En Sıcak Konular

Rumeli Üniversitesi'nin Gençlerle ele ele Projesi'nin Tanıtımı Yapıldı

11 Ocak 2023 14:54 tsi
Rumeli Üniversitesi'nin Gençlerle ele ele Projesi'nin Tanıtımı Yapıldı İstanbul Rumeli Üniversitesi, Cumhuriyetimizin 100. Yılında, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençler için ‘’Gençlerle El Ele’’ projesinin startını verdi.

GENCLERLE EL ELE PROJESI STARTI VERILDI

İstanbul Rumeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Balcı Vakfının ortak projesi olan ’’Gençlerle El Ele’’, üniversite sınavına hazırlanan gençlere eğitim fırsatları sunmayı hedefliyor. İstanbul Rumeli Üniversitesinin kurucusu, idealist bir matematik öğretmeni olan Sn. Mehmet Balcı’nın eğitim fikirlerini yaşatmak ve gençlerin geleceklerine ışık tutmak amacıyla hayata geçirilen projeden, 40.000 öğrenci yaralanabilecek. Deneme sınavlarına giren, ilk 5, 10 ve 15 öğrenciye farklı eğitim fırsatları sunulacak.

Projenin tanıtım toplantısı üniversitenin Haliç Yerleşkesinde yapıldı. Toplantıya, Balcı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Üyeleri, Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, çok sayıda rehber öğretmen, okul müdürleri ve müdür yardımcıları, kurs müdürleri, RAM müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşması İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.H.Tamer Dodurka tarafından yapıldı. Dodurka, İstanbul Rumeli Üniversitesinin 74 Vakıf Üniversitesi arasında 62. olarak kurulan ve 2016 yılında öğrenci kabulüne başlayan yeni bir üniversite olduğunu ifade ederek, “Üniversite olarak gerek akademik gerekse sosyal faaliyetlerde çıtayı iyice yükseğe çıkarma amacındayız ama vakıf üniversitesi olarak en önemli hedeflerimizden biri, öğrenci bursları bakımından Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden olmaktır. Üniversitemizin vakfı olan Balcı Vakfı’nın kurucu başkanı merhum Mehmet Balcı matematik öğretmeniydi ve en büyük hayali bir üniversite kurarak Türk Gençliğinin eğitimine katkı sağlamaktı. Kurmuş olduğu Rumeli Üniversitesi şu anda öğrencilerine sağladığı tam bursluluk oranı bakımından diğer vakıf üniversiteleri arasında yirminci sırada yer almıştır. Hedefimiz sadece kendi öğrencilerimize değil, ‘bu ülkenin tüm öğrencileri geleceğimizdir, onlar bizim de evlatlarımızdır’ düşüncesiyle farklı üniversitelerden başarılı öğrencilere burs vermektir. Bugünkü toplantımızın adı gibi ülkemizin aydınlık geleceği için, ülkemizin gelecekteki siyasetçileri, yöneticileri, bilim insanları ve sanatçılarıyla yani gençlerle her zaman el ele olmak düşüncesindeyiz” dedi. 

Balcı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Fikriye Balcı ise konuşmasında ‘’ Büyük emeklerle kurulan ve bugün İstanbul Rumeli Üniversitesi aracılığıyla yüzlerce öğrenciye burs veren vakfımız aynı zamanda gençleri yeteneklerini keşfetmeleri için de desteklemektedir. Bu kapsamda Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel; 2023 yılında İstanbul Rumeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile başlattığımız “Gençlerle El Ele “Projesi ile Türkiye’nin her bölgesinden öğrencilere ulaşarak, başarıyı ve eğitimi desteklemeye devam ediyor, Proje kapsamında Balcı Vakfı olarak, deneme sınavlarında dereceye giren öğrencileri de Balcı Vakfı Öğrenim Bursu Programına dahil ediyoruz. Kurucumuz Sayın Mehmet BALCI’nın fikirleri ışığında her geçen gün daha fazla öğrenciye ulaşmak ve onların eğitimlerini desteklemek üzere çalışmalarımıza devam ederken, İstanbul Rumeli Üniversitesi ile bugün binlerce öğrenciyi destekliyor ilerleyen yıllarda bu sayıların on binlere ulaşmasını hedefliyoruz ‘’ ifadelerini kullandı.

