En Sıcak Konular

AKP-HDP İTTİFAKINI GİZLEME ÇABALARI

21 Mart 2015 11:39 tsi
AKP-HDP İTTİFAKINI GİZLEME ÇABALARI Müzakerelere tam gaz devam eden hükümet ile HDP-PKK, seçim öncesi ittifak algısını yok etmeye çalışıyor.

İttifakı gizleme çabaları

Müzakerelere tam gaz devam eden hükümet ile HDP-PKK, seçim öncesi ittifak algısını yok etmeye çalışıyor. Öcalan'ın talebi doğrultusunda hükümetin oluşturduğu İzleme Komitesi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, "olumlu bakmıyorum" dedi 

Bugün 21 Mart. Hükümetin gözü kulağı terörist başı Öcalan'ın Diyarbakır'da okunacak Nevruz mesajında. Hükümet, Dolmabahçe mutabakatıyla 10 emrine onay verdiği Öcalan'dan PKK'ya seçim öncesi kendisini rahatlatacak bir çağrı yapmasını bekliyor. İttifak tüm hızıyla sürerken taraflar bir yandan da kavga görüntüsü veriyor. Öte yandan hükümet, Öcalan'ın talebi doğrultusunda İzleme Komitesi kurarken Cumhurbaşkanı Erdoğan "komiteye olumlu bakmıyorum" dedi. Hükümet ile Erdoğan'ın farklı tutumunun "iyi polis-kötü polis oyunu" olduğu ifade ediliyor. Erdoğan'ın "Kürt sorunu yoktur" çıkışı da bu kapsamda değerlendiriliyor.
Dikkat çekici diyalog

Kritik 7 Haziran seçimleri öncesi hükümet ile HDP- PKK arasında oldukça dikkat çekici bir diyalog yaşanıyor. Taraflar hem terörist başı Öcalan'ın talimatlarını bir bir yerine getiren ortak adımlar atıyor, hem de karşılıklı demeçlerde kavga görüntüsü veriyor. Müzakerelere tam gaz devam eden tarafların seçim öncesi Hükümet-PKK ittifakı algısını yok etmek için danışıklı bir dövüşün içine girdiği ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son günlerde yaptığı çıkışlar da bu kapsamda değerlendiriliyor. 2005 yılında PKK terörünün adını Kürt sorunu koyarak yeni bir süreç başlatan Erdoğan, şimdi de "Kürt sorunu yoktur" diyor. Bu adımın amacının seçim öncesi milliyetçi oyları ürkütmemek olduğu ifade edilirken Erdoğan'dan yine bu minvalde bir açıklama geldi. Erdoğan hükümetin sekreteryanın yanı sıra Apo taleplerinden biri olan İzleme Komitesi adımına karşı çıktı.
'İzleme heyetine olumlu bakmıyorum'

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e hareketi öncesi dün Atatürk Havalimanında basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, "Böyle bir şeyden doğrusu benim haberim yok. Şunu da çok açık, net söyleyeyim bu olaya da ben olumlu bakmıyorum. Çünkü başbakanlığım döneminde de 'Akil insanlar içerisinden bir grubun gitmesine nasıl bakarsınız, nasıl değerlendirirsiniz?' dedikleri zaman, bunları doğru bulmadığımı, böyle bir şey düşünmediğimizi o zaman da söylemiştim. Aynı şeyi şimdi de söylüyorum. Bunlar doğru şeyler değil" diye konuştu. Erdoğan, her ülkede olduğu gibi istihbarat teşkilatlarının birinci derecede süreci yönetenler olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "Onlarla bu işler yürür. Kaldı ki burada bizler ta o dönemde malum temsilcileri konumunda olan siyasi partiden 3 elemanı buraya gönderdik. Yine biz gönderdik, hükümet olarak gönderdik. Bunları da gizlemeye gerek yok ama bu sayının 3'ten 5'e çıkması, 7'ye çıkması, 10'a çıkması, 15'e çıkması veya ayrı bir grubun oraya gönderilmesi... Bunlar neyi değiştirecek ki? Yani birilerini tatmin için bu işler yapılmaz. Eğer bu işin yönetimi hükümette ise hükümet de burada üzerine düşeni, gerekeni, başlattığı bir süreç üzerinde devam ettirmelidir. Öyle düşünüyorum. Bunun dışındaki süreç, sadece kendi çerçevesi içerisinde kalmalıdır. Zaman zaman ta dağa bile çeşitli roman yazarları, biliyorsunuz, gönderilmiştir, gitmişlerdir. Ne netice alındı? Herhalde yeni romanlar mı yazdırılacak? Böyle bir adım mı atılacak? Bunlara gerek yok. Bunları doğru da bulmuyorum."
Akdoğan 5-6 kişilik heyetten bahsetmişti

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan daha önce külliyen yalan dediği ve aslında bir Öcalan talebi olan İzleme Komitesi'nde 5-6 kişinin yer alacağını, bu isimlerden bazılarının belirlendiğini, önümüzdeki hafta nihai kararı Başbakan Davutoğlu'nun vereceğini söylemişti. Basında komitede yer alan isimlerin oyuncu Kadir İnanır, akademisyen Deniz Ülke Arıboğan, gazeteci Avni Özgürel, İnsan Hakları Derneği eski Başkanı Öztürk Türkdoğan, gazeteci Ahmet Taşgetiren ve gazeteci Hilal Kaplan olduğu yönünde haberler çıkmıştı.
İç güvenlik paketine PKK ayarı!

AKP ile HDP- PKK kanadı arasındaki ortak adımlar etkisini haftalarca Türkiye gündemini meşgul eden İç Güvenlik Paketi konusunda da gösterdi. Hükümetin komisyona geri çektiği paketten HDP- PKK kanadını rahatsız eden tüm düzenlemeleri çıkardı. İç Güvenlik Paketi'nin TBMM İçişleri Komisyonu'na çekilen 63 maddesinin tamamı tasarıdan çıkarıldı. HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan "paket bizim istemediğimiz haliyle çıkmayacak" demişti. Buldan 4 Mart'ta Iğdır'da yaptığı açıklamada, "AKP Grup Başkanvekilleri ve İçişleri Bakanı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde geçen maddelerin tekrar ele alınması, tekriri müzakere yöntemiyle bir daha görüşülmesi yönünde bir ortaklaşma sağlandı " demişti.

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,13012724/ittifaki-gizleme-cabalari



Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,265 µs