En Sıcak Konular

DP’Lİ KAHVECİ İKTİDARI AĞIR ŞEKİLDE ELEŞTİRDİ

12 Eylül 2011 21:26 tsi
DP’Lİ KAHVECİ İKTİDARI AĞIR  ŞEKİLDE ELEŞTİRDİ DP Kadın Kolları Genel Başkanı Av. Ayşegül Dalkır Kahveci son günlerde Kadına karşı işlenen şiddet ve Türkiye’nin dış politika, terör konularına ilişkin olarak açıklama yaptı.

DP Kadın Kolları Genel Başkanı Av. Ayşegül Dalkır Kahveci son günlerde Kadına karşı işlenen şiddet ve Türkiye’nin dış politika, terör konularına ilişkin olarak açıklama yaptı.

“12 Haziran 2011 seçimlerinden sonra  kadınlara karşı işlenen cinayet ve şiddet konusunda iş yapmayı laf yapma zanneden iktidar tarafından hiçbir şey yapılmamaktadır. Kaldı ki Sayın Bakanın şu ana kadar anlattıkları konuşmadan öteye gitmemiştir. En belirgin örneğini seçim öncesi Meclis kapanmadan ”Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kadın politikalarına uzak ve kadınsız bir şekilde konumlanmasında yaşadık.  Oysa, aynı Meclis her gün ortalama üç kadının öldürüldüğü cinayetlerde bu duyarlılığı göstermedi. Hükümet teröre karşı olağanlaştırdığı millet duyarlılığını maalesef kadına karşı işlenen şiddet ve cinayetlere karşı da olağanlaştırmıştır. Bugün ülkemizde kadına karşı işlenen cinayetler tavan yapmaya devam etmektedir. Bazı ortamlarda göz yaşı akıtan değerli hükümet üyelerinin aynı acıyı kadına karşı işlenen cinayetler hususunda da paylaşmasını beklemekteyiz.Kadına karşı işlenen şiddet ve cinayetler karşısında parlamento sıralarında oturan 78 kadın vekilin parlamentoda kadınların haklarını araması gerekirken   12 Haziran 2011 seçimlerinden itibaren sayın vekillerin açıklamalarına ve bu konuda herhangi bir tepkilerine rastlanılmamaktadır.Adı değiştirilen bakanlık ile maalesef kadın bir birey ve yurttaş olma yerine ailenin bir parçası olarak yine iktidar tarafından konumlandırılmıştır. AKP iktidarı 2002 yılından itibaren tek başına iktidarda olmasına rağmen kadın hakları konusunda ülkemizin geriye gidişi devam etmektedir.
 
Ortadoğu’da cereyan eden olaylar tüm bölge geleceği adına sıkıntılı günlerin habercisidir.Büyük Ortadoğu Projesinin  adı,  gelen tepkiler üzerine medya üzerinden ve hükümet tarafından  Arap Baharı olarak kabul ettirilmeye çalışılmaktadır. Ayrıca İslam dünyasının İsrail’e olan tepkisini hafifletmek adına bu rol ve görev bugün aralıksız olarak Türkiye’yi yöneten AKP iktidarına verilmiştir. Türk dış politikası sıfır sorun denilerek çok sıfırı olan problemler yumağı haline getirilmiştir. Dış politikada hükümet Türkiye Cumhuriyeti’ni muz kabuğu üzerinde patinaj yaptırmaktadır.Rice patentli Büyük Ortadoğuyu parçalama ve paylaşma süreci maalesef iktidar sayesinde belirgin olarak devam etmektedir.
 
Sayın Hükümet ülkemizde aç olarak yatağa giren üç milyon çocuğu neden görmek istemiyor?Somali’ye yardım elbette insanlık görevimizdir. Fakat bu arada ülkemizde açlıktan ölen Kübralar için Sayın Başbakan’ın "her zaman ve her yerde yaşanıyor" cümlesi ile Türkiye’de açlıktan ölen çocukları görmek istememesi karşısında Somali’li çocuklara koşmasını milletimizin takdirlerine bırakıyoruz.
 
Sıfır terörle teslim aldıkları ülkeyi yoğunlaştırılmış bir terör dalgası ile karşı karşıya bıraktılar.Artan terör olaylarının  sorumlusu ülkeyi aralıksız ve tek başına yönetenlerdir. İş, ayaklarına dolandığı zaman kalkıp herkesin bu işin içerisinde bir ve beraber olması gerektiğini söyleyen iktidar, Türk milletini 37 etnik kökene bölerek yapmış oldukları açıklamaları bugün gibi hatırlıyoruz. Kendilerinin de bu açıklamaları bilinçli olarak yaptıklarını biliyoruz.İktidar sahipleri sıkışınca birilerinden yardım istemek yerine her yerde yaptıkları konuşmaları önlerine alarak okumaları tavsiyemizdir. % 50 ile iktidara gelenler 3.dönem iktidar olduklarına bakarak artık çözüm üretmek yerine hala şikayet etmelerinin tek bir sonucu olabilir: O da beceriksizliklerini örtbas etmek istemeleridir.
 
Türkiye olarak zor ve sıkıntılı bugünlere ülkeyi ve milleti getiren iktidarın aynı şekilde yarattığı sorunlar yumağını çözmeleri için beklentilerimiz devam etmektedir” dedi.

 

Kaynak: Demokrat Haberler Ajansı



Bu haber 864 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,791 µs