En Sıcak Konular

Hakverdi Murat Merdamert

Mefkure
Hakverdi Murat Merdamert
27 Ağustos 2012

Samsun'da Neler Oluyor?



Samsun'da son zamanlarda üst üste yaşanan akla ziyan olaylar duyarlı gözlerin buraya çevrilmesine sebep oldu.Cinsel istismar,ensest ilişkiler, sapıklık, tecavüz,cinayet,uyuşturucu kaçakçılığı gibi olaylardaki artışı gözler önüne seren  haberleri  okuyan duyan vatandaş soruyor:
"Samsunda neler oluyor?"
Neredeyse Samsun menşeli bir olayın haber büntenlerine yansımadığı gün yok gibi.
Bu vakalarda "İlkadım" ilçesinin ismi dikkat çekici şekilde  öne çıkıyor.

Özellikle 2012 yılında ayyuka çıkan ve bir çoğu mide bulantısı yaşatan o heberlerden bazıları şöyle:

Samsun'da bir kişinin iki ayrı yerde yaptığı silahlı saldırıda 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.(Nisan 2006)
Samsun'un Erikli Köyünde bir çocuğa fiili livatada bulunan kişi yakalanarak gözaltına alındı. (Ağustos 2007)
Samsun'da 26 yaşındaki M. Y., 13 yaşındaki M.K. ile birlikte otomobilde alkol aldı. Kız alkolün etkisiyle sızdı. Zanlı, kızı otomobilde soyup tecavüz etti. Şikayet üzerine yakalanınca da, "Kendi rızasıyla oldu. Zaten bakire değildi" dedi.(Nisan  2011)
Samsun'da 97 kilo toz esrarı İstanbul'a götürmek isterken yakalanan 47 yaşındaki H. E., 34 yaşındaki R. T. ve 37 yaşındaki O.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.(Haziran 2011)
Samsun'da 40 yaşındaki M.C., 15 yıllık eşi 35 yaşındaki M.C.'yi evlerinde saçlarından sürükleyerek yatak odasına götürüp tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.(Aralık 2011)
Samsun'da, cinsel ilişki vaadiyle kandırdıkları 32 yaşındaki Z S.'yi, boğazına bıçak dayayıp 700 lirasını gasp ettikleri suçlamasıyla tutuksuz yargılanan 21 yaşındaki M K. ile arkadaşı 48 yaşındaki H A., yargılandıkları mahkemece 8'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.(Aralık 2011)
Samsun'da meydana gelen olayda S.U'nun yüzü eski eşi tarafından adeta kağıt gibi kesildi.Çocuk meselesi yüzünden meydana geldiği iddia edilen olayda yaralanan S. U. hastaneye kaldırılırken, eski eşi ise kaçtı.(Aralık 2011)
Samsun'da otostop yapan 33 yaşındaki evli kadını araçlarına alıp ormanlık alana götürerek sırayla tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan 4 sanığın 3'üne ayrı ayrı 27.5 yıl, olay tarihinde yaşı 18'den küçük olan diğer sanığa da 18 yıl 7 ay 10 gün hapis cezası verildi. (Aralık 2011)
Samsun'da bir hastanede vuku bulan tecavüz davasında, kadının; "Rezil olmaktan ve işten atılmaktan korktuğum için bağırıp yardım istemedim'' diye ifade vermesi üzerine sanık beraat etti.(Ocak 2012)
Samsun'da bir kadına tecavüze kalkışıp parasını gasp ettikleri iddia edilen 2 genç tutuklandı. (Ocak 2012)
Samsun'da 46 yaşındaki H M. eşi 41 yaşındaki F.M.'yi erkeklere para karşılığı pazarladığı iddiasıyla gözaltına alındı. F.M. ifadesinde eşinin zaman zaman kendisiyle para karşılığı birlikte olan kişilerle toplu seks yaptığını da iddia etti. (Mart 2012)
Samsun'da 5 yıl önce 11 yaşında iken teyzesinin oğlunun tecavüzüne uğrayan Y.M.B. adlı genç kızın, olayı yıllar sonra bir arkadaşına anlatması üzerine ailesi şikâyetçi oldu ve tecavüzcü yeğen tutuklandı. (Mart 2012)
Samsun'da bir kafede garson olarak çalışan 16 yaşındaki B.Y., 2011 yılı Kasım ayında işten çıkıp evine giderken 3 kişi tarafından kaçırılıp bir parka götürüldü. Burada cinsel saldırıya uğrayan genç kızın şikayeti üzerine tutklanan 29 yaşındaki A. B. 30 yaşındaki M. K. ve 28 yaşındaki F. Ç.'ın yargılanmasına başlandı.(Mart 2012)
Samsun'da halk oyunları hocası olarak görev yapan 51 yaşındaki Z.A., 19 yaşındaki lise öğrencisi Z.K.'yı taciz ettiği iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.(Mart 2012)
Samsun'da 37 yaşındaki Y. K. asansörde sıkıştırdığı 17 yaşındaki H.Y. isimli kızı sarılıp öpmek istediği iddiasıyla tutuklandı.(Mart 2012)
