En Sıcak Konular

TÜRK OCAKLARI'NDAN TÜRKMENLER'E YARDIM

22 Ağustos 2014 20:54 tsi
TÜRK OCAKLARI'NDAN TÜRKMENLER'E YARDIM Osmaniye Türk Ocağı'nda Ocaklılara ve Türkmen kardeşlerimize hitap eden Genel Başkan Öz, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerden bahsetti.

Türk Ocakları'ndan, Türkmenlere yardım

Türk Ocakları Genel Merkezi ve Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı işbirliğiyle Ramazan ayında başlatılan "Bugün ve Her Zaman Elini Türkmeneli'ne Uzat" kampanyası kapsamında toplanan yardımların bir bölümü Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr Mehmet Öz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından  Hatay-Yayladağı'nda dağıtılmıştı. Genel Başkan Öz ve beraberindeki heyet  Osmaniye'deki Suriye Türkmenlerini ziyaret ederek yardımları iletti. Heyete Türk Ocakları Osmaniye Şube Başkanı Mehmet Çetinkaya ile yönetimi de eşlik etti.
 
Osmaniye'de kamplarda ve çevresinde bulunan Türkmen kardeşlerimizi ziyaret eden Genel Başkan Öz, Osmaniye Türk Ocağı'nda yardım dağıtımına katıldı. Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve pek çok zorluk yaşayan Türkmen kardeşlerimize gıda paketlerinin dağıtımına bizzat katılan Genel Başkan Öz ve beraberindeki heyet daha sonra Türkmen kardeşlerimizle hasbihal etti. Genel Başkan Prof. Dr. Mehmet Öz, Osmaniye Türk Ocağı'nda bir de konuşma yaptı.
 
KAMPANYAMIZA YAPILAN HER BİR KATKI ÇOK BÜYÜK BİR ANLAM İFADE EDİYOR
 
Osmaniye Türk Ocağı'nda Ocaklılara ve Türkmen kardeşlerimize hitap eden Genel Başkan Öz, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerden bahsetti. Sürece dair değerlendirmeler yapan Öz, ardından yardım kampanyası hakkında bilgiler verdi. Kampanyalarının Ramazan ayında başladığını ifade eden Öz, bir yıl süreyle yardım toplamaya ve hem ülkemizde bulunan Türkmen kardeşlerimize hem de Irak ve Suriye'de yaşayan Türkmen kardeşlerimize yardım iletmeye devam edeceklerini ifade etti.
Yardım kampanyasının sembolik önemine de dikkat çeken Öz şöyle dedi: "Kampanyamıza milletimizin manevi duygularının ne zirvede olduğu Ramazan ayında başladık ve büyük bir ilgi gördük. Herkes az çok demeden katkı sundu. 5 lira harçlığını gönderen öğrenciden tutun, 10 avro parasını veren İsveç'teki gurbetçi kardeşimize kadar pek çok kişi Türkmen kardeşlerimizin yaralarına bir nebze olsun merhem olabilmek için katkı sundular. Hepsine teşekkür ediyorum." Geneş Başkan Öz Suriye ve Irak Türkmenleriyle aynı tarih, coğrafya ve kültür dairesi içinde olduklarını ifade etti ve Onların her bir sıkıntısını kendi sıkıntıları olarak gördüklerini belirtti.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=turk-ocaklari-39ndan-turkmenlere-yardim&id=37199


Bu haber 821 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,595 µs