En Sıcak Konular

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANINI SEÇİYOR

8 Ekim 2013 20:54 tsi
AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANINI SEÇİYOR Ülkede yarın yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için tüm hazırlıkları tamamlandı

Azerbaycan, Cumhurbaşkanını seçiyor

Ülkede yarın yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için tüm hazırlıkları tamamlandı

Azerbaycan'da yarın yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için ülke genelinde hazırlıklar tamamlandı. Adayların propoganda çalışmaları sona ererken, seçimleri gerçekleştirecek Merkezi Seçim Kurulu (MSK) da tüm birimleri ile hazır hale getirildi.

Seçimde, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile 9 aday yarışacak. 5 bin 491 sandıkta, 5 milyon 141 bin seçmenin oy kullanacağı seçimlerde yurt dışında yaşayan Azerbaycan vatandaşları için büyükelçiliklerde seçim merkezleri kuruldu. Seçim merkezlerinde vatandaşların rahatlıkla oy kullanabilmesi için her türlü olanak sağlanırken, seçmenlerde ikinci kez oy kullanmasını engellemek amacıyla ülkeye ultraviyole ışınlarla görülebilen mürekkepler getirildi.

100'e yakın ülkeden bin 300 gözlemcinin izleyeceği seçimler için basın mensuplarının seçim sürecini rahatlıkla izleyebilmesi için özel basın merkezi kuruldu. Bakü'ye bağlı Yasamal ilçesinin 31. Seçim Merkezi Başkanı Cabbar Mehreliyev, AA'ya yaptığı açıklamada, vatandaşların oylarını rahatlıkla kullanması için gereken tüm hazırlıkların tamamlandığını ve seçim gününü beklediklerini söyledi. Seçimlerin 08:00'da başlayıp, 19:00'da tamamlanacağını söyleyen Mehreliyev, seçmenleri kapıda karşılayarak bilgilendireceklerini, onların sol el baş parmaklarına gözle görülmeyen mürekkep sürecekelerini, her seçmenin parmağının kontrol edileceğini, ismi listede olanların kimlik bilgisini teyit ederek oy kullanacağını belirtti.-Seyyar sandıklar hazırlandı-Oy kullanılacak her bir kabinin ışıklandırıldığını bildiren Mehreliyev, ayrıca taşınılabilir sandıkların da bulunduğunu, hastalık ve benzeri mazaretler nedeni ile oy kullanmak için evden dışarı çıkamaynalar için sandıkları onların evlerine götüreceklerini ifade etti.

Yerli ve yabancı basın mensuplarının seçim sürecini rahatlıkla takip etmesi için oluşturulan Basın Merkezi Koordinatörü Elşat Ferzeliyev ise AA'ya yaptığı açıklamada, merkezin MSK tarafından kurulduğunu ve her türlü araç ve gereçlerle donatıldığını bildirdi. Merkezde çeşitli basın toplantılarının düzenleneceğini ve seçim sonuçları açıklandığı zaman Merkez'e veri akışı sağlanacağını söyleyen Ferzeliyev, burada yüksek hızlı internetle temin edilmiş 20'den fazla bilgisayar bulunduğunu kaydetti. Adaylık için 22 kişinin başvurduğu ancak çeşitli nedenlerle sadece 10 kişinin başvurusunun kabul edildiği seçimlerde, mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan muhalefetinin yeni oluşturduğu ve Milli Şura adını verdikleri koalisyonun ortak adayı Prof.Dr. Cemil Hesenli, Ümit Partisi Başkanı İgbal Ağazade, Birleşik Halk Cephesi Partisi Genel Başkanı Kudret Hasanguliyev, Muasır Müsavat Partisi Genel Başkanı Hafız Hacıyev, Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Araz Alizadev, Demokrat Parti Başkanı Serdar Celaloğlu, Milli Diriliş Harekatı Partisi Genel Başkanı Ferec Guliyev, Milletvekili Zahit Oruç ve Adalet Partisi Başkanı İlyas İsmayılov yarışacak.

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Azerbaycan_Cumhurbaskanini_seciyor/293950#.UlRKwdLxrao



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    40,509 µs