En Sıcak Konular

SALGINDA BİDEN EKONOMİDE TRUMP

7 Ekim 2020 22:52 tsi
SALGINDA BİDEN EKONOMİDE TRUMP ABD’de altı eyalette anket: Seçmen salgın yönetiminde Biden’a, ekonomi yönetiminde Trump’a güveniyor

ABD’de altı eyalette anket: Seçmen salgın yönetiminde Biden’a, ekonomi yönetiminde Trump’a güveniyor

Reuters ve Ipsos tarafından Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) altı eyaletteki seçmenlerle internet üzerinden yürütülen ve sonuçları salı günü (6 Ekim) açıklanan kamuoyu yoklamasına göre, Demokratlar’ın başkan adayı Biden, üç eyalette rakibi Trump’tan önde. Geri kalan üç eyalette ise iki ismin de oy potansiyeli ya aynı ya da birbirine çok yakın görünüyor. Ankete katılanların çoğunluğu Biden’a salgın yönetiminde daha çok güvenirken, Trump’ın ekonomiyi daha başarılı şekilde yöneteceğini düşünüyor. Katılımcılar arasında kesin kararını vermiş ve oylarını posta yoluyla göndermiş olanlar da yer alıyor. 

Reuters ve Ipsos, ABD’de Wisconsin, Pensilvanya, Michigan, Kuzey Karolina, Florida ve Arizona eyaletlerindeki seçmenlerle internet üzerinden bir anket çalışması yürüttü. Halihazırdaki Cumhuriyetçi Başkan Trump ile Demokrat aday Biden’ın yarışacağı 3 Kasım’daki seçimin sonuçlarına ilişkin tahmin yürütmek için yapılan çalışmada, yarışta kritik rol oynayacağı düşünülen altı eyalete odaklanıldı.

Michigan’da 29 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında yapılan ankete katılan seçmenlerin yüzde 51’i Biden, yüzde 43’ü ise Trump için oy vereceklerini belirtti. 11-16 Eylül arasında yine Michigan’da yürütülen anket çalışmasında ise katılımcıların yüzde 49’u Trump’a oy vereceklerini belirtirken Biden’ı destekleyenlerin oranı yüzde 44 idi. İki anket arasında neredeyse iki hafta var. Bu iki haftalık sürede Biden oy oranını artırırken, Trump’ın oy oranı düşmüş gibi görünüyor. 


Yine Michigan’da koronavirüs salgınıyla mücadelede seçmenlerin yüzde 50’si Biden’a güvenirken, Trump’a güvenenlerin oranı yüzde 41. Ancak sözkonusu ekonominin yönetimi olduğunda Michigan’daki seçmenlerin çoğunluğu (yüzde 49) Trump’a güveniyor. Biden’a güvenenlerin oranı ise yüzde 44’te kalıyor. Michigan’da ankete katılan 1098 kişinin yüzde 10’u oylarını posta yoluyla gönderdiklerini belirtti. 

Kuzey Karolina’da ise her iki adayın potansiyel oy oranı da yüzde 47. Ankete katılanların yüzde 47’si salgın yönetimi konusunda Biden’a güvenirken, yüzde 52’si ekonominin yönetiminde Trump’a daha çok güveniyor. Kuzey Karolina’daki 1100 katılımcının yüzde 8’i posta yoluyla oylarını gönderdi. 

Cumhuriyetçi Vali Ron DeSantis’in yönetimindeki Florida’da da hem Trump’ı hem de Biden’ı destekleyenlerin oranı yüzde 47. Cumhuriyetçi valinin salgın yönetimi eleştirilere maruz kalırken Trump, Vali DeSantis’i desteklemişti. Reuters/Ipsos anketine katılanlar, salgınla mücadelede Trump’ın da Biden’ın da başarısına eşit oranda (yüzde 46) güveniyor. Ekonomiyi yönetmek konusunda ise yüzde 51 ile Trump önde. Florida’daki 1005 anket katılımcısının henüz yüzde 3’ü posta yoluyla oylarını kullandı. 

Michigan’ın yanı sıra Wisconsin, Pensilvanya ve Arizona eyaletlerinde de anket sonuçları Biden’ın lehine görünüyor. Arizona’da fark yalnızca yüzde 1 oranında, ancak Pensilvanya ve Wisconsin’da elde edilen sonuçlar, Biden’ın Trump’a göre yüzde 5 ve 6 daha fazla oy alma potansiyeli olduğunu gösteriyor. Wisconsin’da katılımcıların yarısı, Pensilvanya’da ise yarıdan fazlası (yüzde 51), Biden’ın Trump’a göre salgın yönetiminde daha başarılı olacağını düşünüyor. Ekonomi yönetimi sözkonusu olduğunda ise oranlar hem Pensilvanya hem de Wisconsin’da yüzde 51 ile Trump’ın lehine. 


Kaynak:  medyascope.tv

 

https://medyascope.tv/2020/10/07/abdde-alti-eyalette-anket-secmen-salgin-yonetiminde-bidena-ekonomi-yonetiminde-trumpa-guveniyor/



Bu haber 34,860 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,718 µs