En Sıcak Konular

Muharrem Günay

Sıddıkoğlu
Muharrem Günay
26 Kasım 2019

HZ. Muhammed'deki Türk Sevgisi



Bir Peygamber düşününüz ki, "Ben, insanlar kelime-i şahadet getirene yani, Allah'ın birliğine inanana kadar onlarla harp etmeye Allah tarafından memur edildim" (Sünen-i Mace) desin. İran ve Bizans ülkelerini Müslümanlara hedef göstersin. Fakat Türkler sözkonusu olunca "Sakın Türklere dokunmayınız" ; Hattâ daha da ileri giderek "Ümmetimin idaresi Türklerin eline geçecek" desin. İşte bu Peygamber Cenâb-ı Hakk'ın 'Habibim-Sevgilim' dediği ve âlemlere rahmet olarak gönderdiği Hz. Muhammed'(S.A.V.) dir.
Kütüb-i Sitte müelliflerinden Ebu Davud (doğumu. M. 825) Sünen-i Ebu Davud isimli eserinde Türklerle ilgili olarak şu hadisi nakletmişlerdir:
"Hz Peygamber buyurmuşladır ki, Habeşliler size dokunmadıkça siz de onlara dokunmayın. Hele Türkler size dokunmadıkça siz de Türklere dokunmayınız." (Sünen-i Ebi Davud ve Tercemesi, tercüme İbrahim KOÇAŞLI cilt 5, sayfa 107 İst.1983) (Burada Türklerle ilgili toplam beş adet hadis vardır.)
İmam-ı Nesai'nin „ Sünen-i Nesai „ adlı eserinin dördüncü cildinin 44. sayfasında ise İmam-ı Davud'un naklettiği hadise benzer bir hadis nakledilmektedir. Bu hadiste İranlılar, Bizans ve Habeşliler ve Türklerin adı birlikte geçmektedir. Hz.Peygamber, Bizans ve İran memleketlerinin Müslümanların eline geçmesi için dua ettikten sonra şöyle devam etmektedir:
"Sakın Habeşliler size dokunmadıkça siz de onlara dokunmayınız. (Türkler de böyledir) Hele Türkler size ilişmedikçe sakın siz de Türklere ilişmeyiniz. (onlara saldırmayınız)"
Yine Büyük İslam âlimlerimizden Eski Afyonkarahisar Müftüsü Celal Yıldırım, Maide suresi 54. ayetin tefsirini yaparken Türklerle ilgili dört adet hadise yer vermiştir. Bunlardan birisinde Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor:
"Türkler size ilişmedikçe siz de onlara ilişmeyin. Çünkü ümmetimin mülkünü ve Allah'ın onlara olan bol ihsanını onun elinden ilk alan Kan tura oğulları olacaktır." (Camius-Sağir/ Süyuti : UTRÜK( Türkler) maddesi) (Celal Yıldırım, İlmin Işığında Asrın Kur'an Tefsiri cilt 4/ 1719)
Hendek Savaşı Sırasında Söylediği Hadis
İmam-ı Nesai, meşhur eseri Sünen-i Neseî adlı eserinde "Cihat Bölümü"nde aşağıdaki hadisi nakletmektedir:
"Hz. Peygamber Ahzap harbinde (Hendek Savaşında) Medine'nin civarına "hendek" kazılmasını emir buyurduklarında, işte bu hendek kazımı sırasında ashabın karşısına (büyük) bir kaya parçası çıkmış idi. (işler duraksadı) Bunun üzerine Hz. Peygamber ayağa kalktı, balyozu eline aldı ve mübarek hırkasını hendeğin (bir kenarına) bırakarak o kaya parçasının başına geldi. Bu sırada ise Selmân-i Farisi ayakta durmuş, Hz. Peygambere bakıyordu. Hz. Peygamber balyozunu kaya parçasına indirmesi ile birlikte, vurduğu yerden göz kamaştırıcı son derece parlak bir ışık çıktı. Bunu ikinci ve üçüncü darbeler takip etti ve her defasında böyle oldu, son derece parlak bir ışık çıktı. Bunun üzerine Selmân:
"-Yâ resulallah! Senin balyozu her indirdiğinde öyle bir vuruşun vardı ki her birinden mutlaka göz kamaştıran parlak bir ışık çıkıyordu" dedi. O zaman Hz. Peygamber:
"-Ey Selmân demek sen bunu gördün öyle mi" dedi. Selmân:
"-Öyle, Seni hak din ile gönderen Allah'a yemin olsun ki "evet" gördüm" dedi. Bunun üzerine Hz. Peygamber şöyle konuşmuşlardır:
"-Ben birinci balyozu indirdiğimde (gözümün) perdesi kalktı ve işte bu gözlerimle Kisra'nın başkenti (Medain) ve çevresini hatta daha birçok şehirleri gördüm." O zaman yanında bulunanlar:
"-Ya resulallah, buraların fethini bize nasip etmesi için Allah'a dua et. Onların varlıklarını, servetlerini ganimet olarak paylaşalım Onların yurt ve yuvalarını da ellerimizle virân edelim!" Hz. Peygamber böyle olması için dua etti. Yine Hz. Peygamber devamla şöyle dedi:
"-Sonra ikinci balyozu indirdiğimde yine gözümün perdesi kalktı. Bu defa da Kayser'in başkenti (İstanbul'u Roma’yı ) ve çevresini olduğu gibi gözümle gördüm." O zaman yanındakiler yine:
"-Ya resûlallah, buraların fethini bize nasip etmesi için Allah'a dua et. Onların varlıklarını servetlerini ganimet olarak paylaşalım. Onların yurt ve yuvalarını da ellerimizle viran edelim! Hz. Peygamber bunun için de Allah'a dua etti. Yine Hz. Peygamber sözüne devamla:
"Sonra üçüncü balyozu indirdiğimde yine gözümün perdesi kalktı. Bu defa Habeşistan'ın başkenti ve çevresindeki birçok köyleri olduğu gibi gözlerimle gördüm" dedi. Böyle buyurduğu sırada Hz. Peygamber (çevresindekilere daha konuşma fırsatı vermeden) şöyle buyurmuşlardır:
"-Sakın Habeşliler size dokunmadan sizde onlara dokunmayınız. (Tükler de böyledir) Hele Türkler size ilişmedikçe sakın siz de Türklere ilişmeyiniz. (onlara saldırmayınız)!"  (Sünen-i Nesâi, Cihad bölümü)
Henüz Müslümanlar Medine'de küçük bir şehir devleti ve Mekkeli müşriklere karşı kendilerini korumak için hendek kazmak mecburiyetinde kaldıkları bir dönemde dikkat edilirse Hz. Peygamber hem İran'ı hem Bizans'ı ve Roma’yı Müslümanlara hedef gösteriyor, ardından ümmetine "Sakın Türklere ilişmeyin, saldırmayın" diyordu. Hiç kimse unutmasın ki Hz. Peygamberin vasiyeti ve ümmetine çizmiş olduğu devlet politikası bu gün de kıyamete kadar da geçerlidir. 
         KAYNAKLAR:                                
Sünen-i Ebi Davud ve Tercemesi, tercüme İbrahim KOÇAŞLI cilt 5 İst.1983
Camius-Sağir/ Süyuti : UTRÜK ( Türkler) maddesi) 
Celal Yıldırım, İlmin Işığında Asrın Kur'an Tefsiri cilt 4
Sünen-i Nesai, İmam Nesâi..


