En Sıcak Konular

KKTC TUZAĞA DÜŞTÜ

7 Kasım 2013 22:51 tsi
KKTC TUZAĞA DÜŞTÜ Futbolda Rum egemenliğine girme imzası, KKTC'yi karıştırdı.

İktidarı ve muhalefeti karşı ama KKTC tuzağa düştü

Futbolda Rum egemenliğine girme imzası, KKTC'yi karıştırdı. Hem iktidarın 2 numaralı ismi Denktaş
hem de muhalif UBP'nin liderinden tepki var, ama artık dönüş daha zor.
 
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun (KTFF), Rum Futbol Federasyonu'yla (KOP) Zürih'te imzaladığı taslak metin Kuzey Kıbrıs'ta da çeşitli tepkilere yol açtı. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Kıbrıs'ta futbolun tek çatı altında birleştirilmesi hedefiyle Zürih'te imzalanan taslak metin için "taslak metin bizim isteklerimizi yerine getirmez. İyileştirme için mücadelemiz sürecek" dedi.
KKTC Başbakan Yardımcısı Sardar Denktaş da, böyle bir yaklaşımın kabul edilemeyeceğini, metnin ilk şeklinden üzüntü duyduğunu bildirdi. Denktaş, metnin üzerinde çalışılarak değişiklik yapılması gerektiğini vurguladı. Zürih'te bulunan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu heyetinin adaya gelmesinin ardından olayın netleşeceğini de ifade eden Denktaş, bundan sonra sürecin ilerleyişine göre konunun yeniden değerlendirileceğini belirtti. 
 
Üzüntü duydum
Metnin ilk şeklinden üzüntü duyduğunu da belirten Denktaş, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Sertoğlu'nun "metnin bu şekli ile kabul edilemeyeceği ifadesinin" kendisini rahatlattığını söyledi. Konu futbol olarak kaldığı sürece buna kimsenin karışamayacağını vurgulayan Denktaş şöyle konuştu: "Ancak futbol konusunda alınacak kararlar siyaseti etkileyecekse buna karışırız. Konu sadece futbol olursa sorun değil. Yapılan olumlu veya olumsuz açıklamalara dikkat etmek, kimsenin eline koz vermemek gerek." 
 
Temkinli olalım
KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor eski Bakanı Kemal Dürüst ise anavatan Türkiye ile birlikte giderek daha da güçlenen KKTC'nin önünü tıkayacak adımlardan kaçınılması gerektiğini ifade etti. Dürüst, "Temkinli olalım, dikkatli olalım. Yıllardır verilen mücadeleye masa başında zarar vermeyelim. Hiçbir koşulda Rumların egemenliği altında bir spor yapmayı kabullenemeyiz. KKTC devleti gerçektir. Bu devlet bu günlere kolay gelmedi; ağır bedeller ödedi. Güçlü ve kararlı politikalarla ülkemiz gençliğinin önünü açmak için uğraşmalıyız" ifadesini kullandı.
Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de, "UEFA sitesine düşen şekli ile bu metin kabul edilemez. Futbol ile siyasetin ayrıştırılması ve futbolun siyaseti etkilememesi gerekir" diye konuştu.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=90795


Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,237 µs