kendilerini hastanede ziyaret ettim. 5 dakikalık kısa bir sürede genel meseleleri konuştuk. Ziyaretin sonunda, ‘Vatan ve millet tehlikede. Vatan ve memleketi kurtarın.’ dedi.” karşılığını verdi.

“Başbakan halifelik isteyecek..”

Namık Kemal Zeybek, daha sonra konvoy eşliğinde ''Süvari'' adlı seçim otobüsüyle şehir turu attı. Otobüsten yaptığı anonslarla kendini, “Ben Namık Kemal Zeybek Demokrat Parti Genel Başkanı. İyi Sabahlar. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. ” diyerek tanıtan DP lideri, kaldırımda yürüyen İzmirlilere el salladı ve onları selamladı.

İzmir İl Başkanlığı binasının açılışını seçim otobüsü Süvari’nin üzerinde yapan Namık Kemal Zeybek’in yanında eşi Asuman Zeybek ve kız kardeşi Sevim Baloğlu da yer aldı. Zeybek’in İzmir ziyaretine Ankara’dan gelen Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Uyanık ve Bünyamin Altunelli ile Genel İdare Kurulu Üyesi Erkut Şenbaş da katıldı.

Namık Kemal Zeybek, konuşmasında “Halka hizmet için Hak yolunda” diyerek İzmir'in, kurtuluş mücadelesinde ilk kurşun ve son kurşunun atıldığı, efeler diyarı bir kent olduğunu vurguladı ve şöyle dedi:

''Bir, cumhuriyetin kazanımlarından sapmadan, en çağdaş demokrasi hedefimizi hayata geçireceğiz. Bu hedef, samimi bir hedeftir. İkincisi, kalkınmayı tabandan başlatacağız. Ülkemizi neoliberal dayatmalardan kurtaracağız. Üçüncü olarak da milli bağımsızlığımızdan asla ödün vermeden, başkalarının dünyayı sömüren planlarının taşeronu olmadan dünyada şerefli bir yer kazanmak için geliyoruz.

Recep Tayyip Erdoğan'ı da kurtarmanın yolu bizim iktidara gelmemizdir. Atlantik ötelerinden kendine güç alarak parti kuran bir zat. AKP diye bir parti yok, RTE diye bir zat var. Milletvekillerini o seçiyor. Cumhurbaşkanının kim olacağına o karar veriyor. Genel Müdürlere o karar veriyor. Ama başbakanlık yetmiyor. Cumhurbaşkanı olmak istiyor. O da kesmiyor, başkanlık sistemi istiyor. Yani halifelik isteyecek. 'Türkiye'ye başkanlık sistemi gelsin, valileri de halk seçsin' diyor. Peki Güneydoğu'daki çevik kuvveti o valilere teslim ederseniz, o valilerin 15'i bir araya gelip bağımsızlık isterse, dışarıdan da destek alırlarsa, Türkiye'nin bölünmesini kim engelleyebilir? Bilerek mi bilmeyerek mi yapıyor? Bilmeyerek yaptığını düşünüp diyorum ki yapma... Türkiye'yi dağıtacak ne varsa onu yapıyorsun. Bu milleti etnik gruplara göre bölüyorsun. Mehmet Akif Ersoy, Türklüğe şiir yazıyor, sen çıkıp diyorsun. Senin gücün yetmez bu milleti bölmeye. Türkiye'nin bölünmesine oynuyorlar. Biz bu oyunu bozacağız. Başbakan'a da 'Tehlikeli yoldasın, yapma' diye söylüyoruz. Türkiye'yi dağıtmaya çalışıyorlar.”

“İklim hanım gerçek iklimi değiştirdi..”

Zeybek, TÜİK araştırmasına göre, Türk halkının yarıya yakınının barınma ihtiyacını kötü şartlarda karşıladığını, oysa ülkenin her yerinin İzmir gibi bir iklime sahip olmadığını, Doğu'da, Güneydoğu'da, Karadeniz'de insanların ''üşüdüğünü'' belirterek, ''Bu iklim açığını kapatmak için başka İklim (Gazeteci İklim Bayraktar) yaratılıyor'' şeklinde konuştu.

