En Sıcak Konular

''2023 Ramazan'ı AKP Dönemindeki Tarihinin En Pahalı Ramazanı''

25 Mart 2023 02:33 tsi
''2023 Ramazan'ı AKP Dönemindeki Tarihinin En Pahalı Ramazanı'' CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca 21 Yıllık AKP iktidarının kendi rekorunu kırdığı acı tabloyu rakamlarla ortaya koydu!

AKP’NİN 21 YILLIK İKTİDARININ EN YOKSUL RAMAZANI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca 21 Yıllık AKP iktidarının kendi rekorunu kırdığı acı tabloyu rakamlarla ortaya koydu!

2023 Ramazanı AKP Dönemindeki Tarihinin En Pahalı Ramazanı

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca bu yıl AKP iktidarının Türkiye’ye AKP döneminde, tarihindeki en pahalı Ramazan ayını yaşatmayı reva gördüğünü belirterek açlık ve yoksulluk sınırına, Ramazanda sebze, meyve, ekmek fiyatlarına ve Türkiye’deki çocuk yoksulluğuna dair açıklama yaptı. 2002’de 3 Y ile mücadele vaadiyle iktidara gelen AKP iktidarının sonunun geldiğine dikkat çeken Gülizar Biçer Karaca; “AKP; 3 Y yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar konusunda vaatleri boş çıktı. Saray rejimi ülkeyi 21 yılının en yoksul Ramazanıyla tanıştırdı!

Afetler Vatandaşı Daha da Yoksullaştırdı Derin yoksulluğun çoklu kriz ve afetlerle geri dönüşü olmayan hasarlara yol açan izler bıraktığına dikkat çeken Gülizar Biçer Karaca; “Türkiye’de yaşayan her kesim günden güne daha yoksullaşıyor ve insan onuruna yaraşır bir yaşamdan çok uzakta, temel ihtiyaçlarını karşılamaktan yoksun bırakılıyor.  Deprem ve sel felaketi sonrasında bölgede üretim durdu. Afet bölgesindeki depremzedeler açısından temel gıdaya erişim olanaklarının güçleşmesi; AKP iktidarının sorumluluklarını yerine getirmeyen kurum yetkililerin almadığı önlemler, kötü tabloyu içinden çıkılmaz hale getirdi.” dedi. 

Et yiyemeyen çocukların oranı % 87.3! TÜİK’in açıkladığı “Türkiye Çocuk Araştırması” sonuçları hakkında yorumunu paylaşan Gülizar Biçer Karaca, TÜİK’in dahi çocukların temel haklarından yoksunluklarını gizleyemediğini ifade etti: TÜİK’in açıkladığı son verilere göre çocuklar çok yetersiz besleniyor. Beslenme hakkından ve güvenilir gıdaya erişimden yoksunlar. 6 aylık ve üzeri yaşlardaki çocukların %62.4’ü sadece ekmek, makarna yiyebiliyor; et yiyebilenlerin oranı sadece %12.7!

Yoksulluk Sınırı %2558 Arttı Türk-İş verilerine atıfta bulunan Gülizar Biçer Karaca: “Açlık sınırı 2002 yılında 380 lira iken 2023 Şubat ayında 9425 liraya çıkmış durumda. Yoksulluk sınırı ise 1155 liradan tam 30701 liraya tırmanmış. Birleşik Kamu-İş’in 2017 yılından beri yaptığı araştırmalarda ise açlık sınırı, AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılında 1879 TL iken 21 yıllık iktidarın sonunda açlık sınırı 2023 Şubat rakamlarına göre 10259’a yükselmiş!

Temel Gıdada Rekor Artış! Beş yıl öncesine, 2018 yılına baktığımızda vatandaş; kilosu ortalama 7 TL’ye nohut, bulgur, mercimek gibi bakliyatlar alabiliyordu. 2022 rakamlarına bakıldığında ise vatandaşın aynı miktarda baklagil alabilmesi için en az 18.52 TL harcaması gerek. KAMU-AR verileri baz alındığında; vatandaşın ihtiyacı olan et ve yumurta alabilmesi 1344 TL’ye mümkün iken bu yıl aynı ürünleri alabilmesi için cebinde en az 2.634 TL olması gerekiyor. Bir yılda et ve yumurta fiyatındaki artış % 95.98!

Ramazan pidesini Denizlili hemşehrilerimiz % 80 zamlı yiyecek

Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, kendi ili ile ilgili rakamları da karşılaştırdı:

Denizli Fırıncılar Odası’nın belirlediği fiyata göre;

2022 yılında, 300 gramlık Ramazan Pidesinin fiyatı 5 TL

2023 yılında; 250 gram pide 7,5 TL, 340 gram pide 10 TL, 500 gram pide ise 15 TL

Asgari ücret 2022 yılında 5004 lira iken asgari ücret %70’lik bir artışla bugün 8506.80 TL oldu. Denizli’de vatandaş geçen yıl 5 TL’den yediği pideyi bu yıl Ramazan ayında %80’e zamlı yiyebilecek!”



Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,794 µs