En Sıcak Konular

RABİA KADİR RABİATÜ'L ADEVİYYE'NİN KARDEŞİDİR

29 Ağustos 2013 10:02 tsi
RABİA KADİR RABİATÜ'L ADEVİYYE'NİN KARDEŞİDİR Rabia işaretini yapan arkadaşlar bilsinler ki Rabiatü’l-Adeviyye’nin bugün bir kardeşi, bir adaşı var: Rabia Kadir. Doğu Türkistan Türklerinin liderlerinden olan Rabia Kadir, Türkiye’ye sokulmuyor.

Rabia Kadir, Rabiatü'l-Adeviyye'nin kardeşidir

Son günlerde İslamcı politika esnafı, her şeyi istismar ettikleri gibi Rabiatü'l-Adeviyye adlı 8. yüzyılda yaşamış bir mutasavvıf İslam kadınını, Mısır'da onun adını taşıyan ve darbecilere karşı direnen İhvan-ı Müslimîn'in karargâhı haline gelen meydana gönderme yaparak dört parmak işaretiyle istismar etmeye başladılar. İlk kadın veli olarak kabul edilen Rabia, Basra'da fakir bir ailenin dördüncü çocuğu olarak doğar, küçük yaşta anne babasını kaybeder, kardeşleri gibi o da az bir paraya köle olarak satılır. Bir gece şöyle dua eder:
"Ya Rabbi, sen kalbimde sana itaat etme arzusu, gözümde yalnız sana hizmet olduğunu bilirsin. Eğer elimde olsaydı senin kulluğundan bir saat kaçınmazdım. Fakat sen beni yaratılmışa köle ettin. Ben ne yapayım?" 
Bunu duyan sahibi onu azat eder. Herkes kendisine ilgi gösterir. Bütün vaktini ibadetle, zikirle geçirir. Gündüzleri oruç tutar, geceleri ibadet eder. Hiç evlenmez. 
Şimdi Rabia istismarı yapan arkadaşların öncelikle Rabiatü'l-Adeviyye'yi iyi öğrenmeleri gerekir. Rabia, bir kula köle edilmekten şikâyet ediyordu. Rabia istismarcısı arkadaşların Amerika'ya, Avrupa Birliği'ne, Haçlı-Siyon şeflerine gönüllü köle olmaktan şikâyetleri var mı? Varsa gereğini yapıyorlar mı? Yapmıyorlarsa Rabia istismarı onları orta yerde cascavlak bırakıverir.
Dünya malı olarak, bir hasır, bir testi ve seccadeden başka bir şeyi olmayan Rabia'ya Süfyan-ı Sevrî'nin: "Arzu ederseniz yakınlarınız size yardım eder. Bulunduğunuz bu mütevazı döşemeyi değiştirir" demesi üzerine, Rabia şöyle der: "Ben halimden şikâyetçi değilim ki, onlara müracaat ihtiyacını duyayım. Hatta içinde bulunduğum halden, bütün dünya elinde olana dahi müracaat etmedim. Nerede kaldı ki o dünyanın zerresine sahip olan aciz insanlara rica edeyim!"
Yine bazıları Rabia'ya para yardımında bulunmak isteyince o: "Ben dünyayı ona sahip olandan istemeye utanıyorum, nerede kaldı ki, ona sahip olmayan kullardan isteyeyim?" der.
Rabia böyle. Peki şimdiki arkadaşlarından birinin muhalefetteykenki ifadesiyle "Harun gibi gelip Karun gibi olan" Rabia istismarcısı arkadaşlar, abdestli Kapitalist olmaktan vazgeçecekler mi? Kılıfına uydurarak, kısa zamanda elde ettikleri, alın teri olmayan akıl almaz maddi zenginliklerini tekrar Türk milletine iade ederek, ferrarisini satan bilge ya da hasırda yatan Rabia olacaklar mı? Bu fedakârlığı yapmadıkları takdirde Rabia istismarı, onların sadece bir politika esnafı olduğunun göstergesi olacaktır.
Rabia, hayatı boyunca sadece Allah'a ve Hz. Muhammed'e (s.a.a.) râm oldu. Sadece onların emrini dinledi. Onların dışında hiçbir kula râm olmadı. Rabia istismarcısı arkadaşlar da Amerika'nın, Avrupa Birliği'nin, onun bunun emrinden çıkarlar, sadece Allah'a ve Hz. Muhammed'e (s.a.a.) râm olurlarsa o zaman inandırıcı olabilirler. Amerika hakaret edince "hiç yakışık almadı, biz müttefikiz" gibi zayıf bir cevapla geçiştirmeyeceksin. "Ey Amerika bütün fitne fücurun kaynağı sensin. Türkiye'den ve İslam dünyasından def ol!" deme yiğitliğini göstereceksin.
Rabia işaretini yapan arkadaşlar bilsinler ki Rabiatü'l-Adeviyye'nin bugün bir kardeşi, bir adaşı var: Rabia Kadir. Doğu Türkistan Türklerinin liderlerinden olan Rabia Kadir, Türkiye'ye sokulmuyor. Türk askerinin katili PKK eşkıyasının himayecisi Barzani'yi parti kongrelerinde baş konuk olarak ağırlayıp "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye bağırdılar. Ama, Barzani'yi bağrına basıp kan ve din kardeşimiz Rabia Kadir'i Türkiye'ye sokmamaya devam ettikçe ve onun temsilciliğinde Doğu Türkistan Türklüğünün maruz kaldığı katliamı görmezlikten gelmeyi sürdürdükçe, Mısırlı Esma'ya ağladıkları kadar Türkiye'de otobüslerde PKK tarafından yakılan Esmalara, Türkmeneli'nde, Doğu Türkistan'da katledilen binlerce Esmalara ağlamadıkça, Rabia işareti yapmak, onların İslam kardeşliği konusunda nasıl ayırımcı ve bölücü olduklarını ayan beyan ele verecektir.
Biz Türkler, ırkına, dinine, mezhebine, coğrafyasına bakmadan bütün mazlumların yanındayız. Mısır Rabia'sına da Doğu Türkistan Rabia'sına da sahip çıkıyoruz. Ya siz? Cevap veremiyorsunuz ve yüzünüz bile kızarmıyor. Allah Adil'dir, Habir'dir, Basir'dir, Hakim'dir.

Prof. Dr. Nurullah Çetin - Yeni mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12006944/rabia-kadir-rabiatu-l-adeviyye-nin-kardesidir/prof-dr-nurullah-cetin


Bu haber 859 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,888 µs