En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ VE A. MADRİD KADIN FUTBOL TAKIMLARI,KADINLAR GÜNÜ İÇİN SAHADA

6 Mart 2020 16:01 tsi
BEŞİKTAŞ VE A. MADRİD KADIN FUTBOL TAKIMLARI,KADINLAR GÜNÜ İÇİN SAHADA Beşiktaş JK - Vodafone işbirliğiyle Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak düzenlenen Vodafone Kupası, yarın (7 Mart’ta) Vodafone Park’ta oynanacak.

BEŞİKTAŞ VE ATLETİCO MADRİD KADIN FUTBOL TAKIMLARI, DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NDE “VODAFONE KUPASI” İÇİN SAHAYA ÇIKIYOR

Beşiktaş JK - Vodafone işbirliğiyle Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak düzenlenen Vodafone Kupası, yarın (7 Mart’ta) Vodafone Park’ta oynanacak. Beşiktaş JK ve Atletico Madrid kadın futbol takımlarının karşılaşacağı maça giriş ücretsiz olacak ve Passolig gerekmeyecek. Futbolda #BenVarım diyen kadınları destekleyen Vodafone ayrıca, maça gelen her bir kişi için Beşiktaş Kadın Futbol Takımı altyapısına bağış yapacak.

Tüm taraftarları Beşiktaş Kadın Futbol Takımı’nı desteklemek için stada davet eden Beşiktaş JK Başkanı Ahmet Nur Çebi, “Beşiktaş, Türk sporunun mihenk taşı. Türkiye’den olimpiyatlara ilk defa kadın sporcu gönderen bir kulübün temsilcileri olarak, hayatın her alanında olduğu gibi sporda da eşitlikten yana olduğumuzu belirtmek isterim. Vodafone ile kadın futbolunda yakaladığımız başarılı çizgiyi devam ettirmeye kararlıyız” dedi.

Beşiktaş JK ile yedi yıl önce 150 milyon doları aşan değeriyle Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza atan Vodafone, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü çok özel bir etkinlikle kutluyor. Beşiktaş Kadın Futbol Takımı, toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek amacıyla Vodafone Kupası’nda İspanya’nın önde gelen takımlarından Atletico Madrid Kadın Futbol Takımını misafir edecek. Futbolda #BenVarım diyen kadınlara destek veren Vodafone’un Beşiktaş JK işbirliğiyle organize ettiği maç, 7 Mart 2020, Cumartesi günü (yarın) saat 17:00’da Vodafone Park’ta oynanacak maç, Vodafone TV’den canlı yayınlanacak. Vodafone ayrıca, maça gelen her bir kişi için Beşiktaş Kadın Futbol Takımı altyapısına destek olacak.

Konuyla ilgili olarak Vodafone Park’ta düzenlenen toplantıya Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nur Çebi, Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ve Beşiktaş Kadın Futbol Takımı Kaptanı Esra Erol katıldı.

Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nur Çebi, şunları söyledi:

“Beşiktaş JK, Türk sporunun mihenk taşı, kurulduğu günden bu yana sadece erkeklerin değil kadınların da spor yapma olanağı bulduğu bir kulüp.1936 yılında Berlin Olimpiyat Oyunları’na Türkiye’yi temsilen kadın sporcu gönderen ilk kulüp. Beşiktaş’ta yetişen Halet Çambel ve Suat Fetgeri milli forma ile olimpiyat oyunlarına katılan ‘ilk Türk kadın sporcular’ olarak Türk spor tarihine isimlerini yazdırdılar. İlerleyen yıllarda da kadınlarımız hentboldan voleybola, basketboldan futbola her branşta Beşiktaş çatısı altında spor yapma imkânı yakaladı. Beşiktaş JK olarak en büyük kazancımız budur ve bundan da gurur duyuyoruz. Biz sporun cinsiyeti olmadığına inanıyoruz; yeteneği ve azmi olan herkes Beşiktaş çatısı altında her spor dalında temsil edilebilir. 80 yıl önce Türkiye’den olimpiyatlara ilk defa kadın sporcu gönderen bir kulübün temsilcileri olarak, hayatın her alanında olduğu gibi sporda da eşitlikten yana olduğumuzun altını çizmek isterim. Vodafone ile kadın futbolunda yakaladığımız başarılı çizgiyi devam ettirmeye kararlıyız.”

Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, şöyle konuştu:

“Beşiktaş ile bu kez kadın futbolu için güçlerimizi birleştiriyoruz. Amaç odaklı bir şirketiz. Herkesi kapsayan bir dijital toplum hedefliyoruz. Cinsiyet eşitliğine önem veriyoruz. Futbol erkek işidir demek, yanlış. Kadınlar da en az erkekler kadar iyi futbol oynayabilir. Vodafone Kupası’nda bunu hep birlikte göreceğiz. Takımlarımıza başarılar diliyorum. Sayın Başkan’a ve Beşiktaş camiasına teşekkür ediyorum. Kadın futbolunu desteklemeye devam edeceğiz. Futbolda #BenVarım diyen kadınların yanında olmayı sürdüreceğiz.”

Beşiktaş Futbol Altyapı ve Tüm Branşlar Spor Okullarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Fidan ise, Beşiktaş Kadın Futbol Takımı’nın Türkiye’yi uluslararası şampiyonalarda başarıyla temsil ettiğini vurguladı.  Üç büyük kulüp içerisinde ilk Kadın Futbol Takımı’nın Beşiktaş JK çatısı altında kurulduğuna işaret eden Fidan; “Ayrıca ilk kız futbol okulunu açan, 100’ün üzerinde lisanslı oyuncusu olan ve her kategoride Milli Takıma sporcu vermiş bir kulüp olmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu’nun başlattığı ve UEFA’nın da desteklediği Kadın Futbol Eğitim Merkezleri Projesi’ne kapsamında iki yılda 13-15 yaş aralığında sayıları 600’e ulaşan kız çocuğu kulübümüz tesislerinde temel futbol eğitimi aldı. 2014 yılında ise Beşiktaş Kadın Futbol Takımımız profesyonel anlamda en alt lig olan TFF Kadınlar 3. Ligi’nde mücadeleye başladı. İlk yıl şampiyonlukla yükseldiğimiz ikinci ligden namağlup şampiyonlukla birinci lige çıktık ve 4 yıldır TFF Kadınlar 1. Ligi’nde 2 kez şampiyonluk yaşadık. Geçtiğimiz yıl Kadın Futbol Takımımız ülkemizi UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde temsil etti ve ülkemize namağlup olarak döndü. Beşiktaş olarak kadınların sahada olmasını destekleyen bir kulüp olmaya devam edeceğiz. Kadın sporu konusunda çok şanslı bir ekibiz, çünkü başta futbol olmak üzere kadın sporcularımızın maçlarına giden, gelişmelerini yakından takip eden bir başkanımız var” şeklinde konuştu.

Beşiktaş Kadın Futbol Takımı Kaptanı Esra Erol ise şunları kaydetti:

“Cinsiyetçi önyargıları kırmak gerektiğini düşünüyorum. Beşiktaş Kadın Futbolu Takımı olarak, sosyal bir misyon da üstlendik. Herkese kadınların güçlü olduğunu ve futbol oynayabileceğini göstermek istiyoruz. Sponsorumuz Vodafone’a çok teşekkür ediyoruz. Vodafone’un futbolda ‘ben varım’ diyen kadın oyuncuları desteklemesi çok değerli. Atletico Madrid ile maç yapacak olmanın heyecanı içindeyiz. Kendimize güveniyoruz. Bu maçın bizi en çok motive eden yanı, Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir maç olması. Bu maçı sadece kadın futbolcular için değil, dünyadaki tüm kadınlar için oynayacağız. Tüm futbolseverleri maçımıza bekliyoruz.”

Herkese açık olacak

Vodafone Kupası, saat 17.00’da başlayacak. Maça giriş ücretsiz olacak ve Passolig gerekmeyecek. Maçın biletleri, Vodafone Park gişelerinden temin edilebiliyor.

Cinsiyetçi algıyla mücadele

Vodafone Kupası, genellikle erkeklerle özdeşleştirilen alanlarda kadınların da var olduğunun gösterilmesi ve cinsiyetçi algının kırılması hedefiyle düzenleniyor. Bu doğrultuda, “Kadınlar futbol oynayamaz” anlayışına karşı çıkan Vodafone, toplumda yerleşik olan ve spora da yansıyan cinsiyetçi yapının değişmesi gerektiğine inanıyor.

Kadın futboluna sürdürülebilir destek

Kurulduğu günden bu yana Beşiktaş Kadın Futbol Takımı’nın sponsoru olan Vodafone, kadın futboluna desteğini sürdürülebilir bir yapıda devam ettirecek. Beşiktaş JK işbirliğiyle Türkiye’de kadın futbolu yetenek taraması yapmayı planlayan Vodafone, kendi bünyesinde de bir kadın futbol takımı kurarak İstanbul Kupası’na katılacak.

 




Bu haber 1,537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    84,108 µs