En Sıcak Konular

ŞEHİT NECDET KOÇAK OCAKBAŞI SOHBETLERİ'NDE ANILDI

19 Ocak 2015 14:15 tsi
ŞEHİT NECDET KOÇAK OCAKBAŞI SOHBETLERİ'NDE ANILDI Türk Ocakları Genel Merkezi'nin her hafta düzenlediği Ocakbaşı Sohbetleri'nde bu hafta Şehit Necdet Koçak ve Irak Türkmenleri konuşuldu.

Şehit Necdet Koçak Ocakbaşı Sohbetleri'nde Anıldı

Türk Ocakları Genel Merkezi'nin her hafta düzenlediği Ocakbaşı Sohbetleri'nde bu hafta Şehit Necdet Koçak ve Irak Türkmenleri konuşuldu. Prof. Dr. Orhan Arslan, Prof. Dr. Mahir Nakip ve Emekli Müsteşar Hüsnü Poyraz'ın konuşmacı olarak katıldığı programın açılış konuşmasını Türk Ocakları Genel Sekreter Yardımcısı Osman Oktay yaptı. Oktay, Türkmenlerin içinde bulunduğu durumu anlattı ve Türk Ocakları tarafından Türkmenlere yapılan gıda ve giyecek yardımlardan bahsetti.  Yardımların hem Irak ve Suriye'de bulunan hem de Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan Türkmenlere ulaştırıldığını ve devam edeceğini söyledi. Ardından konuşmacıları kürsüye davet etti.
Konuşmacılardan Prof. Dr. Orhan Arslan tarafından Necdet Koçak ve tüm şehitlerimizin ruhuna Kuran-ı Kerim  okundu.  İlk konuşmacı Emekli Müsteşar Hüsnü Poyraz oldu.
"NECDET KOÇAK İLE FAKÜLTEDE TANIŞTIK"
Emekli Müsteşar Hüsnü Poyraz, Necdet Koçak ile dostluklarının çok eskilere dayandığını söyleyerek, aynı bölümde okuduklarını ve onunla bir kavga esnasında tanıştıklarını söyledi.  Koçak'ın sağlam irade sahibi, ülkücü ve ahlaklı bir kişi olduğunu söyleyen Poyraz " Necdet her kişi değil er kişiydi ve değerli bir dava adamıydı" dedi.
"KERKÜK'E DÖNMEK İSTEYİNCE KARŞI ÇIKMIŞTIK"
Poyraz, Necdet Koçak'ın eğitimini tamamladıktan sonra yeniden Irak'a gitmek istediğini fakat çevresinin buna karşı çıktığını anlattı. Fakat Koçak'ın gitmekte kararlı olduğunu söyleyen Poyraz " Necdet, 'Kerkük'ün bize ihtiyacı bizim de Kerkük'e ihtiyacımız var oraya gitmemiz lazım' diyerek arkadaşlarına cevap verirdi" dedi.
Hüsnü Poyraz, Necdet Koçak ile olan çeşitli anılarını anlattıktan sonra başta Necdet Koçak olmak üzere bütün şehitlerimize rahmet dileyerek mikrofonu Prof. Dr. Mahir Nakip'e bıraktı.
"KOÇAK HAKKINDA KÖTÜ YAZAN ÇIKMADI"
Prof. Dr. Mahir Nakip konuşmasına Necdet Koçak'ın kişilik özellikleri ve ahlakı ile başladı. Koçak'ın büyük bir lider ve dava adamı olduğunu söyleyen Nakip "Türkmen meselesiyle ilgilenen Türk ve yabancı bütün yazarlar Koçak hakkında iyi şeyler yazdılar" dedi. Nakip, "Koçak Irak'a silah doğrultmadı, hükümete karşı bir teşebbüste bulunmadı tek amacı Türkmenlerin hakları çerçevesinde huzur içerisinde yaşamasıydı" dedi.
"NECDET KOÇAK'A TÜRKİYE CASUSLUĞU YAFTASI VURULDU"
Nakip, Necdet Koçak'ın Irak'ta zor günler geçirdiğini ve uzun dönem ajan takibinde yaşadığını söyledi. Ona Türkiye casusluluğu yaftası vurulduğunu dile getiren Nakip, "bu onun için de bizim için de bir şereftir" dedi. Nakip, 1970'li yıllarda Necdet Koçak'ın çevresinde olduklarını ve gelecek için planlar yaptıklarını fakat Koçak'ın idamı ile dağılma yaşadıklarını söyledi. Bunu atlatmanın kolay olmadığını dile getiren Nakip "Herkes bir tarafa dağıldı, bir daha toparlanmak mümkün olmadı" dedi.
"1 MART TEZKERESİNİN GEÇMEMESİ TÜRKMENLERE BÜYÜK DARBE VURDU"
Türkmenlerin genel durumlarına değinen Nakip, "1 Mart 2003 tezkeresinin geçmemesi Türkmenlere büyük darbe vurmuştur, bu tezkere geçmeyince bölgede boşalan otoriteyi Kürt siyasi grupları doldurmuştur" dedi. 2003 yılından itibaren dengelerin bozulduğunu söyleyen Nakip, IŞİD'in bölgeye gelmesiyle Türkmenlerin daha da zor duruma düştüğünü belirtti.
 
