En Sıcak Konular

Umut Bulut

Umut Günlüğü
Umut Bulut
15 Kasım 2011

''Dünyanın Memesinden Din Bahanesiyle Süt Sağanlar''



Hz. Ali Efendimizin Nehcül Belağa adlı eserinde bir tabir geçer. İfade aynen şöyle:‘’ Dünyanın memesinden din bahanesiyle süt sağanlar’’…

Dedikleri doğru, maksatları  yanlış bir gurup din adamı türedi bu ülkede. Faiz haram diye diye bu ülke insanlarının birikimlerini dolandırdılar. Susalım mı şimdi yutalım yutkunalım mı hırsız bizden olunca… Bu bezirgan saltanatına bu firavun saltanatına din adına onay mı verelim? Elcevap: hayır…

Din adına çok önemsediğimiz bu insanların sonradan ucuzladığına şahit olmuyor muyuz?

Bizim bu garip ülkemizde iki lafın arasına bir ''infak ayeti'' iliştirip samimi Müslümanlardan para sızdırma gayretinde örgütlü dilencilik hareketleri var. Samimi hizmet ehlini tenzih ederek lafı sadece zengin Müslümanlara ve esnafa ''emri bil maruf ve nehyi anil münker(!) '' yapan örgütlü soygunculara getirmek istiyorum.

Allah yolunda malıyla cihat etmek güzel ve soylu bir davranış biçimi olmakla birlikte; insanların bu güzel niyetini istismar edip; kendi şahsi emelleri için basamak olarak kullananlar istisnayı bozacak derecede kaideyi bozmaları beni böyle düşünmeye sevk ediyor.

Kuran ı Kerim top yekün ele alınması gerekirken sadece ''infak'' ayetlerini insanların gözüne sokarcasına yorumlamak bana göre maksatlı ve çirkin bir davranıştır. ''Bana dokunmayan yılan bin yaşasın'' demek gibi bir hakkımız ve lüksümüz yoktur. İslami hizmetlerin üzerinde ''çeki taşı'' gibi duran bu asalak yapılanmaların bir noktadan sonra kontrol altına alınması gerektiğine inanıyorum. Burada marifetin iltifata tabi olması gibi bir doğal kanuna riayeti esas alıyorum.

Bu gibi asalak oluşumları  millet olarak daha fazla sırtımızda taşımamalıyız. Bu oluşumları  tarafsız bir gözle izleyip milletimize ve ümmete nelere mal olduklarını yeniden düşünmeliyiz. İslam’ın asıl ve esaslı taleplerinin önünde ''dalga kıran'' gibi duran bu oluşumlara omuz verip değirmenlerine su taşımanın doğru olmadığı kanaatimi yineliyorum.

İslam’ı ''Allah katında tek din'' olmaktan çıkarıp bir '' sektör'' konumuna düşürmeye kimsenin hakkı olmadığına inanıyorum. Bu türden insanlara daha fazla meydan vermemek için yaşanılabilir, gerçekçi ve asıl kaynaklarından beslenen bir İslam algılamasını insanlarımızın önüne alternatif olarak sunabilmeliyiz.

Başkalarının Firavun saltanatına omuz veren küçük düşünen zavallı insanlar ülkesinde yaşamak istemiyorsak; kendi çevremizde ve kendi etki alanlarımızda bilinçli bir anlayışı hakim kılmalıyız.

Küçük çapta bir işadamının bile iki gurup arasında paylaşılamadığı, bu vesileyle birbirlerini hırpaladıkları, birbirlerini amansızca eleştirip incittikleri bir ortamda İslami değerlerin ne kadar ayağa düşürüldüğünü  düşünebiliyor musunuz?

