En Sıcak Konular

AHISKA TÜRKLERİNİN SÜRGÜNÜNÜN 69.YIL DÖNÜMÜ

15 Kasım 2013 13:49 tsi
AHISKA TÜRKLERİNİN SÜRGÜNÜNÜN 69.YIL DÖNÜMÜ Ankara İş Adamları Derneği (ANKİAD )yönetim kurulu başkanı Bülent Aktan Ahıska Türklerinin Ruslar tarafından sürgüne gönderilişinin 69.yıl dönümünde; "bu tarihi utancı kınıyoruz" dedi.

AHISKA TÜRKLERİNİN SÜRGÜNÜNÜN 69.YIL DÖNÜMÜ

Ankara İş Adamları Derneği (ANKİAD )yönetim kurulu başkanı Bülent Aktan Ahıska Türklerinin Ruslar tarafından sürgüne gönderilişinin 69.yıl  dönümünde bu tarihi utancı kınıyoruz dedi.Rusyanın Karadeniz kıyılarından ve Kafkasya'dan Türk kimligini silmek için 14 Kasım 1944'te  yaklaşık 100.000 kişi vagonlara doldurularak vatanlarından koparılmıştır. Iğdır ilimizin düşman zulmünden kurtuluşuyla yaşadığımız sevincin yanında, Türk toplumunun yaşadığı acıları da hatırlamamız gerekmektedir.
 
Açlık ve sefaletle geçen günlerde vagonlar zulüm ve çile, Ahıska Türkleri ise yüreklerinde vatan sevgisi taşımış, nereye gittilerse beraberlerinde öz kültürlerini götürmüşlerdir. Ahıska Türkleri, ülkemizde Iğdır da dahil olmak üzere birçok yere yerleşmiş, birçoğumuzun dostu, akrabası yahut komşusu olmuştur. Şüphesiz ki, Karabağ'da devam eden işgal, Kerkük'te Türkmen kardeşlerimizin hedef alındığı patlamalar, Doğu Türkistan'daki zulüm ve Balkanlar'daki Türk varlığının yaşadığı zorluklar ve dünyanın neresinde olursa olsun kardeşlerimizin çektiği acılar bizleri derinden üzmektedir. Ahıska Türklerinin anavatanlarına dönüşü için ne gerekiyorsa yapmak hem insanlık gereği hem de tarihin utancını biraz olsun azaltmak için bir görev olarak karşımıza çıkmaktadır.Ben de Kafkasya'dan sürgün edilmiş bir ailenin evladı olarak bu zulmü kınıyorum.

BÜLENT AKTAN



Bu haber 1,005 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,585 µs