En Sıcak Konular

TÜRK OCAKLARI: ''IRAK VE D.TÜRKİSTAN'DAKİ OLAYLAR ENDİŞEYLE İZLENMEKTEDİR''

2 Temmuz 2013 18:02 tsi
TÜRK OCAKLARI: ''IRAK VE D.TÜRKİSTAN'DAKİ OLAYLAR ENDİŞEYLE İZLENMEKTEDİR'' Türkiye içe dönük bir gündemle meşgul edilirken etrafımızda ve Türk dünyasında önemli olaylar meydana gelmektedir.

IRAK VE DOĞU TÜRKİSTAN'DA MEYDANA GELEN SON OLAYLAR ENDİŞEYLE İZLENMEKTEDİR

Türkiye bir aydır Gezi Parkı olayları etrafında meydana gelen olaylar ve son bir haftadır ise"çözüm süreci" ile ilgili gelişmeler dolayısıyla fazlasıyla içe dönük bir gündemle meşgul edilirken etrafımızda ve Türk dünyasında önemli olaylar meydana gelmektedir. 

Irak'ta, Sünni, Şii, Kürt denklemi içerisinde özgün kimliği inkâr edilmek istenen Türkmenlerin varlığına yönelik tehditler devam etmektedir. Türkmeneli bölgesini Türksüzleştirme siyaseti bütün sinsiliğiyle uygulanmaktadır. Yıllardır süregelen Irak'taki Kürt Yönetimi ile iyi ilişkiler sürdürme siyasetinin bir yansıması olarak Türkmenler adeta arka plana itilmiştir. 1055'te Tuğrul Bey'le, hatta daha önce Abbasi ordularındaki Türklerle başlayan Türk hakimiyetinin Irak'ta yaşayan temsilcileri olan Türkmenlere yönelik son saldırıda, "bayrağı indirtmemeye" yemin etmiş Irak Türkmen Cephesi Başkan yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu ile Selahattin Vilayeti vali yardımcısı Ahmed Koca dahil 10 şehit verildi. Allah'ın rahmeti üzerlerine olsun. Türkmenleri sindirmeye yönelik bu tip eylemlerin hedefine ulaşmayacağına eminiz. Ancak Türkiye bu konuda daha aktif davranmak durumundadır. 

Öte yandan binlerce yıllık Türk yurdu olan Doğu Türkistan hızla Çinlileştirilmeye çalışılırken buna karşı faaliyet gösteren Uygur Türkleri acımasız bir şiddete maruz kalmaya devam etmektedir. Sağlıklı haber alma kanallarının kapalı olduğu Çin'de yaşanan bu olaylar da maalesef Türk kamuoyunda yeterli ilgiyi görememektedir.

Beynelmilelci ve kozmopolit "Türkiye aydınları"nın dünyanın diğer yerlerinde yaşanan benzer olaylara karşı gösterdikleri hassasiyeti Türk toplulukları için de göstermeleri için kıyamet alameti gibi güneşin batıdan doğmasını beklememiz gerekiyor. 

Başta Türk milliyetçileri olmak üzere ülkesini ve milletini seven bütün kesimlerin, Orta Doğu ve Balkanlardaki Osmanlı bakiyesi mazlum toplulukların davalarına olduğu kadar, Uygurların ve Irak-Suriye Türkmenlerinin davalarına da sahip çıkmayı tarihimizin ve imanımızın bir vecibesi olarak görmesi gerekir.

Türk Ocakları olarak başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devlet ve hükümet yetkililerini, siyasî partilerimizi Irak Türkmenlerinin ve Doğu Türkistan Türklerinin davalarına sahip çıkmaya, ilgili milletlerarası platformlarda etkili bir şekilde savunmaya davet ediyoruz. Irak merkezi hükümetinin sorumluluklarını yerine getirmemeye devam etmesi halinde Türkiye tarihin ve uluslararası antlaşmaların verdiği haklarını kullanmalı ve Türkmen varlığına yönelik tehditleri bertaraf etmelidir.

Başta "bayrak şehidi" Ali Haşim Muhtaroğlu olmak üzere bütün şehitlerimize rahmet diliyoruz. Irak ve Doğu Türkistan'daki katliamların faillerini, destekçilerini, Türkmenlere ve Uygurlara karşı yürütülen bu saldırılara göz yumanları şiddetle kınıyoruz.

 


Kaynak: turkocagi.org.tr http://www.turkocagi.org.tr/index.php/duyuru/basn-acklamas/5681-basn-acklamas-02-temmuz-2013


Bu haber 856 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,019 µs