En Sıcak Konular

KIZILELMA

13 Mart 2014 23:09 tsi
KIZILELMA Bizi büyük hedeflere ve Nizâmı Âlem'e götüren Kızılelmalarımız çürümemeli, hep taze kalmalı, Türk milletine şevk ve heyecan vermeli.

KIZILELMA
 
Orhun Âbidelerinde "Üstte gök, aşağıda yağız yer yaratıldığında ikisi arasında kişi oğlu yaratılmış ve kişi oğlu üzerine atalarım tahta oturtulmuştur" ifadeleri ile, Dünyaya nizam verme görev ve yetkisinin Türk milletine Yüce Allah tarafından verildiği belirtilir. 
Türk milletine Yüce Tanrı tarafından verildiğine inanılan bu misyon, destanlarımızda, kitabelerimizde, Türk hakanlarının ve Sultanlarının taşıdığı unvanlarda, Bu düşünce etrafında şekillenen "Türk Cihan Hâkimiyeti Ülküsü", "Nizâm-ı Âlem Ülküsü", "İ'lâ-yı Kelimetullah Ülküsü" gibi millî ülkülerimizde bütün açıklığı ile görülmektedir.
Türk düşüncesine göre: "Gökte nasıl Tek Tanrı ve tıkır tıkır işleyen bir düzen varsa yeryüzünde de tek bir Hakan olmalı ve insanlar düzen ve barış içerisinde yaşamalıydılar."
Türk Cihan Hâkimiyeti düşüncesinin hedefi, "Dünyaya Türk töresi ile nizam vermek, diğer milletleri düşmanlıktan vazgeçirmekti." Türklerin Müslüman olmasıyla birlikte "Nizâm-ı Âlem Ülküsüne" dönüşen bu yüce misyonun hedefi ise, "Allah'ın diniyle âleme nizam vermek ve yeryüzünde barışı tesis etmekti." 
ARA HEDEFLERİN ADI KIZILELMA
Yüce Allah'ın Türk'ü göndermek istediği yere ve Türk'ün Cihan Hâkimiyetine ve Nizâm-ı Âlem'e giden yoldaki ara hedeflere  "Kızıl Elma" denmiştir. Türk milleti, zamana ve şartlara göre değişen Kızıl Elmalar peşinde koştukça büyümüş büyük devletler ve medeniyetler vücuda getirmiştir.
Bu yolda verilen mücadelelerin hepsinin hedefi Allah'ın rızasını kazanmaya yönelikti. Oğuz Nâme'den öğrendiğimize göre öleceği sırada Oğuz Han, oğullarını toplamış ve:
"Oğullarım, çok savaştım; Tanrı'ya borcumu ödedim" demiş ve savaşları Yüce Tanrı'nın rızasını kazanmak amacıyla yaptığını ifade etmiştir. Bu düşünce İslâmiyetle birlikte "İ'lâ-yı Kelimetullah Ülküsü" (Allah'ın adını yüceltmek Ülküsü) şeklinde yeniden tezâhür etmiştir.
SAKIN TÜRK'E DOKUNMAYIN!
Kur'an-ı Kerimde çeşitli âyetlerle Allah tarafından övülmüş topluluk ve milletler vardır. Bunlardan birisi de Türklerdir. Birçok İslâm âliminin görüşlerine göre başta Maide suresi 54. âyet olmak üzere bazı âyetlerde Türkler Allah'ın övgüsüne mahzar olmuşlardır. Yine çoğunluğu Kütüb-i Site denen altı sahih hadis kitaplarında yer alan hadislerle Türkler Sevgili Peygamberimiz tarafından övülmüştür. Bu hadislerin başında "Sakın Türk'e dokunmayın!, Ümmetimin idaresi Türklerin eline geçecektir" diye Arapları uyaran ve Türk-Arap ilişkilerinin stratejisini oluşturmaya yönelik hadislerdir. Hz. Peygamber'in "Sakın Türk'e dokunmayın" mesajını sadece Araplara verilmiş bir mesaj olarak değil bütün insanlığa verilmiş bir mesaj olarak değerlendirmek gerekir.
Bizi büyük hedeflere ve Nizâmı Âlem'e götüren Kızılelmalarımız çürümemeli, hep taze kalmalı, Türk milletine şevk ve heyecan vermeli.

EVET, KIZILELMAYA HEY KIZILELMAYA! 

M. Günay SIDDIKOĞLU - Ortadoğu

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/makale.php?id=15936





Bu haber 833 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,708 µs