En Sıcak Konular

ESKİŞEHİR'DE TÜRK DÜNYASI ETKİNLİKLERİ

22 Ekim 2013 22:47 tsi
ESKİŞEHİR'DE TÜRK DÜNYASI ETKİNLİKLERİ 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Basın Danışmanlığı’ndan yapılan açıklamada, son birkaç ay içinde kentte bu çerçevede yaklaşık 100 etkinlik gerçekleştirildiği vurgulandı.

Eskişehir'de dev etkinlik!

"2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti" seçilen Eskişehir'de, 20 ülkeden 150 bilim insanı ve binin üzerinde sanatçının katıldığı etkinlikleri, yaklaşık 200 yabancı gazeteci takip etti. Spor müsabakalarından resime, halk oyunlarından konserlere, Türk dünyası yemek yarışmalarına kadar birçok etkinlik Eskişehir'e renk kattı.

Eskişehir'de dev etkinlik!
2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Basın Danışmanlığı'ndan yapılan açıklamada, son birkaç ay içinde kentte  bu çerçevede yaklaşık 100 etkinlik gerçekleştirildiği vurgulandı. 
 
Açıklamada, 20 ayrı ülkeden 660 yarışmacı, 150'ye yakın bilim insanı, binin üzerinde sanatçının katıldığı etkinliklerde çok sayıda diplomat ve iş adamının da yer aldığı ve etkinlikleri yaklaşık 200 yabancı gazetecinin takip ettiği kaydedildi. 
 
-SPORDAN RESİME, HALK OYUNLARINDAN KONSERLERE…
Etkinlikler çerçevesinde, Türk dünyasından 20 ülkeden ressamların katılımı ile 16. Türksoy Ressamlar Buluşması gerçekleştirildi.  Türkiye, Türkmenistan, Kırgızistan, Kazakistan ülkelerinden gelen futbol takımlarının müsabaka yaparken UNESCO Milli Komisyon Toplantısı, 13 Ülkeden 130 katılımcı ile düzenlendi. 
Türk Dünyası Kültür Günleri Çalıştayı, Uluslararası Sanat Çalıştayı, Türk Dünyası Polisleri  Judo ve Biatlon Turnuvası, okçuluk çalıştayı ve gösterileri etkinliklere renk kattı. 
 
-YEMEK YARIŞMASI-
Türk Dünyası Yemek Yarışması'nda 400 Öğrenci Aşçı ile 200 Profesyonel şefin şovlarına sahne olan Eskişehir'de yine etkinlikler çerçevesinde, Ramazan ayında 30 akşam boyunca 30 mahallede Türk dünyası mutfaklarının tanıtımı ile 675 bin kişiye iftar verildi.  
Orhan Hakalmaz ve Zara'nın konserleriyle renklendirdiği etkinliklerde Bulgaristan ve Azerbaycan'dan gelen halk oyunları ekipleri hünerlerini sergiledi. Etkinliklerde, Ahıska Türklerinin hayatı temalı resim sergisi de ilgi gördü. 
 
-TÜRK DÜNYASI KOROSU-
Bir diğer etkinlik projesi olarak, Eskişehir Türküleri başta olmak üzere Balkan, Ortadoğu ve diğer bölgelerdeki Türk dünyasına özgü müziklerin seslendirileceği bir koro oluşturuldu. Ayrıca, "Atayurttan Anayurda" adlı bir de belgesel hazırlandı.  
Kosova Cumhurbaşkanı Yardımcısı Başkanlığındaki 49 kişilik heyetin ziyaret ettiği Eskişehir'de ayrıca Rusya'da da İslam İşbirliği Teşkilatı ülkelerinin 5. Uluslararası Ekonomi ve Kazan Summit Zirvesi yapıldı. 25 kişilik ETO Kosova Cumhuriyeti iş Kadınları heyeti de kenti ziyaret etti. 
 
-BUGÜNE KADARKİ EN ÖNEMLİ KAMU DİPLOMASİSİ-
Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, tüm bu faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için 20 ülkeye ekibiyle yaklaşık 20 bin kilometre seyahat etti.  Yapılan yoğun çalışmalarda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu günden bugüne kadarki en önemli kamu diplomasisi ortaya çıktı.  
 
"Türk Dünyası olarak Orta Asya'dan, Türkistan'dan, Balkanlara kadar uzanan bir medeniyetimiz var" diyen Vali Tuna,  kültür başkentliği çerçevesinde daha önce ihmal edilmiş olan dostluk, kardeşlik ve akrabalık bağlarını daha da güçlü hale getirdiklerini söyledi. 
 
Vali Tuna, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın etkinlikleri kapsamında Balkanlar ile Türk Dünyası ülkelerine "Kültür Gezisi" adı altında gönderilen 6 bine yakın öğrencinin, Makedonya ve Kosova seyahatleri gerçekleştirdiklerini, böylece genç nesillerin de ortak kültürü yakından tanıma fırsatı bulduklarını ifade etti. 
Vali Tuna ayrıca, Atatürk Kültür Merkezi'nce dört yılda bir düzenlenen Uluslararası Türk Kültürü kongrelerinin sekizincisinin, "Kültürel Miras" konusuna ayrıldığını, kongrenin, 24-27 Ekim 2013 tarihlerinde, "2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti" ve "UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti" olması nedeniyle Eskişehir'de yapılacağını da sözlerine ekledi. 


Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://gundem.milliyet.com.tr/eskisehir-de-dev-etkinlik-/gundem/detay/1780292/default.htm


Bu haber 849 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,319 µs