En Sıcak Konular

İletişim Başkanı Altun: ''İmzalanan anlaşma, küresel gıda krizini hafifletecek''

22 Temmuz 2022 23:27 tsi
İletişim Başkanı Altun: ''İmzalanan anlaşma, küresel gıda krizini hafifletecek'' Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, tahıl koridoru imza törenine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

İletişim Başkanı Altun: "İmzalanan anlaşma, küresel gıda krizini hafifletecek"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde Dolmabahçe’de gerçekleştirilen Karadeniz'den Ukrayna tahılının güvenli şekilde geçirilmesi yönelik tahıl koridoru imza törenine ilişkin sosyal medya hesabında paylaşımdan yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, tahıl koridoru imza törenine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

İletişim Başkanı Altun'un paylaşımı şöyle:

“Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye, uluslararası toplumun karşılaştığı zorluklarla mücadelede kalıcı diplomasinin önemini bir kez daha gösterdi. Bugün imzalanan anlaşma, çok ihtiyaç duyulan tahıl ihracatının önünü açarak küresel gıda krizini hafifletecek.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın da belirttiği gibi, bu anlaşma tüm dünyada kıtlığı önleyecek ve hayat kurtaracak. Küresel sorunları diplomasiyle ele alma taahhüdümüzü gösteren bu anlaşmaya aracılık etmek için Ukrayna ve Rus taraflarının yanı sıra BM ile yakın bir şekilde çalıştık. Türkiye, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın liderliği sayesinde uzun süredir uluslararası arenada önemli bir aktör olarak öne çıkıyor.

Gıda güvenliği, göç, enerji krizi ve bölgesel çatışmalar gibi mevcut bölgesel ve küresel sorunları çözmek için çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye, Ukrayna savaşının başından bu yana diplomatik girişimleri sürdürüyor. Daha önce ateşkes görüşmeleri için iki tarafı bir araya getirmeyi başarmıştık. Tahıl ihracatı konusunda bugün büyük ilerleme kaydettik. Dünyamız çalkantılı zamanlardan geçerken, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın daima ortaya koyduğu gibi, çözümler bulmak için güçlü bir liderliğe ve kararlılığa ihtiyacımız var. Uluslararası toplumu ortak sorunlara diplomatik çözümler bulmak için hiçbir çabadan kaçınmamaya davet ediyoruz.  

Çatışma ve krizlerle dolu istikrarsız bir bölgede Türkiye, bir barış ve istikrar ışığı olarak parlamaktadır. Karşılaştığımız zorlukların büyüklüğü ne olursa olsun, temasa, diyaloga ve diplomasiye olan inancımız her zaman güçlü olmuştur.  

Türkiye olarak, istikrar ve barış davasına hizmet edecek aktörlerle ilişki kurmaktan asla çekinmeyeceğiz. Bugünkü anlaşma, uluslararası toplumun insanlığın karşı karşıya olduğu sayısız devasa zorluğun üstesinden gelmek için bizimle birlikte çalışabileceğini gösterdi.   Dünya bir salgını atlatırken ve bölgemiz birden fazla çatışmayla meşgulken, dünya liderlerinin harekete geçmesi kritik önem taşıyor. Daha aydınlık bir gelecek istiyorsak, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın sergilediği gibi bir cesur liderlik başka yerlerde de kendini göstermelidir.”
Hibya Haber Ajansı



Bu haber 334 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,615 µs