Samsun'da kendisine yardım etmek isteyen zeka özürlü bir gence fiili livatada bulunduğu iddiasıyla yargılanan bir kişi 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.(Mart 2012)
Samsun'da kız arkadaşına cinsel istismarda gerekçesiyle tutuklu yargılanan lise son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki C. Ç., genç kıza zorla bir şey yapmadığını dile getirerek, "Yaşının 16 olduğunu söylemişti. Birlikte olduktan sonra bana yaşının 14 olduğunu söyledi. Ben de ilişkimi bitirdim" dedi. 14 yaşındaki S.Y. de yaşı konusunda yalan söylediğini kabul ederek şikâyetinden vazgeçti. Mahkeme heyeti ise genç kızın olayı anlatması ve bakıldığında yaşının büyük göründüğünü belirterek sanığın beraatine karar verdi.(Nisan 2012)
Samsun'da 34 yaşındaki İ. S. ayrıldığı kız arkadaşı 28 yaşındaki T.E.'nin arkadaşlık yaptığı 33 yaşındaki E. B.'ı pompalı av tüfeğiyle cinsel organından vurdu. Polis tarafından yakalanan Sekmanoğlu, mahkeme tarafından tutuklandı.(Nisan2012)
Samsun'da 47 yaşındaki A. C. internette chat yapan eşi 44 yaşındaki B. C.'ı kendisini aldattığı şüphesiyle defalarca bıçakladı. Bıçağın sapı kırılınca ikinci bıçağı alıp kalbine sapladı.(Nisan2012)
Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde 15 yaşındaki H.D., 6 yaşındaki F.A.'ya tecavüz ettiği iddiasıyla jandarma tarafından gözaltına alındı.(Nisan2012)
Samsun'da 14 yaşındaki S.D evden kaçarak, teyzesinin eşi olan sevgilisi 24 yaşındaki E. E.'nin yanına gitti. Evlilik vaadiyle kandırılan genç kız cinsel ilişkiye girdi. Hırsızlık suçundan E. E. tutuklanınca, S.D. sevgilisinin ablaları Y.D. ve E.E. tarafından kaldıkları eve götürüldü. İddiaya göre 5 ay boyunca tehdit ve dövülerek tutulan S.D., para karşılığında erkeklere satıldı. Y.D. ve E.E.'nin aralarında bulunduğu 7 kişi yakalandı. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.(Nisan 2012)
Samsun'da internette tanıştığı 14 yaşındaki kıza tecavüz ettiği iddia edilen 19 yaşındaki bir genç, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.(Nisan 2012)
Samsun'da 34 yaşındaki M.Ç., kendisinden boşanmak isteyen 15 yıllık eşi 30 yaşındaki S. Ç. 'yi, buluştuğu kafeteryada 4 yaşındaki oğlu Y.Ç.'nin gözü önünde bıçakla delik deşik etti.(Nisan2012)
Samsun'da geçen yıl 2 dayısının tecavüzüne uğrayan ve olay tarihinde 17 yaşında olan S.D., hamile kalıp düşük yaptı. Bir dayı tutuklandı, diğer serbest bırakıldı. baskı gören genç kız, "Rızamla olmadı. Ama, şikayetçi değilim" dedi. Mahkeme 2 dayı hakkında cinsel istismar suçundan açılan davayı, şikayetçi olmaması nedeniyle düşürdü. Ancak mahkeme, genç kızı tehdit ettikleri gerekçesiyle biri tecavüzle suçlanan 2 dayıyı 1'er yıl 8'ay hapis cezasına çarptırdı. (Mayıs 2012)
Samsun'da 48 yaşındaki A. T. Rize'de tacize uğrayan ve olayı unutması için annesiyle Samsun'a tatile gelerek kız kardeşinin evinde kalan 14 yaşındaki M.H.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı.(Mayıs 2012)
Samsun'da 28 yaşındaki G. K., boşandığı 23 yaşındaki hemşire eşi D.K.'yı mezarlıkda dövüp tecavüz ettiği iddiasıyla hakim karşısına çıktı. (Mayıs 2012) 
Samsun'da 2011 yılında kız arkadaşı 14 yaşındaki ilköğretim öğrencisine tecavüz ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan 20 yaşındaki S. Ç. mahkemede, "Birbirimizi seviyoruz. Yaşının küçük olduğunu bilmiyordum. Bir hata ettim hakim bey, beni affedin" dedi. Mahkeme sanığa, hürriyetten yoksun bırakma ve cinsel istismar suçlarından 17 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası verdi.(Mayıs 2012)
Samsun'da 2 dayısının tecavüzüne uğrayan ve olay tarihinde 17 yaşında olan S.D., hamile kalıp düşük yaptı. Bebeğin babasının öz dayısıolduğu saptandı.(Mayıs 2012)
Samsun'da 71 yaşındaki Y.U., kızkardeşinin torunu 14 yaşındaki G.A.'ya 3 yıl boyunca 15 kez taciz ve tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklu yargılandığı 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 28 yıl hapis cezasına çarptırıldı. (Mayıs 2012)
