En Sıcak Konular

BİZ, İNSANLIK KATİLİ İNSANLAR!

23 Ağustos 2014 21:28 tsi
BİZ, İNSANLIK KATİLİ  İNSANLAR! “Bana değmeyen yılan, bin yıl yaşasın!” eyyamcılığı, bencilliği, korkaklığı, ürkekliği sayesinde; bizim değmediğimiz de bin yıl yaşıyor artık farkında mısınız?

Biz, insanlık katili insanlar!

“Biz, demokrat bir aileyiz!” miş!
Çoğu kişiden duyduğumuz bir cümle! Çok dinlediğimiz, bazen kıskandığımız bir ailevî özellik!
Oysa huzurumuzu biz katlettik, bu demokrat tanım ve tavır yüzünden, biliyor musunuz?
Evimizdeki törenin, düzenin, yönetimin, disiplinin, ahlâkî kuralların; komşuya da sirayet edebileceğini, komşumuza da geçeceğini, hiç düşünmeden demokratlaştık ve huzurumuzu biz katlettik!
Oğul, -kaç yaşında olursa olsun- babanın yanında sıgara içemiyorsa, bacak bacak üstüne atarak başsız-kıçsız oturamıyorsa; evlat, -kaç yaşında olursa olsun- babanın yanında çocuklarını kucaklayamıyor, öpemiyor, mıncıklayamıyorsa; “Biz demokratız! O yobazlarla işimiz olmaz!” diye öteledik, huzurumuzu biz mahvettik!
“Demokrat aile”lerde; baba arkadaşlarıyla meyhanede, oğul arkadaşlarıyla barda, kız arkadaşlarıyla diskoda eğlenip akıllarını alkol kadeh ve şişelerinde bırakarak sızmak için eve döndüklerinde; kim kime, dum dumadan kaynaklı karmaşanın kısa sürede münakaşaya, kavgaya dönüşünü; apartmana, sokağa taşan gürültüyü duyup merakla yardıma gelen komşuya; “Sana ne Kardeşim? Biz demokrat bir aileyiz!” diye çıkışarak, huzurumuzu biz katlettik!
Büyük-küçüğün, baba-evladın, ana-kızın, gelin-kaynananın hal ve tavırlarından belli olduğu mazbut aileleri; “Demokrat aile” özentisi ve gereği ile öteleyerek, onlardan uzaklaşırken; insanlıktan uzaklaştığımızın, komşuluktan uzaklaştığımızın, kendimizi yalnızlığa mahkûm ettiğimizin farkında olmadan huzurumuzu biz tükettik!
“Komşu! Pazara gidiyorum, bir ihtiyâcın var mı?” Sorusunu duymayalı kaç yıl oldu?
Apartman girişinde, asansör kapısında karşılaştığınız biri için; “Bu da Kim?” merakıyla bakmadığınız oluyor mu?
“Oooo! Merhabalar Komşum! Görüşmeyeli nasılsınız?” sorusunu en son ne zaman duydunuz, en son ne zaman sordunuz, bilen var mı?
Gecenin bir vakti, bir ihtiyacınız var ve evde yok! Ne yapabileceğinizi düşündüğünüzde, balkondan aşağı yukarı bakarak, hangi katta ışık yandığına bakmayalı, kaç yıl oldu, farkında mısınız?
Canınız sıkıldığında, çat kapı bir komşunuza gitmeyeli, ne kadar yıl oldu, düşündünüz mü hiç?
Muhtar seçimlerinde, belediye seçimlerinde, millet vekili seçimlerinde; en son, ne zaman, bir komşunuz size gelerek danıştı veya siz, en son ne zaman bir komşunuzla fikir alış-verişinde bulundunuz?
“Komşu! Rahatsız ettim! Hanımın / Beğ’in başı ağrıyor, bir ağrı kesiciniz var mı?” Diye en son, ne zaman bir komşu kapısı çaldınız veya bir komşu kapınızı çaldı?
Medeniliğin, “Demokrat aile”liğin gereği; alt-üst doluştuğumuz apartman dairelerinin balkonlarına müteahhitlerce yapılmış barbekü denilen balkon mangallarında, etrafa kebap kokusu yaymaktan utandığınız oldu mu? Veya en son ne zaman;”Komşu, mangal yakacağım, buyurun!” Davetini en son ne zaman yaptınız veya böyle bir davet hatırlıyor musunuz?