İslami değerler bu kadar ucuz değil ve olmamalı bana göre. Rahatsızlığımızı dillendirirken çözüm önerilerimizi de peşi sıra sunabilmeliyiz. Her şeyden önce neler yapılabilir diye kendimize etraflıca sormalıyız. İstanbul'un manevi haritasının şekillenmesinde önemli hizmetlerde bulunan Muzaffer Ozak Hocaefendi'nin formülleştirdiği ' Uyuma! Bil bul ol bilmezsen bulamazsın bulmazsan olamazsın. …

Bu sırrı içselleştirdiğimiz zaman, uzun bir mesafe alacağımızı düşünüyorum.  Neyin ne olduğunu kimin kaç paralık adam olduğunu bilmezsek elbette ki yanılır ve yanıltırız. Bizim manevi haritamız cetvelle çizilemeyecek kadar hassas ve soylu bir haritadır. Müslüman olarak su çektiğimiz bu kökler bu ana damarlar öyle ucuza heba edilemeyecek kadar önemsiz değildir.

Bu topraklar üzerinde hem devlet tecrübesi; hem milli derinliği olan sağlam yapılar kurmaya ihtiyacımız var. Bana göre bu topraklarda bu maya var ve bu maya tutacaktır.

Bana göre yol başlarını  tutup herkesi fert fert yakasından yakalayarak fındık dalı  silkeler gibi silkelemeliyiz. Kuruyan, çürüyen ve  pörsüyen yanlarımızı dökmeliyiz. Kafalarda fırtınalar koparacak yeni bir heyecanı insan yaşamının merkezine sokmalıyız.

Yunus bilinci ve bilgeliği ile eğri odunları istife koymadan düz odunlarla yola devam kararı  alabilmeliyiz. Hayatımıza bir yeni ifade bir yeni heyecan bir yeni bilinç giydirip sorunlarımızı sesimizin ulaştığı herkesle ortaklaştırmanın yollarını bulmalıyız.

Sorun varsa üzerini örterek, görmezden gelerek ya da işimize gelmediği için yanlışı savunma mecburiyetini kabul ederek kendimize ve nesillerimize sağlıklı bir gelecek inşa edemeyiz. Bizim suskunluğumuz, sessizliğimiz zımnen onaylayışımız karşımıza yoksul yığınlar ve bu yoksul yığınların sırtına binip yol alan Firavun saltanatları çıkaracaktır.  

Söylenmesi gereken bir şeyler varsa bu mutlak söylenmelidir. Lafımızın battığı yerlerde cerahat varsa bu bizim suçumuz değildir.

 



Bu yazı 1,886 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 8 Ağustos 2016 Fetö/PDY Yahut Dilenci Mafyasının çöküşü
    • 4 Şubat 2015 Cübbeli Yahut Çelik Çekirdek
    • 1 Kasım 2014 Gavura gavur denmeyecek
    • 17 Nisan 2014 Karizmatik Lider Kıtlığı
    • 8 Nisan 2014 İmam Şafii Camii İçin Kitap Bağışı Talebi
    • 5 Aralık 2013 Cemaat: İtibar ve masumiyet aşınması
    • 21 Ekim 2013 F.G:Kutsal Sürgün yahut Cem Sultan Sendromu
    • 25 Mayıs 2013 “Diyanet ayıplı hadisleri ayıkladı!”
    • 12 Nisan 2013 Türk toplumunda Kürt nefreti
    • 16 Haziran 2012 Bir vicdan bayrağı: Bülent Yıldırım
    • 17 Mayıs 2012 Din ve Mehdi Tartışmalarına Mütevazı Bir Katkı
    • 7 Mayıs 2012 Tarihin Yatak Odası
    • 27 Mart 2012 Kurtlar Vadisinde neler oluyor?
    • 26 Şubat 2012 Erbakan hırsız mı?
    • 19 Şubat 2012 Genç imamlar rahatsız
    • 17 Ocak 2012 Baydı artık Şu Hrant muhabbeti
    • 15 Kasım 2011 ''Dünyanın Memesinden Din Bahanesiyle Süt Sağanlar''
    • 21 Ekim 2011 Top sakal bırakmak Firavun adetidir
    • 11 Eylül 2011 ''Erkek'' Bir Şair: Olcay Yazıcı
    • 18 Temmuz 2011 Yerleşmek/ yerlileşmek

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,240 µs