Samsun'da daha önce tecavüz edip hamile bıraktığı kıza yine tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan şahsın yargılanmasına başlandı.(Mayıs 2012)
2009 Ağustos ayında Samsun'da annesiyle birlikte yaşayan C.D, S. A.'nın tecavüzüne uğradığı iddiasıyla şikayetçi oldu. S.A, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle cinsel istismar suçundan hakkında dava açılan S.A. yargılama devam ederken askere gitti.Eylül 2011'de izine gelen sanık, C.D.'yi bulup yine tecavüz etti. İkinci kez gözaltına alınan S.A bu kez tutuklanarak cezaevine gönderildi.(Mayıs 2012)
Samsun'da 13 yaşındaki kıza tecavüz suçundan yargılanan 28 yaşındaki kamyon şoförü 13 yıl 2 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. (Mayıs 2012)
Samsun da evini badana yaptığı 39 yaşındaki baldızı S.D.'yi taciz ettiği iddiasıyla yargılanan 34 yaşındaki T.B., 0 yıl hapis cezasına çarptırıldı. (Mayıs 2012)
Samsun'un Bafra ilçesinde görülen bir cinayet davasında, C.T. isimli şahsı öldürüp 27 yıl hapis cezasına çarptırılan Ş. D'in eşi A. D'i öldüren G. B. ve azmettirme iddiası ile tutuklanan maktul C. T'nin kardeşleri M. ve U. T'nin yargılandıkları dava sona erdi.Kan davasına dönüşen olayda Ş. D. isimli şahıs, faiz karşılığı borç para aldığı C. T'nin Samsun'un Yakakent ilçesinde silahla vurduktan sonra yakarak öldürmüş ve mahkemece 27 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.(Haziran 2012)
Samsun'da 18 yaşındaki Ç. Ç. kız arkadaşı, 16 yaşındaki liseli sevgilisi H.B.'ye tecavüz edip, şantajla para aldığı iddiasıyla 15 yıl hapis istemiyle yargılanmaya başlandı. (Haziran 2012) 
Samsun'da olay tarihinde 13 yaşında olan iki erkek çocuğuna tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan 35 yaşındaki O.A. toplam 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı.(Haziran 2012)
Samsun'da bir kişi deniz kenarında tartıştığı sevgilisinin boğazını bıçakla kesip çeşitli yerlerinden yaralayarak öldürdü. (Temmuz 2012)
Samsun'da komşu cinayeti Samsun'da silahlar konuştu. Komşusu Serkan Dinçer ile husumeti olan metin aydın, pompalı tüfekle Dinçer'in evinin önünde pusu kurdu. Sahur yapmaya hazırlandığı sırada kurşunlara hedef olan Serkan Dinçer hayatını kaybetti.(Ağustos 2012)
Samsun'un Çarşamba ilçesinde bir kişi , kaçmaya ikna edemediği kızı kafasına taşla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı. (Ağustos 2012)
Samsunda annesini 3 yıl önce toprağa veren seyyar satıcı İ.K. , üvey babası A.Ş. ile birlikte oturdukları eve gitti. K. , Ş.'i burada Y.A. isimli bir kadınla yatakta görürken , iddiaya göre aldığı bir bidon benzini dökerek evi ateşe verdi. Alevler içinde kalan evde Ş. ve Y.A. yaralı olarak kurtarıldı. (Ağustos 2012)
Samsun da meydana gelen bıçaklı kavgada 3 kardeşten 1 i hayatını kaybederken , diğer 2 kardeş ağır yaralandı.(Ağustos2012
Samsun da , Facebook tan tanıştığı 30 yaşındaki T.K. ya tuzak kurup çıplak fotoğraflarını çekerek şantaj yapıp para istedikleri iddiasıyla tutuklanan E. M. (20) ile V.G. (17 ) hakkında 30 yıla kadar hapis istendi  (Ağustos 2012)
Samsun da internetten tanıştığı 14 yaşındaki kıza tecavüz etmek suçundan tutuklu yargılanan 28 yaşındaki F. A. , "O da alkollüydü. Ben yatakta sızmışım. Sabah uyanınca yanımda çıplak yatıyordu. İlişkiye girdiğimizi söyledi. Ancak ben hiçbir şey hatırlamıyorum" dedi. Duruşmaya katılan E.U. ise , alkollü olduğu için sanığa direnemediğini söyledi.(Ağustos 2012)
Samsun un Canik ilçesinde 190 kilo Esrar ve 53 kök Hint keneviri ele geçirildi.(Ağustos 2012)
Samsun'un Çarşamba ilçesinde düzenlenen operasyonda, 90,4 kilo kubar esrar maddesi, 350 kök kenevir bitkisi ve kenevir tohumu ele geçirildi.(Ağustos 2012)
Samsun'da bir kişinin evinde ve iş yerlerinde yapılan aramada 280 gram esrar maddesi, 3 adet extacy hap ve 11 adet esrarlı sigara ele geçti.(Ağustos 2012)
Samsun'da ayrıldığı eşini görmeye giden bir şahıs, çıkan tartışması sonucu eski kayınpederi ve kayınbiraderini bıçakladı.(Ağustos 2012)

