En Sıcak Konular

AVRUPA BİRLİĞİ İLE RESTLEŞME

22 Aralık 2014 20:46 tsi
AVRUPA BİRLİĞİ İLE RESTLEŞME Sizin dününüze mi bugününüze mi inanalım?

Avrupa Birliği ile restleşme

Cemaate yönelik operasyonlara Avrupa Birliği'nden gelen tepkiler üzerine Erdoğan sert açıklamalarda bulundu. Erdoğan,"Avrupa kendi işine baksın" diyerek, "Bizi AB'ye alırlar mı, almazlar mı diye bir derdimiz yok" diye de ilave etti.
Dünya siyasetinde kısa süre içinde ortaya koyduğu iç ve dış politikalardan böylesine çark eden bir siyasi profile rastlamadık. İçeride dost ve müttefik olduğu cemaati şimdi kumpasçı düşman ilan eden dışarıda ise Suriye, Mısır, Libya gibi dost ülkelerle kanlı bıçaklı olan Türkiye, şimdi ise en büyük hedefi olan AB'yi düşman ilan etti. Oysa bugüne kadar AB'ye girme hayali uğruna yapmadığı düzenleme, çıkarmadığı kanun kalmadı. Anayasa'dan Türk kelimesini, kimliklerden din hanesini kaldırmaya kadar, zinayı serbest bırakmaktan federatif yapıya kadar, domuz etini kasaplık et statüsüne sokmaktan hutbelerden "Allah katında yegâne hak din İslam'dır" ayetini kaldırmaya kadar işlemedikleri cinayet kalmayanlar şimdi "bizim AB'ye girme gibi bir derdimiz" yok diyorlar.
Peki, sizin derdimiz ne kardeşim?
Yardımcınız Bülent Arınç'ı Brüksel'e gönderip "Biz AB'ye aşığız" diye konuşturmanızdaki hikmet neydi?
Avrupa'ya şirin gözükmek için Haçlı Seferlerine bile övgüler yağdırıp, "Bilimde, sanatta, mimaride, dilde, musikide, günlük yaşam alışkanlıklarında, hatta yeme-içme kültürlerinin transferinde Haçlı Seferleri son derece etkili olmuştur" demenizin hikmeti neydi?
AKP'nin resmi web sitesinde geçtiğimiz Şubat ayında 700 sayfalık bir icraat programı yayınlandı. "Millete hizmet yolunda 12 yıl" başlıklı bu icraatlar dökümü aslında ifşaatlarla doluydu. İcraat kitapçığının en önemli bölümü AB ile ilgili olandı.
AB'ye girmek için yapılan icraatlar arasında katılım müzakerelerinden, kapsamlı yargı reformundan, müzakerede açılan fasıllardan, Roman vatandaşlarımızın haklarından, çıkartılan kanunlardan, Mor Gabriel Manastır Arazisi'nin iadesinden, illerin AB'ye hazırlanmasından, AB için kurumsal dönüşüm programından gururla bahsediliyordu.
Madem AB'nin sizi alması veya almaması gibi bir derdiniz yoktu neydi bu telaş o zaman?
İktidara gelmeden önce "AB bir Haçlı projesidir" diye bağırdınız. İktidarınızda AB uğruna yapmadığınız şey kalmadı. Şimdi "Alsan ne olur, almazsan ne olur" diye feveran ediyorsunuz.
Dün "Bu AB, sonunda sizi yarı yolda bırakacak, orası bir haçlı projesidir" diyenlere neden 'marjinal' gruplar diye hakaret ettiniz o zaman?
Sizin dününüze mi bugününüze mi inanalım?

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj 

Kaynak: YENİ ESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12012024/avrupa-birligi-ile-restlesme/muharrem-bayraktar


Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,506 µs