“Demokrat aile”yiz ya! Hadi komşuyu rahatsız etmeyelim, komşu bizi rahatsız etmesin ama en son ne zaman, çalınan kapıyı açtığınızda komşunuzun elinde üzeri peçete ile kapalı; “Kokusu gelmiştir, kusura bakmayın! Annem/Babam/Eşim tadımlık diye gönderdi!” diye sunulan bir tabak aldınız?
Kaç kere, komşunun size bir şey ikram ettiği tabağı geri götürmek için içine olarak ne koyacağınızı, heyecan ve panikle düşündünüz?
“Teyzesi! Acil çıkmam gerek, evde kimse yok. Çocuk biraz sende kalabilir mi?” Diye kapınız çalındı mı hiç? Veya sizin böyle bir durumda kapısını çalabileceğiniz bir komşunuz var mı?
Yedi katlı bir sitede ikâmet ediyorsunuz. Üç bloktan oluşan sitenin, her katında, beş daire var yani toplam otuz beş aile, bir de apartman görevlisi ile otuz altı aile bir aradasınız! Kendinizden başka, aynı sitede ikamet ettiğiniz otuz beş aileden, kaçını tanıyorsunuz veya sizi, kaç aile tanıyor?
“Biz demokrat bir aileyiz!” Bizi, bizden başka tanıyan; bizim, bizden başka tanıdığımız kimse olmaz! Kimseye ihtiyacımız yok, kimsenin yaralı parmağına da siğmeyiz!
Ömrümüz kadar, ömürboyu hapse mahkûm olduğumuz ev adlı, üst-üste betonarme dairelerde yalnızlığın, kimsesizliğin, tek başınalığın törpülediği insanlığımızla bilerek bitirdiğimiz komşuluğumuzla; “Biz, demokrat bir aileyiz!” diye kendi kendimize övünerek, teselliye çalıştığımızın farkında mıyız?
Kaçımızın, kaç hemşehrimiz var yakınımızda, hiç merak ettiniz mi?
Bir yılda, kaç düğüne davet edilirsiniz, kaç hasta ziyaretine gittiniz, hastalığınızda kaç kişi geçmiş olsuna geldi, komşunuz var mı, altınızdaki-üstünüzdeki veya karşınızdaki kaç daireye komşusunuz, hiç sorguladınız mı?
Bu demokratlık adı verilen, insanlık HIV virüsü, işte böyle kalleş ve iflah olmaz bir illet!
Ulus Devlet ve milletleri, bölüp parçalayıp lokma-lokma yutmak üzere planlanmış bu demokrasi virüsü sayesinde; “Komşusu açken tok yatan bizden değildir.” öğretisini hatırlamayan Müslümanların; “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için” düsturunu unutmuş millet mensuplarının; “O’nun tırnağına kıymık batsa benim ciğerime hançer sokulur.” diyemeyen komşuların, ahbapların, arkadaşların; “Her şeyin yenisi, dostun eskisi makbûldür”ü unutanların demokratlığında da, Yeni Türkiye çıktı ortaya!
“Bana değmeyen yılan, bin yıl yaşasın!” eyyamcılığı, bencilliği, korkaklığı, ürkekliği sayesinde; bizim değmediğimiz de bin yıl yaşıyor artık farkında mısınız?
İnsanlığı öldürdük Beğler! İnsanlığı bitirdik kendimiz insan zannederek hepimiz!
“Biz, demokrat bir aileyiz!” ha!
Yazık; demokratlığınıza, aileliğinize, insanlığınıza, adamlığınıza! Eyvahlar olsun!
İNSANLIK CANLANDIRILMADAN, İNSAN YAŞAYAMAZ Vesselâm...
Selâm, sevgi, duâ...

 Mustafa Aslan - Yeni Mesaj

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12010803/biz-insanlik-katili-insanlar/mustafa-aslan



Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,054 µs