“Onları sandığa gömeceğiz”

Ortadoğu'da yaşanan halk ayaklanmalarından örnek veren Zeybek, Atatürk'ün gençliğe hitabesinden bir bölümü okuyarak Başbakan Erdoğan'ın sonunun Kaddafi ve Mübarek gibi olacağını savundu. Zeybek; 'Sonları Kaddafi ve Mübarek gibi olacaktır. Biz onları sandığa gömeceğiz Onları da kurtarmanın yolu budur' dedi.

Zeybek, Ege’de Adnan Menderes’i selamladı

Mustafa Kemal Atatürk'ü ''Hareketimizin birinci lideri, Cumhuriyetimizin kurucusu'' sözleriyle tanımlayan Zeybek, ''O’nun en yakın arkadaşı, sırdaşı'' Celal Bayar'ı selamladığını belirtti ve ''Sonra da milletimizin sevgilisi, Türkiye'ye çok büyük hizmetler etmiş, hayatını hak yolunda, halka hizmet ederken eşkıya tarafından öldürülerek şehitler mertebesine erişmiş Adnan Menderes'i selamlıyorum'' diye konuştu.

Zeybek, Hoca Ahmet Yesevi'nin 850 yıl önce eliyle yaptığı ve kendisine emanet edilen tahta kepçeyi gösterdi

“Ahmet Yesevi’nin Kepçesi..”

Gerçek Müslümanlığı kuran, Müslümanlığı anlatan Ahmet Yesevi’nin yaptığı 850 yıllık tahta kepçeyi gösteren Zeybek, “Hoca Ahmet Yesevi’nin 850 yıl önce eliyle yaptığı bu kepçe bana emanet” dedi.

İktidara geldiklerinde bu kepçeyi bütçeye daldıracaklarını ve işçi ile emekliye yüzde 50 oranında zam yapacağını söyledi. Zam sözüne katılmayan siyasiler ile koalisyona da sıcak bakmadıklarını belirten Namık Kemal Zeybek şöyle devam etti:

“Bu kepçe ne diyor? 'Emek en kutsal değerdir' diyor. Bu mübarek kepçeyi daldıracağız bütçenin içine ve bütçeyi gerçek sahiplerine vereceğiz. Hem de sizin gibi kafasına kaka kaka, 'Bana oy ver' diyerek, bir elin verdiğini diğer ele göstererek değil, gizlice yapacağız. Tam 800 yıllık Ahmet Yesevi'nin kendi el yapımı bu kepçe bana emanettir. Bu mübarek kepçeyi bütçeye daldırıp memura, esnafa ve işçiye dağıtacağız. Bu teslimiyetçi rüzgara karşı koyacağız. Türkiye'de fabrikalar kurarak işsizliğe çözüm üreteceğiz”

“Böyle mi olur, Kasımpaşalılık..”

Konuşması sık sık “Vur vur inlesin Tayyip Erdoğan dinlesin” ve “Başbakan Zeybek” sloganlarıyla kesilen DP Lideri, Başbakan Erdoğan'ın katıldığı Davos toplantılarını hatırlattı ve şöyle devam etti:

''Davos'ta kulakları duymayan bir ihtiyara 'One minute' dedi, kaçtı. Kaçmak delikanlılık mı? Sonra da telaşla 'Ben gazeteciye söyledim' dedi. Bu milletin bütçesinden İsrail ekonomisini beslemek için ihalelerde verdiğin dolarları geri al bakalım. İncirlik'ten 4 bin 500 sortiyle Irak'ta Müslümanları öldüren eşkıyaya yardım ettin. Irzına geçilen Iraklı kadınların hesabını öte tarafta nasıl vereceksin? bir de Büyük Ortadoğu Projesi'nin eşbaşkanıymış. Peşbaşkanısın. Peşinden giden, peşkeş çeken başkansın. Böyle mi olur yiğitlik, Kasımpaşalılık? Bir de 'Büyük Orta Doğu Projesi'nin eş başkanıyım' diyor. Başbakan eş başkan değil peşbaşkandır. her şeyi peşkeş çekendir.”

Namık Kemal Zeybek, konuşmasının ardından partisinin il binasının açılışını gerçekleştirdi.

 

Kaynak: DP Basın Merkezi  {http://www.dp.org.tr/HaberDetay.asp?id=132116}

 



Bu haber 1,333 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,676 µs