En Sıcak Konular

DP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI KAHVECİ CHP VE İKTİDARA YÜKLENDİ

26 Ocak 2011 18:10 tsi
DP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI KAHVECİ CHP VE İKTİDARA YÜKLENDİ Kahveci, "Kadına şiddet dünyanın her yerinde devam ediyor.Ülkenin gelişmişliği veya geri kalmışlığı şiddeti engellemiyor.Türkiye'de siyaset yapan herkesin anlaması gereken şu ki kesinlikle ülkemizde bir baskın erkek siyaseti hakim" dedi.

DEMOKRAT PARTİ' NİN KADIN SİYASETÇİLERİ  " KADINA KARŞI AİLE İÇİ ŞİDDET VE CİNSEL İSTİSMAR İLE MÜCADELE " PANELİNDEYDİ
 
TÜKAL ( TÜM KADIN LOBİSİ DERNEĞİ ) tarafından Ankara Sheraton otelde düzenlenen panelde bir çok siyasetçi ile beraber Demokrat Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Av.Ayşegül Dalkır Kahveci ,Genel Başkan Vekili Av.Sibel Kızılkaya İtkü ,Kadın Teşkilatından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aygül Başgelen ve Demokrat Parti Kadın kollarında görevli bir çok kadın yer aldı ..
 
Milletvekillerinden Güldal Akşit ,Canan Arıtman ,Öznur Çalık,Şenol Bal gibi bir çok ismin yer aldığı panelde Demokrat Partiyi Kadın Kolları Genel Başkanı Av.Ayşegül Dalkır Kahveci temsil etti..
 
Uzmanların hazırladığı raporlar ile gün boyu devam eden çalıştay sonunda yazılı bir açıklama yapan  Demokrat Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Av.Ayşegül Dalkır Kahveci
 
"Kadına şiddet dünyanın her yerinde devam ediyor.Ülkenin gelişmişliği veya geri kalmışlığı şiddeti engellemiyor.Türkiye Cumhuriyetinde siyaset yapan herkesin anlaması gereken şu ki kesinlikle ülkemizde bir baskın erkek siyaseti hakim.Maalesef erkekler kadına şiddeti kendileri için bir hak olarak görüyor.Kısaca güçlü olanın güçsüz olanı ezmesi veya yok etmesi gibi bir algı maalesef toplumumuzda var. Ülke nüfusunun % 50 den fazlası kadın ve kızlardan  oluşmasına rağmen maalesef temsilde kadınlara yer verilmiyor.Fiili eşitliği ilk defa siyasi olarak Demokrat Parti Kadın Kolları Genel Başkanı olarak ben ve arkadaşlarım gündeme getirdik.Tüm siyaset kurumunun ve siyaset yapan herkesin bu konuda gerçekçi olması gerekiyor.Geçenlerde sayın Kılıçdaroğlu çok talihsiz bir açıklama yaptı. Kadın kotasını CHP için % 30 a çıkarttıklarını..Kadınların mücadele ettikleri takdirde bunun % 100 olabileceğini söyledi.Sayın Kılıçdaroğlu unutmuş olmalı ki ; % 50 den fazla kadın nufusunun yaşadığı bir ülkede kadınlar niçin mücadele etsin. Bu çok kısa ve net olarak kadınların siyasette  temsil hakkının engellendiği sonucunu doğuruyor.
 
Kadınlara mülteci gibi davranan bir siyasi irade tarafından yönetilen ülkemizde maalesef kadınların sosyal ve hukuki olarak hiç bir güvencesi hatta ve hatta hayat hakkı ,yaşama hakkı gibi güvenlik gerekçeleri bile siyasi irade tarafından yok sayılıyor.Hiç bir din ve hukuk sistemi  kadına şiddeti kabul etmez. Fakat burada hukuk işletilmiyor.Yok sayılıyor.Oy uğruna töre adı altında kabile hukukuna siyasi irade izin veriyor.Teröre verdiğimiz kurbandan fazla şiddet sebebi ile kadın hayatını kaybetmiştir.Siyasi irade ve tüm muhalefet partilrinin bu konuya sahip çıkması artık elzemdir "  dedi.

 

 

Not: Bu Haber ve ilgili fotoğraf  Mir Haber'e ''Demokrat Haberler Ajansı'' tarafından yayınlanmak üzere gönderilmiştir 



Bu haber 945 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,179 µs