En Sıcak Konular

CHP'DEN BAŞBAKAN YARDIMCISI İŞLER'E TEPKİ

23 Ağustos 2014 20:40 tsi
CHP'DEN BAŞBAKAN YARDIMCISI İŞLER'E TEPKİ CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya,Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı yemin törenine katılmamasını eleştiren AKP milletvekili ve Başbakan yardımcısı Emrullah İşler’e cevap verdi.

Ne zaman ki, demokrasiyi, öğrenir, ne zaman ki diktatör olmaz, ne zaman ki yolsuzluk ve hırsızlıkların hesabını verir, toplumu ayrıştırmaz, bölmez, bütün herkese saygı gösterir. İşte o zaman kendisi de gereken saygıyı görür.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya,CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı yemin törenine katılmamasını eleştiren AKP milletvekili ve Başbakan yardımcısı Emrullah İşler’e cevap verdi.

Yakup Akkaya, Emrullah İşler’in Cumhuriyet Halk Partisinin halkla olan ilişkisini sorgulayacağına, Anayasa’yı ortadan kaldıranların, Türkiye’nin siyasi ve demokrasi tarihine kara leke çalarak,  hem cumhurbaşkanı, hem başbakan hem de parti başkanı gibi davrananların, Resmi Gazete’de Yüksek Seçim Kurulu Kararını yayınlatmayanların, halen bürokrasiyi dizayn etme arayışlarının sorgulanması gerektiğini vurguladı. 

Akkaya, “seçimlerden hemen önce Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsız olmayacağını, icracı olacağını vurgulayarak egemenliğini, diktatörlüğünü sürdüreceğini söyleyen, halkı kapsama yerine alevi, sunni, zaza kürt diye ayrıştıran, bölen, sürekli olarak herkese saldıran, madenciyi döven, çiftçiye küfreden zihniyetin sorgulanması gerektiğini vurgulayarak, sandıktan çıkmak demek demokrat olduğu anlamına gelmez. Halk iradesinden, millet iradesinden, demokrasiden bahsedenler önce kendi geçmişlerine baksınlar ” dedi. 

Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, konuşmasının devamında “Sadece kendi için demokrasi isteyenler demokrat değildirler. Cumhurbaşkanlığı makamı yüce bir makamdır, 76 milyonu kucaklayan bir makamdır. Yurttaşlarını ötekileştirmeyen bir makamdır. O nedenle oraya oturacak kişinin ilmi, irfanı, bilgisi yeterli olmak zorundadır. Düzgün bir adam olmak zorundadır. Hepimizi temsil edecek yetenekte, birikimde birisi olmak zorundadır. Devlete sahip çıkacak, devlet adamı kimliğini taşıyacak birisi olmak gerekir. Oysa eşitsiz, hukuksuz bir süreç sonunda oraya kendini seçtiren şahıs hala bu niteliklerin gereğini yerine getirmemektedir. Muhalefeti yok etmek, dönüştürmek istemektedir. Ana Muhalefet Partisi’ne, muhalefet partilerine akıl öğretmeye kalkmaktadır. Türkiye Cumhuriyetini kendi çiftliği zannetmektedir. Ne zaman ki, demokrasiyi öğrenir, ne zaman ki diktatör olmaz, ne zaman ki yolsuzluk ve hırsızlıkların hesabını verir, toplumu ayrıştırmaz, bölmez, bütün herkese saygı gösterir; İşte o zaman kendisi de gereken saygıyı görür.” dedi.

 



Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,295 µs