En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''SUÇU ÖRTMEK İÇİN MİT'İ KULLANIYORLAR''

16 Nisan 2014 20:50 tsi
BAHÇELİ: ''SUÇU ÖRTMEK İÇİN MİT'İ KULLANIYORLAR'' Hükümetin ısrarla çıkarmaya çalıştığı MİT yasa teklifine sert tepki gösteren Bahçeli, BaşbakanErdoğan'a da ağır ifadelerle yüklendi.

Suçu örtmek için MİT'i kullanıyorlar

Hükümetin ısrarla çıkarmaya çalıştığı MİT yasa teklifine sert tepki gösteren Bahçeli, BaşbakanErdoğan'a da ağır ifadelerle yüklendi:
Bu yasa teklifi tepeden tırnağa mahzurludur!.. 
* Başbakan ülkeyi adım adım istihbarat devletine sürüklüyor. Tüm yasa dışı, meşruiyet dışı, ahlak dışı ilişkileri maskelemek için yasayı fırsat görüyor. Teklif ya-salaşırsa İmralı pazarlıkları da yasal güvenceye kavuşacak.

Başbakan'ın yalanları ansiklopedilere sığmaz
* Türkiye'nin en önemli sıkıntısı, samimiyetsiz yönetim. Son 12 yıldır Başbakan'ın yumuşak karnı, herkesin gördüğü çıplak gerçekler arasındadır. Samimiyet ehliyetini yitirmiş, iktidarını aldatma üzerine kurmuştur.

Adalete düşman kesildi yargıyla kavga ediyor...
* Rüşvet ve yolsuzluktan suçüstü yakalanan Başbakan 17 Aralık'tan beri yargıyla kavgalı. Savcıları sindirmek, hakimleri etkisiz kılmak için fütursuzca hukuk katliamı yaptı; hırsızları, rüşvetçileri güvenceye bağladı.

Villalarındaki hesabı çarşıya uymayınca...
* Başbakan işine gelmeyince, villarındaki hesabı çarşıya uymayınca Anayasa Mahkemesi'ni taşlamaya başladı. Kimle bozuşursa çamur atmaya yelteniyor. 45 yıllık arkadaşının adını otobüs terminalinden sildiriyor.

Şarlatan (Rıza Sarraf) sözüne devam edeceğiz
* (Kendisine dava açtığının hatırlatılması üzerine) O hayırlı bir iştir. Şarlatan sözüne devam edeceğiz. Eğer bir yargı başlarsa "17 Aralık"a kadar iner o yargı. Engellenmekte olan yargıyı böylece başlatmış oluruz. 

Petrolden pay isteme talebi tam bir saçmalık
* Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın "Petrolden pay istiyoruz" şeklindeki sözlerine cevap vermek bile lüzumsuzdur. Bu bir saçmalıktır. Bugüne kadar elde ettiklerini inkar etmemeleri gerekir.

Ziverbey'i aratmayan yeni köşkler yakındır
MİT yasa teklifini ağır sözlerle eleştiren MHP lideri Bahçeli, "Türkiye'yi kuracağı MİT rejimiyle herkesi fişleyecek, suçları temizleyerek kendini koruma altına alacak" dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MİT'e olağanüstü yetkiler veren kanun teklifini eleştirirken, "Başbakan Türkiye'yi kuracağı MİT rejimiyle baştan ayağa kontrol edecek, dinleyecek, herkesi fişleyecektir. 1970'li yılların Ziverbey ve Erenköy Köşkü'nü aratmayacak mekanların yeniden ihdas ve inşası çok yakındır" dedi. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın ülkeyi adım adım istihbarat devletine sürüklediğini belirterek, şöyle konuştu: "Kendisini korumak ve bugüne kadar MİT eliyle işlenmiş suçları temizleyerek emniyete almak amacıyla tedbir geliştirmektedir. Başbakan gerçek manada, Oslo'dan İmralı'ya, sınırlarımızdaki terör gruplarına yardımdan milli hedeflerimizin aleyhine olan dış politika tercihlerine kadar tüm yasa dışı, ahlak dışı, meşruiyet dışı ilişkileri maskelemek için MİT Kanunu'ndaki muhtemel düzenlemeleri fırsat görmektedir.

İmralı'ya yasal güvence
Kanun teklifinde, Ceza Muhakemeleri Kanunu'ndaki hazırlık soruşturmalarının gizliliği ilkesinin MİT'e karşı uygulanmayacağı yer almıştır. Teklifin tüm sakıncalarının yanında MİT'e terör örgütleriyle görüşme ve temas kurma yetkisi verilecektir. Yani PKK'yla ve İmralı canisiyle yapılan pazarlıklar yasal güvenceye kavuşturulacaktır. Teklif yasalaşırsa İmralı canisinin en temel dayatmalarından birisi de onaylanmış olacaktır. İhanet görüşmelerinin Meclis eliyle yasal zemine çekilmesi Türkiye Cumhuriyeti'ne, milletin beka ve güvenliğine karşı acımasız bir saldırı ve husumettir. Bunu sıradan görmek, hafife almak mümkün değildir. Şimdi de MİT'in Meclis eliyle denetimi tartışılmaktadır." 

