En Sıcak Konular

KAHVECİ: ''CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÇILGIN PROJESİ GAP PROJESİDİR''

4 Mayıs 2011 18:08 tsi
KAHVECİ: ''CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÇILGIN PROJESİ GAP PROJESİDİR'' Seçim çalışmalarına destek olmak için Güneydoğu gezisini sürdüren DP Kadın kolları Genel Başkanı Ayşegül Dalkır Kahveci,GAP projesinin Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olduğunu belirtti.

DP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI KAHVECİ ADIYAMAN'DA PARTİLİ KADINLARA KONUŞTU .

Seçim çalışmalarına destek olmak için Güneydoğu gezisini sürdüren Kahveci ; Adıyaman’a geldi.

DP Kadın Kolları Genel Başkanı Kahveci Adıyaman il binasında basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair açıklamalarda bulundu .Kahveci açıklamasında şunları ifade etti.

"CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÇILGIN PROJESİ GAP PROJESİDİR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çılgın projesini değerlendiren Kahveci, GAP projesinin Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:" Çıldırılmış bir proje. Bence Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi GAP projesidir. Bu projede bizim dönemimizde hazırlanmıştır. GAP’ın içinde eğitim var, kadın hakları var, sanayi ve enerji sektörü var. Çılgın proje oluşturulacağına GAP projesi sürdürülsün. GAP projesi göçü önleyecek, istihdamı arttıracak. Batıdan doğuya göç sağlayacak. Yani tersine göç başlayacak." dedi.Konuşmasına “DP iktidarında kadınlara konut edindirme yardımı yapacağız” diyerek devam eden Kahveci şunları ifade etti.

Demokratik Parti’nin iktidara geleceğine inandığını, Kadınlara konut edinme yardımı yapacağız. Biz tarım politikalarındaki kotaları kaldıracağız. Ekilmeyen toprağa para vermek istemiyoruz.Mazot fiyatı 1 TL’nin üzerine çıkmayacak” dedi.

"NAMUS CİNAYETLERİNDE TAHRİK İNDİRİMİ ÇOK YANLIŞ"

Kahveci açıklamalarını şöyle sürdürdü:" Namus cinayetlerinde tahrik indirimi çok yanlış. Kadına yönelik şiddet, ayrı bir suç olmalı ve ağır cezalar verilmeli. Devletimiz bu konuda aciz. Bir kadına sahip çıkamıyor. Şiddete maruz kalan kadınların imkanlarının arttırılması gerek. Ekonomik anlamla güçlü olan kadın, sürekli şiddete maruz kalmaz. Sürekli şiddete maruz kalan kadınların saklanabilmeleri için gerekirse kimliklerinin değiştirilmesi, estetik yapılması lazım. Aksi taktirde deşifre olan kadın sürekli şiddet görmeye devam edebilir. Kadın sığınma evlerinin arttırılması gerek. Kadına yönelik şiddet konusu medyada çok sık kullanılıyor. Medyada bu tür haberlerin yer almasını doğru bulmuyorum. Bu durum insanları şiddete tetikliyor. Şiddete maruz kalan kadınlar ise maalesef devlet tarafından korunmuyor." diyerek açıklamasını bitirdi.

Basın toplantısı sonrasında Uydu yayını yapan ve Türkiye’nin her yerinden izlenen ASU TV HEDEF programına(30.04.2011) bir saat canlı yayın konuğu olarak katılan Kahveci canlı yayında ;
"Demokratik Parti’nin kadınları önemsediğini dile getirdi. 12 Haziran genel seçimlerinde en fazla Milletvekili aday sayısının Demokratik Parti’de olduğuna dikkat çeken Kahveci:" Kadınları önemsiyoruz. Kadınların sorunlarını biliyoruz ve çözüm önerileri doğrultusunda çalışıyoruz. CHP, MHP ve AK Parti’den daha fazla kadın aday sayısına sahibiz.AKP 78,CHP 99,MHP 61 Kadın aday gösterirken DP 113 kadın aday göstermiştir. Birinci sıra aday sayısında da partimiz diğer partilerden önde. Partimizde 11 bayan milletvekilliğinde birinci sırada bulunurken, AK Parti’de 1, CHP’de 2,MHP’de ise 4 bayan, birinci sıradan aday gösterildi. Biz kadın aday sayısında diğer partilerden öndeyiz”.Kadın istihdamı konusunu da ele alan Kahveci, "Kadınlar yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle iş hayatına katılamıyor. Çünkü kadınlarımız ya çocuklarına ya da yakınlarına bakmakla yükümlü. Çalışan kadınların çoğu tarım alanında çalışıyor" diye konuştu.

Canlı yayında Gazeteci İskender Korkut’un  “ Kahveci ismi çok önemli bir markadır.Ve siz akrabasısınız.Bu bölgede çok sevilip sayılır.Karşılığı vardır.” şeklinde konuşarak DP Kadın Kolları Genel Başkanı Av.Ayşegül Dalkır Kahveci’yi canlı yayında onore etmesi ise gözlerden kaçmadı.
Kahveci’nin Adıyaman ziyareti esnasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın Adıyaman’da olması fakat basın ve televizyonlarda gereken yankıyı yapmaması ve yer alamaması  dikkat çekti.

 

Kaynak: Demokrat Haberler Ajansı



Bu haber 916 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,287 µs