Bu yazı 1,213 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 7 Ekim 2020 Mümin Nasıl Olmalı
    • 8 Ağustos 2020 Allah İnsanı Yarattı Ve Ülkülerle Donattı
    • 19 Temmuz 2020 Allah Tuzak Kuranların Tuzaklarını Başlarına Geçirendir
    • 20 Haziran 2020 Anadolu'nun Türkleşmesi ve İslamlaşması'nda Yunus Emre'nin Rolü
    • 30 Mayıs 2020 Fatih'in Şahsiyeti Nizam-ı Alem ve İ'lay-ı Kelimetullah Ülküsü
    • 23 Mayıs 2020 Bayram Namazının Kılınışı ve Evde Kılınma Durumu
    • 23 Mayıs 2020 Lider ve Fikir Adamlarımıza göre Milliyetçilik (2)
    • 23 Mayıs 2020 İslam'da Millet ve Türk Milliyetçiliği (1)
    • 20 Mayıs 2020 Türkçülük Anlayışımız ve Bu Anlayışa Saldıranlar
    • 16 Mayıs 2020 Fıtır Sadakası
    • 3 Mayıs 2020 3 Mayıs Türkçüler Günü
    • 2 Mayıs 2020 Türk Tasavvuf Ekolünün Kurucusu Hacı Bayram-ı Veli?
    • 22 Nisan 2020 Piri Türkistan Hoca Ahmet Yesevi
    • 13 Nisan 2020 Osmanlı Devleti'nin Kuruluşu - Kuruluşta Tasavvuf ve Tarikatların Rolü
    • 7 Nisan 2020 Berat Gecesi
    • 3 Nisan 2020 Tarihin Haklı Çıkardığı Lider TÜRKEŞ
    • 27 Mart 2020 Satuk Buğra Han ve Hz.Muhammed
    • 20 Mart 2020 İsra Miraç ve Miraç Kandili
    • 1 Mart 2020 Cihad Her Müslümana Kıyamete Kadar Devam Edecek Bir Farzdır
    • 11 Şubat 2020 Köni Eğri Bolsa / Adalet Eğrilirse Kıyamet Kopar

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,265 µs