En Sıcak Konular

GÜNEY DOĞU'DA YETKİ KCK'DA MI?

20 Ağustos 2014 16:42 tsi
GÜNEY DOĞU'DA YETKİ KCK'DA MI? İktidarın, Oslo’da başlattığı müzakere süreciyle iyice azıtan terör örgütü PKK Doğu ve G. Doğu’da hakimiyeti tamamen ele geçirip devletin otoritesini sıfırladı...

Devlet kepenk kapattı!

İktidarın, Oslo’da başlattığı müzakere süreciyle iyice azıtan terör örgütü PKK Doğu ve G. Doğu’da hakimiyeti tamamen ele geçirip devletin otoritesini sıfırladı... 

Terör değil “sosyal aktivite” 
PKK her gün biraz daha “yasal” hale getirilip, eylemleri “sosyal aktivite” olarak lanse edilirken, ABD “terörist” listesinden çıkarmak için çaba sarf ediyor. Hazırlanan raporda, “Erdoğan’ın danışmanları Öcalan ile müzakere ediyorsa, ABD de faydalı amaçlar için angaje olabilmeli. Tomurcuklanan Kürt Ulusal Hareketi’ne pozitif etki etmek adına harekete geçmenin zamanı gelmiştir” denildi.

“Biçimlendirme”nin baş aktörü
BDP/HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, teröristlerin gömüldüğü Lice’deki mezarlığın girişine, 1984’te ilk Mehmetçiğimizi şehit eden örgüt elebaşısı terörist Mahsum Korkmaz’ın “dev heykeli”ni dikti. “Bebek katili” diye anılan teröristbaşı şimdi devlet tarafından muhatap alınarak, “Türkiye’nin Güneydoğu’sunun biçimlendirilmesi” çalışmalarının baş aktörü muamelesi görmeye başladı.

G. Doğu’da yetki KCK’da
Güneydoğu’da makam ve mevki için devletin atadığı kişilere ilaveten “kendi görevlileri”ni atayan, “vergi” toplayan, “ceza kesen”, “yol denetimleri” yapan, mahkeme kurup “yargılama” yapan, “yerel polis teşkilatı” kurup eğiten, “sınır geçişleri”ni kontrol eden KCK, bölgede “yetkili” hale gelirken, ABD de, IŞİD’i gerekçe gösterip, PKK’ya “keskin nişancı” tüfeklerinin verilmesini gündeme getirdi.

YENİÇAĞ, “geri çekileceğim” diyen PKK’nın tuzağına düşen hükümetin acziyeti ile TSK ve polisin nasıl etkisiz hale getirildiğini aylar önce manşetten duyurmuştu.

PKK’nın sözde asayiş birimi, Diyarbakır’da esrar operasyonu yaptı. Yüzü kapalı militanlar, girdikleri kahvehane ve sokaklarda silah çekip vatandaşları sıraya dizdi, üyeleri esrar sattığından şüphelendikleri bazı kişileri sokak ortasında sopalarla dövdü.

“Yasal PKK” için düğmeye bastılar!
Terör örgütü PKK’nın eylemleri “sosyal aktivite” olarak lanse edilirken bölücüler ABD ve bazı Avrupa ülkeleri tarafından “terör örgütü” listesinden bile çıkarılıyor

Terör örgütü PKK her geçen gün biraz daha “yasal” hale getiriliyor. Örgütün eylemleri “terör” değil, “sosyal aktivite” olarak lanse edilirken bölücüler, ABD ve bazı Avrupa ülkeleri tarafından “terör örgütü” listesinden bile çıkarılıyor. PKK terör örgütünün 15 Ağustos 1984’te Siirt Eruh ve Hakkari Şemdinli’de yaptığı ilk silahlı eylemin “30’uncu yıldönümü”, halen aktif bir siyasi parti olan BDP yöneticileri ve yüzleri maskeli kişilerce Tunceli’de kutlanırken törenlerde “meşaleli yürüyüş” yapıldı, “havai fişek”ler atıldı, “PKK paçavraları” taşındı, “örgüt lehine sloganlar” atıldı. ABD’de PKK’yı terör örgütü listesinden çıkaracağının ilk sinyalini verdi. “Eğer PKK tümüyle çözüm sürecine adapte olursa terör listesinden çıkmayı hak eder” diye rapor hazırladı. 