Proje Koordinatörü ve İstanbul Rumeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Serap Daş proje hakkında açıklamalarda bulundu: ‘’Kurucu Vakfımız Balcı Vakfı, Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sürekli Eğitim Merkezi olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılında, geleceğe daha sağlam adımlarla yürümek istiyoruz. Balcı Vakfı Kurucumuz Matematik Öğretmeni Sn. Mehmet BALCI’nın fikirlerini yaşatmak, gençlerin geleceklerine ışık tutmak üzere projemizin startını verdik. Bu projede bu yıl 40 bin öğrenciye ulaşmayı hedefledik. Dört ayrı deneme sınavı için hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz. Başarıyı ana hedefine koyan bir üniversite olarak projemizi üç ayrı eğitim fırsatı olarak böldük. Bu bağlamda, ‘’Gelecek için Elele’’ diyerek 1. ve 2. deneme sınavında ilk 15’e giren öğrencilere sınava hazırlık süresince PDR öğretmenlerimiz ve Psikologlarımız tarafından Akademik Kariyer Danışmanlığı hizmeti verilecektir. Bu sayede, öğrencilerin daha planlı, disiplinli ve bilinçli çalışmalarını, aynı zamanda uyku düzeni dinlenme saatleri, kaygı düzeylerinin kontrolü, heyecan, stres yönetimi gibi birçok konuda destek vererek başarıyı artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca proje kapsamında online rehberlik hizmetlerimiz ve öğrencinin kendini daha iyi tanıması, meslek seçimini daha iyi yapmasını sağlamak üzere yine web sitemiz üzerinden ulaşabilecekleri testleri uygulayabilecekler ve bu uygulamadan ülke genelinde her aday öğrenci yararlanabilecektir. Bu çalışmada; mesleki olgunluk ölçeği, mesleki yönelim envanteri, meslek testi, çalışma davranışlarını değerlendirme ölçeği, akademik benlik testi, öğrenme stilleri envanteri gibi çok çeşitli uygulamalar bulunmaktadır. Aday öğrenciler, bu uygulama ile hem meslek seçimini daha doğru yapacaklar hem de sınava çalışırken çalışma sistemlerini değerlendirebilecek ve planlamalarını daha verimli hale getirecek şekilde güncelleyebileceklerdir. Aynı zamanda stres ve kaygı düzeylerini ölçebilir ve farkındalık ile bu durumu sınavda olumlu şekilde kendilerine yansıyacak hale getirebilirler. Projenin 2. Kısımını oluşturan '’Kariyer için Elele’’ kapsamındaysa her sınavda ilk ona giren öğrencilere üniversite hayatlarının ilk yılında yabancı dil eğitimi Sürekli Eğitim Merkezimiz tarafından ücretsiz olarak verilecektir. Öğrenciler bu aşamada İngilizce ve Almanca Dil Eğitimlerinden birini seçebileceklerdir. Bu sayede öğrencilerin yabancı dil bilgisini artırarak onları kariyer planlamalarında çıtalarını daha yükseğe çıkartmaları için desteklemeyi amaçlıyoruz. Projenin 3. Kısmında ise Eğitimde fırsat eşitliğini destekleyen bir üniversite olarak ‘’ Eğitimde Fırsat Eşitliği için Elele’’ diyoruz ve deneme sınavlarında ilk 5’e giren ve YKS 2023’te ilk 5.000’e giren ancak başka yerlerden burs alma imkanı olmayan öğrencileri de burs yönergemiz çerçevesinde Balcı Vakfı öğrenim bursu programına dahil ediyoruz’’ dedi.

Daş sözlerine şöyle devam etti: ‘’Proje kapsamında sınava girecek tüm öğrencileri yetenekleri, becerileri ve ilgi alanlarını belirleyen test çalışmalarıyla doğru mesleklere yöneltmeyi amaçlıyoruz. Tüm sınav süreçlerinde rehberlik ve danışmanlık hizmeti vererek her zaman yanlarında olmak en büyük amacımız. Bu kapsamda İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizle birlikte hareket ederek her gencin gelecek yolculuğunda yol arkadaşı olmak istiyoruz. Şu anda Beyoğlu Milli Eğitim Müdürlüğü, Çatalca Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kapaklı Milli Eğitim Müdürlüğü projemize destek vermektedir. Kendileri ile bu yolda ilk adımı attık. Bunun yanı sıra lise düzeyinde özel ve devlet okulları ile özel kurslarla da iş birliği içerisindeyiz. Üniversite sınavına hazırlanan tüm öğrencilerimizi deneme sınavlarına katılmaya davet ediyorum. Hem kendilerini ölçümlesinler hem de üniversite olarak sunduğumuz eğitim fırsatlarından yararlansınlar. Projeye pilot bölge olarak İstanbul, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu Bölgesi okullarında başladık. Ayrıca, yerleşkelerimizde yapacağımız sınavlar için tüm Türkiye’den başvuruları kabul ediyoruz. Bunda sonraki yıllarda da projelerimizi büyüterek devam ettirmeyi hedefliyor, GENÇLERLE EL ELE GELECEĞE YÜRÜYORUZ! ’’ ifadelerini kullandı.

 




Bu haber 395 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,537 µs