En Sıcak Konular

İş Kurmayı 3 Aşamada Öğreten ''Hayat Okulu''

1 Mart 2023 16:13 tsi
İş Kurmayı 3 Aşamada Öğreten ''Hayat Okulu'' Dünyanın ilk ve tek mikro-girişimcilik platformu GOODFORYOU, iş kurmayı 3 aşamada öğreten dijital dönüşümünü tamamladı.

Mikro-girişimciler için iş kurmanın dijital devrimi: GOODFORYOU

İş Kurmayı 3 Aşamada Öğreten “Hayat Okulu”

Dünyanın ilk ve tek mikro-girişimcilik platformu GOODFORYOU, iş kurmayı 3 aşamada öğreten dijital dönüşümünü tamamladı. 16 Adım Programı ve Mentorluk Aplikasyonu ile mikro-girişimcilere “hayat okulu” olacak platform, Türkiye’de 1 milyon, dünya genelinde ise 30 milyon mikro-girişimciyi yola çıkarmayı hedefliyor.

Kendi işini kurmayı hayal eden ancak sermaye ve mentor sorunu yaşayan mikro-girişimciler için doğan GOODFORYOU, 6 ayı aşan bir çalışma ve yatırımın sonucunda tüm dijital alt yapısını kendi ekibiyle birlikte programladı. Orijinal içerikleri ve kodlamasıyla dünyanın ilk ve tek mikro-girişimcilik platformu olarak inşa edilen GOODFORYOU, 16 Adım Programı ve Mentorluk Aplikasyonu ile mikro-girişimcilere 3 aşamada iş kurmayı öğretecek.

Platformun amacı, girişimci olmak isteyen ancak uygun koşullara sahip olmadığını düşünen üniversite öğrencilerinin, mezunların, beyaz yakalıların ve ikinci baharını yaşamak isteyen kişilerin yeni bir başlangıç yapmalarına yardımcı olmak, bunu da uçtan uca dijital, pratik ve oldukça ekonomik bir şekilde gerçekleştirmek. Amerika Florida merkezli kurulan ve Türkiye’de de faaliyette olan GOODFORYOU, 2030’a kadar Türkiye’de 1 milyon, dünya genelinde ise 30 milyon mikro-girişimciyi yola çıkarmayı hedefliyor. Desktop ve mobili aynı anda kullanan platform, Türkiye’de mart ayı başında aktif hale gelecek. Takip eden dönemde ise Amerika ile global lansman planlanıyor.

İş kurmayı öğreten dijital ekosistem

GOODFORYOU Kurucu Ortağı Cem Akın, “Bize göre girişimcilik yola çıkmak ve yolda kalmaktır. GOODFORYOU düşük sermayeli bir iş kurabilmen için sana 3 parça verecek. Bunlar birleşecek ve senin hayatını değiştirecek. Yola çıkmak için beynine format atmalı, girişimcilik kaslarını geliştirmelisin. İlk aşama olan, 64 basit ve eğlenceli videodan oluşan 16 Adım Programı'nın amacı budur. 16 adımı ister 16 günde, ister 1 günde tamamlarsın. Burada içindeki girişimciyi uyandırırsın, mazeretleri bırakıp yola çıkarsın. 16 Adım Programı'nın son günü, GOODFORYOU sana 100 Adımda İş Kurma Kılavuzu adında bir mezuniyet hediyesi verecek. Bu, ekonomik bir iş kurmak isteyenlerin uygulamalı başucu kitabıdır. Kılavuzda seni girişimci yapacak yeni videoları, okuman gereken kitapları, izlemen gereken filmleri ve dizileri, ilham verici konuşmaları bulursun. Başarılı bir iş nasıl kurulur ve yönetilir öğrenirsin. Kitabı basar, girişimcilik yolculuğun boyunca kullanırsın. Son aşama olan GOODFORYOU aplikasyonu ise seni yolda tutmak için mentorluğu cebine indirir" dedi.

“Mentorun cebine girdi”

GOODFORYOU koçluğunda haftalık tazelenen girişimcilik videoları, kişiye özel derlenmiş motivasyon içerikleri ve sesli tavsiyeler bulunduğunu belirten Akın, "Burada yaşadığın problemler için çözüm önerileri buluyorsun. Bunu da kocaman bir ailenin içerisinde, diğer GOODFORYOU insanları ile birlikte yapıyorsun. 16 adım sana girişimciliği öğretti, kılavuzunu vererek seni yola çıkardı. 'Keşke mentorum olsa ve yolda benimle yürüse' dedin. Dileğin gerçek oldu ve mentorun cebine girdi. 365 gün, 7/24 yanında. GOODFORYOU, programlamasında yapay zeka teknolojilerinden yararlandığı alt yapını güçlendirmek, oku-dinle-izle üçlemesinin yanına yeni duyular ekleyebilmek ve rehberliğini ileri taşımak için yatırımlarını sürdürüyor" diye konuştu.

Gençlik araştırması

World Economic Forum’un 2021 yılında dünya genelindeki 130 ülkede gerçekleştirdiği geniş kapsamlı gençlik araştırmasının sonuçlarına göre, gençlerin 3’te 2’si okulun onları hayata hazırlamadığını düşünüyor. Yüzde 78’i üniversitede başarılı olmayı ve para kazanmayı öğrenmediğini söylüyor. Yönetici olmak için eğitilen gençlerin yüzde 68’i kendi işini kurmak istiyor ancak nereden başlayacağını bilmiyor. Tamamı “Sermayem az, mentorum yok” diye yakınıyor.

Dünya genelinde her yıl, gençleri eğitmek için 2,5 trilyon dolar harcanıyor. Klasik eğitim sistemi, 100 yıldır aynı tekniklerle benzer yatırımı yapmaya devam ederken bunca zaman ve yatırımın ardından hayata atılan gençler, bulundukları noktadan mutlu değil. 2030’da global e-eğitim pazarı büyüklüğünün 200 milyar dolar olacağı öngörülüyor.

GOODFORYOU, bu pazarın en hızlı büyüyen alt kırılımında, 1 milyar kişiyi hedefleyen bir ED-TECH şirketi olarak öne çıkıyor.



Bu haber 191 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,893 µs