Hukuk katliamı
"Başbakan ve hükümeti 17 Aralık'tan beri yargıyla kavga etmektedir" diyen Bahçeli, şöyle devam etti: "Rüşvet ve yolsuzluktan suçüstü yakalanan Başbakan, savcıları sindirmek, hakimleri etkisiz kılmak için iktidar yetkisini aşmış, fütursuzca ve telaşla hukuk katliamı yapmıştır. Başbakan adalete düşman kesilmiş, görevini yasal zemine bağlı kalarak yapan savcı ve hakimlerin imhasına çabalamıştır. Başbakan, oğlunu, damadını, yakınlarını, bakanlarını, bürokratlarını ve oluşturulan para havuzlarına yüzde veren yandaş işadamlarını adaletten kaçırmak için millet iradesini keyfince çarpıtmıştır. Kılavuzu karga olanların imdadına Başbakan yetişmiş, hukuku karantinaya almış, adaleti nefessiz bırakmış, kendisinden ilham alan rüşvetçileri, hırsızları, dolandırıcıları ve şarlatanları güvenceye bağlamıştır. Türkiye'nin en önemli sıkıntısı, samimiyetsiz yönetim. Son 12 yıldır Başbakan'ın yumuşak karnı, herkesin gördüğü çıplak gerçekler arasındadır. Samimiyet ehliyetini yitirmiş, iktidarını aldatma üzerine kurmuştur." 

"Kazandıklarını inkar etmesinler"
Grup toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak'ın "Petrolden pay istiyoruz" sözüne, "Buna cevap vermek bile lüzumsuzdur. Bu bir saçmalıktır. Bugüne kadar elde ettiklerini inkar etmemeleri gerekir" dedi. Bahçeli, "Şarlatan" diye hitap ettiği Rıza Sarraf'ın kendisine dava açtığının hatırlatılması üzerine, "O hayırlı bir iştir. Şarlatan sözüne devam edeceğiz. Eğer bir yargı başlarsa 17 Aralık'a kadar iner o yargı. Engellenmekte olan yargıyı böylece başlatmış oluruz" ifadelerini kullandı. Bahçeli, "Rüşvet ve yolsuzluk devlet ve toplum hayatını çürütürken alimim, ilim sahibiyim diye ahkam kesen, hocayım, hacıyım, keramet ehliyim diye mangalda kül bırakmayan malum kişilerden hiçbir omurgalı ses işitilmemiştir. Bu adaletsizlik, samimiyetsizlik, kötürüm manzara İslamiyet'in ruhuna tamamen aykırıdır. Kul hakkına riayet etmeyen, beytülmala saygı duymayan elit bir zümrenin dini ağzına alması, Efendimizi diline dolaması istismar, samimiyetsizliğin üzerini örtme kurnazlığıdır" dedi.

T.C. tabelasını söktüren arkadaşlarını da harcar
HSYK Kanunu'nun TBMM'de kabul edilir edilmez geniş çaplı atama furyasına başlandığını söyleyen MHP lideri, "Yangından mal kaçırırcasına boşalan HSYK kadrolarını hemen yandaşlarla doldurdular. Kadroları eline alan Adalet Bakanı hevesle Başbakan'ından icazet alarak son vuruşu yapmıştır. Başbakan işine gelmeyince, villarındaki hesabı çarşıya uymayınca bu defa da Anayasa Mahkemesi'ni taşlamaya başlamıştır" dedi. Başbakan Erdoğan'ın kiminle bozuşursa hemen karalamaya, çamur atmaya yeltendiğini belirten Bahçeli, "Kırk beş yıllık arkadaşının, AKP hükümetleri içerisinde gelmiş geçmiş en başarılı, en şahsiyetli bakanının ismini Ünye Otobüs Terminali'nden sildirmesi, yine partisinde milletvekilliği yapan eski bir milli futbolcunun ismini İstanbul'daki bazı stadyumlardan kazıtması başka türlü nasıl izah edilecektir. Bu Başbakan, T.C.'ye nefret duyduğu için tabelalardan söktürmüş, Türklüğe alerji duyduğu için 'Ne mutlu Türk'üm diyene' sözünü dağdan taştan sildirmiştir" diye konuştu. Bahçeli, Ermeni tasarısı konusunda da, "Türk milletini soykırımla yan yana koyma utanmazlığı devri geçmiş, son kullanım tarihi dolmuş taviz koparma enstrümanıdır. ABD, Ermeni tehcirine ister soykırım desin, isterse demesin, bizim açımızdan hiçbir meşruiyet ve ehemmiyeti yoktur. Bu ülkenin siyasetçileri, Türkiye'ye ister tümden soykırımcı suçlamasını yöneltsin, isterse 'Hepimiz Ermeniyiz' diyenlere yeşil kart dağıtarak kucak açsın. Bize göre bunların hepsi fasa fiso ve teneke gürültüsüdür" diye konuştu.

Bahçeli meydanları sevdi
Yerel seçimlerde 45 il, 246 ilçe ve 15 beldeyi ziyaret eden MHP Genel  Başkanı Devlet Bahçeli meydanları sevdi. Söğüt'te genel seçim startı veren Bahçeli, miting ve ziyaretlerini önümüzdeki aylarda da sürdürecek. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Önümüzdeki süreçte daha da yoğun programımız olacak. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri olacağı için MHP olarak bütün birimlerimizle sahadayız. Öncelikle kazanmış olduğumuz belediye ziyaretleri olmak üzere her hafta sonları Ankara dışında olacağız" dedi. Yerel seçim çalışmalarının ardından ara vermeden genel seçim startını veren MHP'nin seçim çalışmaları tüm hızıyla sürecek. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, yoğun bir çalışma dönemine gireceklerini belirterek, "Genel Başkan Bahçeli seçim startını verdi. Söğüt ve Kütahya ile başladık. Çalışmalar bir havuzda toplanacak. Bundan sonra eksiklerimizi gözden geçirmek hem önümüzdeki süreç ile ilgili yapılacak tespitleri ortaya koymak adına kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Genel Başökanımızın talimatıyla seçim sonuçlarına dönük rapor hazırlıyoruz. Bu sonuca göre yol haritamızı çizeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/sucu-ortmek-icin-miti-kullaniyorlar-96549h.htm



Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,792 µs