En Sıcak Konular

DÜNYADAN KORONAVİRÜS HABERLERİ

7 Ekim 2020 23:00 tsi
DÜNYADAN KORONAVİRÜS HABERLERİ DSÖ’ye göre Avrupalılar salgının ikinci dalgasıyla mücadele etmekte zorlanıyor, İngiltere’de üniversiteler virüsün yayılmasında büyük bir rol oynuyor

Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberleri: DSÖ’ye göre Avrupalılar salgının ikinci dalgasıyla mücadele etmekte zorlanıyor, İngiltere’de üniversiteler virüsün yayılmasında büyük bir rol oynuyor

Koronavirüs İngiltere’deki üniversitelerde yayılıyor. Çin’de klinik denemeleri süren dört farklı aşıda son aşamaya gelindi. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre Avrupalılar salgının ikinci dalgasıyla mücadele etmekte zorlanıyor. Salgına rağmen Senegal’de büyük bir dini festival düzenleniyor. ABD’nin New York şehrinde 80 yaşındaki bir adam maske kavgası sonucu hayatını kaybetti. Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberlerini Medyascope sizin için derledi.

Koronavirüs, İngiliz üniversitelerini etkisi altına aldı

İngiliz yetkililer, bugüne kadar İngiltere’deki 90 üniversitede beş binden fazla koronavirüs vakasına rastlandığını açıkladı. Yetkililere göre Manchester şehrindeki Manchester ve Manchester Metropolitan üniversitelerinde kaydedilen yaklaşık 1500 vaka şehirdeki vaka sayısının 10 kat artmasına sebep oldu.


İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın üniversite ve diğer yüksek eğitim kurumlarına verdiği yardım paketlerinin büyük bir kısmını geri çekmesi üniversite yönetimlerini ortadaki riske rağmen kampüsleri tekrar açma kararı almaya itti.

Nottingham Üniversitesi’nden siyaset tarihi profesörü Steven Fielding, “Birçok sektör salgının negatif etkileri sebebiyle hükümet tarafından destekleniyor ancak hükümet üniversitelere hiç para teklif etmiyor. Hükümet yetkilileri üniversiteleri muhalif, benim gibi insanları da düşman olarak görüyor” diye konuştu.

Manchester Metropolitan Üniversitesi’nde öğrenci olan Lucia Dorada, okuldaki öğrencilerin temizlik konusunda dikkatli davranmadıklarını ve çok sayıda öğrencinin kampüste parti düzenlemeye devam ettiğini söyledi.

Manchester Metropolitan Üniversitesi’nde okuyan Aslan Warburton ise üniversitelerdeki durumu şöyle anlattı: “Öğrenciler sıcak para olarak göründüğü için kampüste hangi şartlarda yaşadığımız yöneticiler için pek önemli değil . Bunun olumsuz sonuçları hakkında daha sonra endişelenmeye başlayacaklar.”

Manchester Üniversitesi’nden siyasetbilimci Rob Ford ise “Hükümet sağır edici bir sessizliğe büründü. Sanırım virüsü üniversitelere geri döndürmek istiyorlar” diye konuştu.

Avrupa genelinde virüsten kaynaklanan en yüksek ölüm oranına sahip İngiltere’de, hükümet yetkililerinin üniversitelere karşı olan tutumunun özellikle küçük bölgelerde virüsün yayılma hızını arttırdığı belirtiliyor.


Çin’de üretilen dört farklı aşıda son aşamaya gelindi

Çin’de devam eden dört farklı aşı çalışmasında klinik denemelerde son aşamaya gelindi. Çin Tıbbi Bilimler Akademisi’ne bağlı Tıbbi Biyoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen bir koronavirüs aşısının, klinik deneylerde uygulanan testler sonucunda kullanım için güvenli olduğu belirtildi.

Aşı çalışmalarında yer alan bilim insanlarının salı günü (6 Ekim) yayımladıkları bir makalede, 18 ile 59 yaşları arasındaki 191 sağlıklı katılımcının katıldığı aşının Faz 1 denemelerinde, katılımcıların aşıya karşı olumsuz bir reaksiyon göstermediklerine, görülen yan etkilerin enjeksiyon bölgesinde hafif ağrı, kızarıklık, kaşıntı ve şişliklerle sınırlı olduğuna yer verildi.


Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge
Dünya Sağlık Örgütü’ne göre Avrupa salgının ikinci dalgasıyla mücadele etmekte zorlanıyor

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, salı günü (6 Ekim) yaptığı açıklamada Avrupa kıtasında yer alan ülkelerin salgında ikinci dalgayı yaşadığını ve bazı yerlerde durumun kötüye gitmeye başladığını söyledi.

Avrupa ülkelerinde koronavirüs kapsamında alınan kısıtlamalara karşı olan insanların çeşitli eylemler düzenlediğini ve bu durumun yanlış olduğunu söyleyen Kluge, İspanya’nın başkenti Madrid’in salgının ikinci dalgasının merkez üssü haline geldiğini ve salgındaki mevcut durumun zengin ile yoksul arasındaki ayrımı bir kez daha ortaya çıkarttığını belirtti.

Dr. Kluge, Avrupa’daki hükümet yetkililerin vatandaşlarını anlamak için daha detaylı çalışmalar yapmasını tavsiye ederken ülkelerin virüs karşısında alacakları önlemleri oluşturmak için vatandaşlarıyla birlikte çalışması gerektiğini hatırlatarak şunları söyledi: “İnsanlar koronavirüsü kontrol altına almak için büyük fedakarlıklar yaptı. Nerede yaşarsak yaşayalım veya ne yaparsak yapalım, hepimizi tüketen olağanüstü bedeller ödedik. Bu tür durumlarda olaylara kayıtsız kalmak ve motivasyonuzu yitirmiş gibi hissetmeniz kolay ve doğaldır.”


Senegal’de salgına rağmen düzenlenen büyük Megal Festivali başladı

Afrika ülkelerinden Senegal’de salgına rağmen ülkenin dört bir yanından gelen katılımcıların ağırlandığı büyük bir festival düzenleniyor. 6 Ekim Salı günü başlayan “Megal” adlı dini festival için binlerce insan kutsal kabul edilen Touba şehrine akın etti. 

Koronavirüsün başlangıcından bu yana düzenlenecek en büyük toplu etkinlik olması beklenen Megal Festivali, geçen yıl dört buçuk milyon katılımcıyı ağırlamıştı. Yetkililer bu yılki katılım sayısı hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Yerel mezheplerden olan Murides’in lideri, devam eden salgın tehlikesine rağmen insanlara festivale katılmaları çağrısında bulundu. Hükümet yetkilileri ise düzenlenecek festival için herhangi bir kısıtlama getirmedi.

Megal Festivali’nin koronavirüs salgınından önceki yıllarda öne çıkan özelliği “toplum ve misafirperverliğe verilen önem” olarak biliniyor. Festivale katılanlar herhangi bir rezervasyon yaptırmadan Touba şehrinin sakinleri tarafından ağırlanıyor. 


New York’taki bir barda çıkan maske tartışması sonucunda 80 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetti

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrinde bulunan Erie bölgesindeki bir barda 26 Eylül günü, maske takmayan bar patronuyla tartışan Rocco E. Sapienza’nın (80) hayatını kaybettiği açıklandı.

New York Erie Bölge Savcısı John Flynn, 65 yaşındaki bar sahibi Donald M. Lwiski’nin tartışma sırasında Sapienza’yı ittiğini ve yaşlı adamın başını sert bir cisme çarparak bilincini kaybettiğini açıklamıştı. Yetkililer yoğun bakımda olan Sapienza’nın 1 Ekim Cuma günü öldüğünü duyurdu.

Derleyen: Meryem Zelal Direkçi - Medyascope

 

KAYNAK: https://medyascope.tv/2020/10/07/dunyadan-goze-carpan-koronavirus-haberleri-dsoye-gore-avrupalilar-salginin-ikinci-dalgasiyla-mucadele-etmekte-zorlaniyor-ingilterede-universiteler-virusun-yayilmasinda-buyuk-bir-rol-oynuyor/



Bu haber 34,661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,215 µs