Can alıcı cümleler
Rapordaki şu cümleler dikkat çekiciydi: “Buna her ne kadar Türkiye büyük ihtimalle karşı çıksa da PKK, son hareketleriyle eninde sonunda IŞİD ve El Kaide’nin aksine terörist organizasyondan meşru bir siyasi aktör olabileceğini göstermiştir.” Rapordaki can alıcı cümleler ise şöyle: “Eğer Başbakan Erdoğan’ın danışmanları hapisteki Öcalan ile müzakere edebiliyorsa ABD de PYD ile yardım gönderebilmek gibi faydalı amaçlar için angaje olabilmeli. Türkiye-PKK arasındaki barış sürecini, Suriye’deki iç savaşı, Irak’daki güvenlik durumunu ve tomurcuklanan Kürt Ulusal Hareketi’ni pozitif etki etmek adına harekete geçmenin zamanı gelmiştir.” PKK’nın yasal hale getirilmek istenmesindeki diğer ipuçları ise şöyle:

Keskin nişancı silahı
Jandarma Genel Komutanlığı’nın raporuna göre Suriye, PKK’ya silah ve mühimmat takviyesi yapılması talimatı verirken ABD, IŞİD’i gerekçe göstererek Irak’taki Kürtlere doğrudan ağır silah yardımı yapmaya başladı. Peşmerge’ye verilen bu silahların IŞİD’e karşı mücadelede Barzani’nin ittifak kurduğu PKK’ya gideceğinden şüphe yok. Peşmerge yönetimi, IŞİD’le mücadele için ABD ve Avrupa’dan alınan keskin nişancı tüfeklerinin PKK’ya verilmesini gündeme getirdi. BDP/HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, PKK’lı teröristlerin gömüldüğü Lice’deki mezarlığın girişine, PKK’nın 15 Ağustos 1984’te Eruh ve Şemdinli’yi basıp bir askeri şehit ederek “silahlı terör olaylarını ilk kez başlatan örgüt elebaşısı terörist Mahsum Korkmaz’ın dev heykeli” ni dikti. 

Bölgede yetki KCK’da
“Bebek katili” diye anılan teröristbaşı şimdi devlet tarafından muhatap alınarak, “Türkiye’nin Güneydoğu’sunun biçimlendirilmesi” çalışmalarının baş aktörü muamelesi görmeye başladı. Güneydoğu’da makam ve mevki için devletin atadığı kişilere ilaveten “kendi görevlileri” ni atayan, “vergi” toplayan, “ceza kesen”, “yol denetimleri” yapan, mahkeme kurup “yargılama” yapan, “yerel polis teşkilatı” kurup eğiten, “sınır geçişleri”ni kontrol eden KCK, bölgede “yetkili” hale geldi.

Bölgede düşülen acziyetin fotoğrafı
Terör örgütü PKK, bölgedeki devlet otoritesinin boşluğundan yararlanarak, asayiş birimi kurarak, Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde “uyuşturucu operasyonu” düzenledi. Yüzü kapalı bölücü örgüt mensupları, girdikleri kahvehane ve sokaklarda silah çekip vatandaşları sıraya dizdi. PKK üyeleri sözde esrar sattığından şüphelendikleri bazı kişileri sokak ortasında sopalarla dövdü. Terör örgütü arama, silah çekme ve dövme görüntülerini ise sosyal medya hesabından duyurdu.  Geçen hafta güvenlik zaafiyetinden yararlanarak Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki yol üzerinde arama noktası kurarak IŞİD militanı olduğu belirtilen 13 kişiyi yakalayan PKK, bu sefer Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde “uyuşturucu operasyonu” düzenledi. 1.5 yıl önce Şırnak’ın Cizre ilçesiyle Diyarbakır’ın Sur ilçesinde kuruluşunu ilan ettikten sonra başta bölge il ve ilçeleri olmak üzere ülke geneline yayılan sözde asayiş  yapılanması, çeşitli eylemleri organize ediyor. Yeniçağ’ın daha önce de gündeme getirdiği, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da devlet otoritesinde son zamanlarda yaşanan eksiklik nedeniyle yaptığı eylemlerine Diyarbakır’ın Sur ilçesinde uyuşturucu operasyonunu da ekledi.  

İnternette yayınladılar
Önceki gece saat 21.00 sularında ilçenin en merkezi yeri olan Gazi Caddesi ve Melik Ahmet Caddesi’ne çıkan yüzleri kapalı ve silahlı terör örgütü üyeleri, yoldan geçen vatandaşları durdurup kimlik sordu, esrar ya da uyuşturucu madde sattığından şüphelendiği kişileri bir süre alıkoydu. Daha sonra kahvehane ve internet kafelere giren bölücü örgüt mensupları, silah çekerek vatandaşları sıraya dizdi. Kimlik kontrolü yapan yüzü kapalı bölücüler, bazı vatandaşları alıkoydu. PKK üyeleri, bu sırada esrar sattığı, torbacılık yaptığı öne sürülen bazı kişileri sopalarla dövdü. Terör örgüt daha sonra operasyon görüntüleri internetten paylaştı. Görüntülerde teröristlerin bazı kişileri sopalarla dövdüğü, silah çektiği, sıraya dizdiği görülüyor. (Salim Yavaşoğlu - YENİÇAĞ)


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/devlet-kepenk-kapatti-101540h.htm


Bu haber 835 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,867 µs