"NECDET KOÇAK SONRASI BİR LİDERİMİZ OLMADI"
Nakip, "Necdet Koçak için önemli bir liderdir çağdaş, bilimsel ve planlı ilk Türkmen örgütlenmesi Necdet Koçak ile oldu" dedi. Koçak'tan sonra dağıldıklarını dile getiren Nakip ondan sonra bir liderlerinin olmadığını söyledi.  Türkmen davasına daha fazla önem verilmesini isteyen Nakip, şehitlere rahmet dileyerek mikrofonu Prof. Dr. Orhan Arslan'a bıraktı.
Prof. Dr. Orhan Arslan "Türkmenler konusunda hep bir şeyler söyledik konuştuk ama artık bir şeyler yapmamız gerek" diyerek konuşmasına başladı.
"SADDAM, KOÇAK'I YAKINDAN TANIYORDU"
Necdet Koçak ile üniversite yıllarında tanıştığını söyleyen Arslan," Koçak, lider, önder bir insandı" dedi. Koçak'ın hem Türkiye'de hem Irak'ta yaptığı çalışmalardan bahseden Arslan, Koçak'ın başarılı biri olduğunu başarılarından Saddam'ın haberdar olduğunu söyledi. Bu başarıların Koçak'ın tehlike olarak görülmesine sebep olduğunu belirtti. Arslan, Koçak'ın idama gittiği süreçte ona destek çıkılmadığını Türkiye'nin dahi sırt çevirdiğini belirtti.
"TÜRKİYE KERKÜK KONUSUNDA BAŞARISIZ"
Prof. Dr. Orhan Arslan, hükümetin Türkmenler konusunda kayıtsız kaldığını "Türkiye'nin Türkmenler gibi bir derdi yok" sözleri ile eleştirdi. Arslan, Türkiye'nin 1 milyon Suriyeliye baktığını isterse Türkmenlere her türlü destekte bulunabileceğini belirtti. Her partinin bir Türkmen politikası olması gerektiğini söylen Arslan, "Türkiye sahip çıkmazsa Türkmenlere yardım edecek hiçbir unsur bulunmaz" dedi. Prof. Dr. Orhan Arslan konuşmasını şehitlerimize rahmet dileyerek bitirdi.
Konuşmacıların ardından söz alan Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, konuşmacılara teşekkür etti. Türkiye'nin Türkmenlerin hamisi olarak açıktan hareket etmesi gerektiğini söyleyen Genel Başkan Öz, Türkiye'nin bunu yapabilecek imkân ve güçte olduğunu dile getirdi. Genel Başkan Öz, Necdet Koçak olmak üzere bütün şehitleri rahmet ve minnetle andı.
Genel Başkan Prof. Dr. Mehmet Öz'ün konuşmasının ardından program sona erdi. 

 

Yer: Türk Ocakları Genel Merkezi Galip Erdem Salonu

Tarih: 17 Ocak 2015

 

Kaynak: turkocaklari.org.tr  http://turkocaklari.org.tr/faaliyetdetay/54/sehit-necdet-kocak-ocakbasi-sohbetleri-nde-anildi.html


Bu haber 765 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,257 µs