Yazar Güneş Altunkaş, İstanbul’ un Kalbindeki Ejder adlı dördüncü kitabıyla yine alışılmış kalıplarının dışına çıkıyor.
Her nereye baksalar Tanrı’nın varlığını gösteren işaretlerle karşılaşan kimi insanlar neden ateizmde direnirler?
''Gözümüzle gördüğümüz şeylerin hiçbiri “Yaratıcı” değildir. “Yaratıcı”, gözümüzle gördüğümüz her şeyden başka, onlardan üstün bir varlıktır. Kendisi görünmeyen fakat yarattığı her şeyde kendisinin varlığı ve vasıfları görünen bir varlık…''
Yazar ve belgesel yapımcısı Gülşah Çeliker’in kaleme aldığı “Haritacı ve Kaşif” adlı kitap ikinci baskıya ulaştı.
Bugün neredeyse dünyanın tamamına hâkim olan ekonomik sistem kapitalizme dair şimdiye dek pek çok şey yazıldı çizildi.
Yakın coğrafyalarda yaşanan savaşlar, casusluk, sabotaj ve istihbarat eylemlerini anlatan kitaplara olan ilgiyi artırdı.
T- İNSAN kitabıyla adından çok söz ettiren, Forbes Dergisi Internet sitesindeki“ En etkili 50 Kadın Futurist”ve Dünyanın en iyi 100 Kadın Fütüristi listelerindeki tek Türk olan Ufuk Tarhan'ın yeni kitabı ' YARININ İŞİNİ YARINA BIRAKMA' çıktı.
“İlahi Adalet Komünizm” kitabının yazarı Osman Akyol’a, “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamaktan” 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.
Piero San Giorgio’nun kaleme aldığı 2021’in AMAZON BEST SELLER kitabı Ceres Yayınları’ndan çıktı.
Koray Karatay; Neurosist adlı ilk romanında, sinir bilim ve yapay zekâya yer veriyor. Doktor olan ve sinir bilim alanında çalışan Koray Karatay, kitabında, bilim kurgu seven okura farklı bir hikâye anlatıyor.
Ece Yazıcı'nın 1910'lu yıllarda Rusya'dan İstanbul'a bir kaçışın ve aşkın hikâyesini anlattığı ilk romanı: 1 Numaralı Peron.
İçinde 365 tane hikâye kıvamında mesaj bulunan bu kapsamlı eser etki gücünü senelerin deneyimiyle hazırlanmış içeriğinden alıyor.
Tüyap Adana Fuarcılık tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği ile düzenlenecek olan Çukurova 14. Kitap Fuarı, 19-27 Şubat 2022 tarihleri arasında Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açmak için gün sayıyor.
Melis Bozkurt, psikoloji türünde kaleme aldığı ve kısa sürede 6. baskısı yapılan kitabında insanın aslında kusurlarıyla bir bütün olduğunu vurgulayarak; özgünlükler ve otantikliğin de çoğu zaman kusur olarak adlandırıldığını söyledi.
Eğitime patron olmak; hükümetlerin ideolojik yaklaşımları, eğitim pedagojisinin bilimselliği ile oynamalarının nedeni midir?
Yazar Turan Özcan, giderek artan nüfusun; öncelikle yaşlı ve hasta olanlardan başlayarak seyreltime durumunu, çeşitli kaynaklar ve farkı dönemlerdeki bazı tesadüfî olaylarla izah ediyor