En Sıcak Konular

GEV İŞKUR İŞBİRLİĞİ İLE KADIN KAYNAKÇI YETİŞTİRECEK

6 Mart 2021 11:18 tsi
GEV İŞKUR İŞBİRLİĞİ İLE KADIN KAYNAKÇI YETİŞTİRECEK Gedik Eğitim Vakfı İŞKUR işbirliği ile Kadın Kaynakçı Kursları başlatıyor.

GEV, İŞKUR İŞBİRLİĞİ İLE KADIN KAYNAKÇI YETİŞTİRECEK

Gedik Eğitim Vakfı İŞKUR işbirliği ile Kadın Kaynakçı Kursları başlatıyor. İŞKUR’a kayıtlı, aktif çalışan ya da emekli olmayan, bir eğitim kurumuna kayıtlı olmayan, ilkokul mezunu 18 yaş üstü kadınlara verilecek eğitimler sonucunda yapılacak sınavı geçenler MYK belgesi almaya hak kazanacak.

Türkiye’de kadın istihdamını desteklemek üzere bugüne kadar çok çeşitli gönüllü projelere imza atan Gedik Eğitim Vakfı, Türkiye’de bir ilk olan kadın kaynakçı kurslarını tüm ülke geneline yaygınlaştırmayı planlıyor. Günümüzde kaynakçılık mesleğini kadınların da icra edebileceği bir meslek haline getirmeyi amaçlayan GEV, kadınların meslek sahibi olmalarının yanısıra sanayiinin ihtiyacına da cevap vermek hedefinde.

Kadın kaynakçı kursunu ve kurs sonundaki sınavı kazananlar için otomotiv ve yan sanayi başta olmak üzere pek çok alanda iş bulma imkanının çok yüksek olduğunu söyleyen GEV yetkilileri, sanayiinin ekmeği olan kaynak konusunda yetişmiş insan kaynağının istihdam piyasasına katkı sağlayacağını ifade ediyor.

Gedik Eğitim Vakfı ve İŞKUR işbirliği ile düzenlenecek kaynakçı kurslarının ilki 8 Mart 2021 tarihinde başlayacak olup 26 Mart 2021’e kadar sürecek. 15 saat teori, 75 saat uygulamalı toplam 90 saat sürecek kurslarda kadınları eğitimleri GEV’in tecrübeli uzman kadrosundan alacak.

Kadın Kaynakçı Kursu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik, Pendik belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik Kaymakamı Hülya Kaya ve İŞKUR yetkilerinin katılımıyla saat 11:00’de GEV’de yapılacak bir açılış törenle başlayacak.

 


GEV HAKKINDA:

Gedik Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı (GEV), ülke eğitimine ve Türkiye’de kaynak teknolojisinin gelişimine katkıda bulunmak amacı ile 07.09.1994 tarihinde Gedik Holding tarafından kurulmuştur.

GEV, bu alanlarda her türlü etkinliği ve girişimi üzerine düşen toplumsal bir görev olarak kabul etmiştir. Bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı, yüksek öğretim kurumları ve özel sektör kuruluşları ile Vakıf arasında kurulduğu günden bu yana çok boyutlu çalışmalar yapılmıştır.

GEV, okul, yurt, mesleki eğitim merkezi, engellilere yönelik hizmet veren eğitim kurumları gibi pek çok projeyi başarıyla hayata geçirmiştir.

Vakıf, amaçları doğrultusunda yaptığı çeşitli yardımlarla ilgili olarak çeşitli kurum ve kuruluşlardan Teşekkür, Takdir Belgeleri almıştır. Bunlar arasında T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Takdir Belgeleri ile 23.12.1999 tarihinde Cumhurbaşkanlığınca verilen Şükran Plaketi ve Belgesi de bulunmaktadır.

Daha önceden Vakıf kurucularına ait şirketler tarafından verilen “Kaynakçı Geliştirme Seminerleri” GEV’in katkılarıyla 1995 yılından bu yana periyodik olarak düzenlenmektedir.

Özel sektör kuruluş çalışanlarına teorik ve pratik kaynak teknolojileri konusunda eğitimler veren Vakıf, 1994-2009 yılları arasında 32,500 kişiye ücretsiz eğitim sağlamıştır.

Vakıf, 2008 yılından bu yana merkezi Paris’te bulunan IIW (Uluslar arası Kaynak Enstitüsü) Türkiye sorumlu üyesidir. GEV bünyesinde Mart 2009’dan bu yana IIW’a bağlı, tüm dünyada geçerliliği olan Uluslararası diploma ve sertifika programları da düzenlenmektedir.





Bu haber 938 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,035 µs