En Sıcak Konular

TÜRK OCAKLARI'NDAN ''SÖZDE SOYKIRIM'' AÇIKLAMASI

22 Nisan 2015 17:12 tsi
TÜRK OCAKLARI'NDAN ''SÖZDE SOYKIRIM'' AÇIKLAMASI Anadolu topraklarında, dokuz asır boyunca hâkimiyeti altındaki farklı etnik ve dinî gruplarla bir barış ve huzur ortamı tesis etmiş olan Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı tecrübelerinin mimarı Türk milletidir.

Türk Ocakları Genel Merkezinin 1915 Olayları Hakkındaki Açıklaması
 
Aziz Türk Milleti!
 
Anadolu topraklarında, dokuz asır boyunca hâkimiyeti altındaki farklı etnik ve dinî gruplarla bir barış ve huzur ortamı tesis etmiş olan Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı tecrübelerinin mimarı Türk milletidir. 19. yüzyıl başlarından itibaren önce Balkanlarda ve gayrimüslim topluluklarda başlayan ayrılıkçı hareketler, sonra Müslüman unsurlara ve Asya topraklarına da intikal etmiştir. Bu bağlamda, 19. yüzyılın son çeyreğinde Ermeni örgütlenmeleri, Türk milletinin varlığına kasteden emperyalist güçlerle işbirliği içinde hareket etmişlerdir.
 
Birinci Cihan Harbi başlarında, henüz "tehcir" denilen sevk ve iskân kararı ortada yokken Kars ve Ardahan bölgesinde katliamlar yapan, daha sonra Van'da büyük bir isyan çıkartan ve Ruslarla işbirliği yaparak idareyi ele geçiren Ermeni komitacılar, büyük bir katliama yol açtılar. 1915'te, Türk milleti Çanakkale dahil pek çok cephede bir ölüm kalım savaşı verirken ordumuz arkadan hançerlendi. Buna karşı, Türk milletinin ve Türk devletinin nefsi müdafaa tedbiri olarak "sevk ve iskân" kararı alınmıştır. Bu karar sayesindedir ki bugün o Doğu vilayetlerinde, Erzurum'dan Diyarbakır ve Urfa'ya uzanan hatta, ezan sesi duyuluyor. Aksini iddia edenler, bir zamanların Müslüman Türk kenti Revan'a (bugün Erivan) bakabilirler. 

Savaş şartları yüzünden hayatlarını kaybeden insanlar için kimse sevinç duymaz, elbette ki masum insanların hayatlarını kaybetmesi üzücüdür. Ne var ki, savaş mağdurlarını etnik kökene, dine göre ayırmak Haçlı zihniyetinin bir yansımasıdır. Balkanlarda, Kafkaslarda, Anadolu'da ölen, öldürülen milyonlarca Müslüman Türk'ün acısına bugüne kadar "ortak acı" diyen başka bir devlet oldu mu? 1915-22 arasında Anadolu'da Ermeni çeteler tarafından katledildiği sabit olan 520.000 Müslümanın torunlarına taziye mesajı yayımlayan oldu mu?
 
Ülkemizde, Türk milletine hakaret ederek bir yerlerden ödül ve aferin almayı marifet zannedenler var. Toplam nüfusları 1.350.000 olduğu halde, utanmadan 1,5 milyon Ermeni'nin öldürüldüğünden bahsedenler var. Kaldı ki  Ermenilerin önemli bir bölümü tehcire tabi tutulmamış, sevk edilenlerin  büyük çoğunluğu da sağ salim sevk mıntıkalarına varmıştır. Bu durum, Osmanlı belgeleriyle de yabancı devletlerin ve yardım kuruluşlarının belgeleriyle de sabittir. Bu apaçık gerçeklere rağmen son olarak Ermeni soykırımından bahseden Papalık, Avrupa Parlamentosu başta olmak üzere birtakım ülkelerin parlamentolarını hakikat adına, insanlık adına ve Türk milleti adına kınıyoruz.
 
Türk devletini yönetenler, "Tabuları yıkıyoruz!" sloganının cazibesine kapılmadan aklıselim çizgisinde hareket etmelidirler. Ermeni meselesi, basit bir taziye ve özür meselesi değildir, bir Türk-Ermeni çatışması da değildir. Bu mesele dün, Türk milletinin bu topraklarda bin yıldır kesintisiz ve ortaksız süregelen egemenliğine yönelik bir tehdidin aracı olarak gündeme getirilmiştir. Geçen yıl yayınlanan taziye mesajının hiçbir şeye yaramamıştır. Türk Devleti haklı olduğu bu konuda dik durmalı, asla tavizkâr bir görüntü vermemelidir.
 
Aziz Türk milleti,
Unutma ki, bizden aslında Türk olduğumuz için, Müslüman olduğumuz için, Hristiyanlığın ilk yayıldığı bu toprakları vatanlaştırıp Müslüman Türk yurdu yaptığımız için, İstanbul'u fethettiğimiz için, İslam'ı kimseyi zorlamadan Avrupa'nın göbeğine kadar yaydığımız için, Viyana kapılarını zorladığımız için, Roma'yı fethe kalktığımız için özür dilememiz, diz çökmemiz isteniyor. Türkleri Avrupa'dan ve Anadolu'dan atma hedefiyle hareket edenler 19. Yüzyıl başlarından 1920'lere kadar Balkanlarda, Kafkaslarda, Kırım'da, Anadolu'da 5 milyon civarında Müslüman Türk'ün katledilmesinden sorumludurlar.
 

Bizim medeniyetimiz, bir hoşgörü ve adalet medeniyeti idi. Diğer unsurlar gibi Ermeniler de bu çatı altında huzur içinde yaşadılar. Ermenileri kışkırtan emperyalist odakların yönlendirmesi ve onlarla işbirliği yapan çetelerin sebebiyet vermesiyle ortaya çıkan hadiseler yüzünden kimse Türk milletini suçlayamaz, özür, tazminat vb. taleplerde bulunamaz. Milletimizin tarihinde soykırım gibi utanç verici bir hadise yoktur; kimse milletimize böyle bir suçlama ile hakaret edemez.
 
 
Türk Ocakları Genel Merkez Yönetim Kurulu adına Genel Başkan
 
Prof. Dr. Mehmet Öz 

Kaynak: turkocaklari.org.tr  http://turkocaklari.org.tr/sayfa/5167/turk-ocaklari-genel-merkezinin-1915-olaylari-hakkindaki-aciklamasi.html


Bu haber 776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,000 µs