Bizim gözümüze çarpan,hafızamızda kalan haber arşivlerinde bulabildiğimiz onlarca olaydan bazıları bunlar.Elbette ve malesef başka illerden de bunlara benzer olaylara şahit olmaktayız,ancak Akdeniz'in olayları ile meşhur Adana'sına benzer bir oluşumun Karadeniz'in incisi Samsun'da da başgösterdiğini gözler önüne seren bu haberler artık forum sayfalarında da "samsun'da neler oluyor" başlığında konular açılmasına sebep oluyor.
Biz de buradan başta yetkililere olmak üzere,aynı zamanda Samsun milletvekili de olan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a soruyoruz:
Son birkaç yıldır Samsun'daki suç patlamasının sebeb ne?
Sahi Samsun'da neler oluyor?
 

4 Haziran 2009 tarihli benzer bir yazımız: "Farkında mısınız? Yavaş Yavaş Çürüyoruz" Tıklayınız 

http://www.mirhaber.com/artikel.php?artikel_id=427


 



Bu yazı 6,675 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 11 Haziran 2023 Başbuğum Size Bir Maruzatım Var!
    • 26 Mart 2023 ''Işıklar İçinde Yatsın'ın Dayandığı Kaynak
    • 13 Şubat 2023 Yıkıldım Depremde Enkazda Kaldım
    • 1 Eylül 2022 Karakoç'u Umuttun mu Mihriban?
    • 2 Mayıs 2022 Munik Ana
    • 19 Mart 2022 ''Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' Nasıl Olacak?
    • 11 Şubat 2022 Fazıl Merdamert Destanı
    • 19 Aralık 2021 Devlet Babadır Banka Değil
    • 29 Mart 2020 Cuma Namazı Bundan Sonra Farzı Kifaye mi Oldu?
    • 20 Mart 2020 Hürriyet Olmayan Yerde Cuma Namazı Kılmak Caiz Değildir
    • 13 Mart 2020 Salgın Hastalık Olan Yerlerde Cuma Namazı Kılınamaz!
    • 9 Mart 2020 Allah Belamızı Çoktan Vermiş de Farkında Değiliz!..
    • 24 Şubat 2020 Neden İlle de Su Manzarası?
    • 5 Ocak 2020 9 Işık'ı 1 Ampule Bağlamak
    • 6 Aralık 2019 Müslümanın 12 Ödevi
    • 27 Kasım 2019 Anlarsın yalan Dünyayı
    • 19 Şubat 2019 Göçtü Gitti Ozan Arif -Sagu-
    • 15 Şubat 2019 ''Çağrımız İslam'da Dirilişedir'' ve OZAN ARİF
    • 12 Ocak 2018 Beyin Yetmezliği
    • 1 Eylül 2017 Aldığı Nefese Hükmedemeyen İnsan

    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,347 µs