En Sıcak Konular

''PAKİSTANLI KADINLAR SİYASETTE TEMSİLDE TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDE''

15 Ekim 2011 14:20 tsi
''PAKİSTANLI KADINLAR SİYASETTE TEMSİLDE TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDE'' DP Kadın Kolları Genel Başkanı Kahveci resmi bir ziyaret için Türkiye’de bulunan Pakistan hükümet sözcüsü ve enformasyon bakanı Dr. Firdous Ashıq Awan ile Ankara’da bir araya gelerek görüştü.

DEMOKRAT PARTİ Kadın Kolları Genel Başkanı Av.Ayşegül Dalkır Kahveci  resmi bir ziyaret için Türkiye'de bulunan Pakistan hükümet sözcüsü ve enformasyon bakanı  Dr. Firdous Ashıq Awan ile Ankara'da bir araya gelerek görüştü.

Yaklaşık on beş dakika süren görüşmede DP Kadın Kolları Genel Başkanı kardeş ülke Pakistan'ın kadın siyasetçilerini takdir ettikleri , Başbakan Benazir Butto ve Başbakan Tansu Çiller'in dünyaya yön veren iki kadın başbakanın Türkiye ve Pakistan'dan çıkmış olmasının ve partilerinin her iki ülke kadınlarının şansı olduğunu ifade etti.

Pakistan Enformasyon Bakanı Awan'ın ülkesinde yaşanan sel felaketi konusunda DP'li Kahveci'yi bilgilendirdiği ve Pakistan'da kadınların durumu ile ilgili bilgiler verdiği öğrenildi.

DP'li Kahveci ise sıkıntılı süreç geçiren Pakistan'ın yoksulluğu kadın istihdamı sayesinde yenebileceğini ifade ederek  %5'lik kadın istihdamının Pakistan için % 15'lik yoksulluğun yok edilmesi anlamına geldiğini ifade etti.

Pakistanlı Bakan Avan'ın  kadınların siyasetteki yeri konusunda yaptığı bilgilendirmede ; Pakistan'da Dışişleri,Turizm ve Enformasyon Bakanlarının kadın olduğu    bakanlar kurulunda 3  kadın bakan bulunduğunu ifade etti. Ayrıca kabinede görev yapan bakanların iki bakan yardımcısı yine kadın yardımcılardan oluşuyor. Bakan Avan 342 üyeli parlamentonun 76 kadın milletvekili ile % 20'yi aşmış oranda kadın parlamenterleri olduğunu  ve meclis başkanlarının bir kadın parlamenter olduğunu ifade etti.

DP'li Kahveci " Bu oranlar Pakistan adına iyi denebilecek rakamlar. Kaldı ki Pakistan , Türkiye Cumhuriyeti Devletini örnek alarak kurulmuş bir devlet; fakat maalesef  ülkemizde her alanda kadınlar bir şekilde özellikle son dokuz yılda iktidar tarafından pasifleştirildi. Pakistan  kadının siyasette temsili sorununu  kota ile çözdü. Bugün Pakistan'da parlamentoda en az % 20 , yerel yönetimlerde % 33 , kamuda %10 kadın kotası var.  Pakistan bu konuda   Türkiye'nin önünde yer alıyor.Ükemizde de mutlaka kotanın getirilmesi "  gerektiğini ifade etti

" Gerek  rahmetli Başbakan Benazir Butto, gerekse eski Başbakanımız Tansu Çiller araları çok iyi olan iki arkadaş ve kardeştiler. Demokrat Parti ve Pakistan Halk Partisi iki kadın lideri dünya tarihine yazarak bundan yıllar öncesinde bugün bile olmayan büyük bir olayı başarmışlardı. İki büyük Müslüman ülkenin iki kadın liderini böylelikle kardeşimiz Pakistan'ın kadın bakanları ile tekrar hatırlamış olduk ".diyen Kahveci ayrıca Pakistan'da yaşanan sel felaketi için bakan Avan 'dan bilgi alarak , konu ile ilgili olarak ellerinden geleni yapacaklarını  ve Pakistan halkına yardım etme gayreti içinde olacakları sözünü DP'li kadınlar adına  Pakistan Enformasyon Bakanı Avan'a verdi.

Görüşme bir dahaki sefere tekrar buluşma ve görüşme sözü ile bundan sonra sıkça iki ülke kadınlarının toplum içerisinde daha  iyi bir yer edinmesi için kadın siyasetçilerin çalışacağı ve iyi niyet temennileri ile son buldu.

 

Haber ve Fotoğraflar:  Demokrat Haberler Ajansı 

 

 

***

 

 


Bu haber 867 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,014 µs