En Sıcak Konular

TÜRK DÜNYASI ÖKSÜZ YETİM SAHİPSİZ

12 Aralık 2013 21:54 tsi
TÜRK DÜNYASI ÖKSÜZ YETİM SAHİPSİZ 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezinde Türk Dünyasında yaşanan insan hakları ihlallerinin konuşulduğu "Günümüzde İnsan Hakları" adlı panel düzenlendi.

Türk Dünyası öksüz, yetim ve sahipsiz

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezinde Türk Dünyasında yaşanan insan hakları ihlallerinin konuşulduğu "Günümüzde İnsan Hakları" adlı panel düzenlendi.
 
Panelin açılışında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Türk Dünyasının tüm şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
 
Türkiye Kamu-Sen Genel Dış İlişkiler Sekreteri ve Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, Dünya İnsan Hakları Gününde en büyük haksızlığın ve insan hakları ihlallerinin Türk Dünyasında yaşandığını ifade etti.
 
SÖZ KONUSU TÜRK MİLLETİ İSE, İNSAN HAKLARI BEYANNAMESİ KAĞIT ÜZERİNDE KALIYOR
Ahmet Demirci'nin ardından panelin açılış konuşmasını yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Söz konusu Türk milleti ise insan hakları beyannamesi kağıt üzerinde kalıyor" dedi. Koncuk, "Bugün insan hakları ekseninde Dünya'da problemleri gündeme getirmek bakımından son derece önemli bir gün. Eğer söz konusu Türk milleti ise, söz konusu Doğu Türkistan ise, Güney Azerbaycan ise, Irak ise, Suriye ise, Karabağ ise, insan hakları beyannamesi de kağıt üzerinde kalan bir beyanname oluyor.
 
Herkese karşı yeteri kadar insan hakları var ama Türk milletine yönelik planlı ve organize bir yok etme gayretleri alabildiğine hız kazanmış durumda. İşte Doğu Türkistan kanayan bir yaramızdır. Yapılanlara baktığımızda çok sınırlı şeyler olduğunu görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetenlerin Türk Dünyası ile ilgili şuur derecesi nedir sorgulamasını da millet olarak yapmamız gerekmektedir." dedi.
 
DÜNYADA BİR İNSAN HAKLARI İHLALİ VARSA BU İHLALE UĞRAYANLARIN EN BAŞINDA TÜRK MİLLETİ GELMEKTEDİR
Genel Başkan İsmail Koncuk, Türkiye Kamu-Sen'in bugüne kadar Türk dünyası nezdinde gösterdiği hassasiyetin bundan sonra da devam edeceğinin altını çizdi .Koncuk, Herkes için gözyaşı döken bir yönetim anlayışı, söz konusu Türk milleti olduğunda dili, boğazına kaçan bir yönetim anlayışına dönüşüyor. Dolayısıyla bugün şunu söylemek yanlış bir tespit olmayacaktır, Türk dünyası öksüz bırakılmıştır, yetim bırakılmıştır, sahipsiz bırakılmıştır. İnşallah öyle bir gün gelir ki, Türkiye bu şuurda tüm Türk Dünyasını kucaklayabilen insanlarla yönetilir.
 
Türkiye Kamu-Sen nerede olursa olsun bir Türk'ün tırnağına taş değse ne yapmak gerekiyorsa bugüne kadar bunu ortaya koymuştur. Bundan sonrada aynı sorumluluk duygusuyla elinden geleni aynısıyla yapacaktır.
 
Mısır'la ilgili hassasiyet son derece önemlidir ama biz aynı hassasiyetin ne Doğu Türkistan, ne Irak, ne de başka coğrafyalarda yaşayan Türkler konusunda sergilendiğini bugüne kadar göremedik. Bu şuur olmadığı sürece bunu göreceğimizi de sanmıyorum.
 
Dünya İnsan Hakları Günü sebebiyle tüm milletimizin Türkiye dışında var olan ve Türk olarak yaşamaya çalışan Türk milletinin birer parçası olan kardeşlerimizin varlığını en iyi şekilde yüreklerinde hissederek haberdar olmalarını da diliyorum. Eğer bir insan hakları ihlali varsa dünyada bu ihlale uğrayanların en başında Türk milleti gelmektedir. Bu vesileyle toplantının hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. " diyerek sözlerini noktaladı.
 
TÜRK DÜNYASI HAKLARINI İHLAL EDENLER KARŞISINDA SUSMAYACAK
Panel Başkanı Türk Hukuk Enstitüsü Başkanı Prof.Dr. Ali Akyıldız ise, İnsan Hakları Beyannamesinin sadece bir temenniden ibaret olduğunu ifade etti. Mısır'ın her gün TV'lerde konuşulduğu bir dönemde insan hakları adı altında, Irak'ta, Suriye'de bir neslin boğazlandığının altını çizen Akyıldız, " Bu coğrafya'daki insanları birbirlerine ne kadar boğazlatabilirlerse o'nun derdindeler " dedi. Akyıldız, Türk Dünyasının ise üzerinde oynanan tüm bu oyunlar karşısında sinmeden bağıracağını, haykıracağını ve susmayacağını söyledi.
 
Panelde, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ankara Şube Başkanı Mahmut Kasapoğlu, Doğu Türkistan Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, Güney Azerbaycan Milli Azatlık Cephesi Ankara Temsilcisi Mahbub Amrahi, Suriye Türkmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Temsilcisi Zeki Türkmen, Tobb ETÜ Öğretim üyesi Doç dr. Toğrul İsmayil, Kırım Temel Haklar fondu Başkanı Nadir Bekirov, İnsan hakları Eksperti Abdullah Buksur yer aldı.
 
Panelistler bölgelerinde yaşanan insan hakları ihlalleri ve Türk soydaşlarımızın yaşadığı sıkıntılar ve çözüm önerileri üzerine görüşlerini dile getirdiler. 


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=turk-dunyasi-oksuz-yetim-ve-sahipsiz&id=32080


Bu haber 804 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,643 µs